کویت میزبان کنفرانس بحران انسانی در سوریه می شود

Donetsk'te devlet binalarını işgal eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar (3 Mayıs, 2014)

دولت کویت اعلام کرد در نظر دارد ماه آینده میلادی، میزبان یک کنفرانس بین المللی برای کمک به حل بحران انسانی در سوریه باشد. شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر کویت، روز دوشنبه در حاشیه نشست شورای همکاری های خلیج فارس در بحرین گفت کشورش اواخر ماه ژانویه، میزبان کمک کنندگان خواهد بود. او گفت بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، پیشنهاد اصلی برگزاری چنین کنفرانسی را داده بود.

روز دوشنبه در دمشق، اخضر ابراهیمی، فرستاده صلح دبیرکل سازمان ملل متحد، پس از دیدار با بشار اسد، رییس جمهوری سوریه گفت همچنان نگران جنگ داخلی سوریه است. آقای ابراهیمی، بدون بیان جزییات بیشتر، گفت با بشار اسد درباره راه حل های احتمالی برای پایان دادن به ۲۱ ماه بحران در سوریه گفتگو کرده است. خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، به نقل از بشار اسد نوشت او از هرگونه تلاش برای ایجاد صلح که از حق حاکمیت و استقلال سوریه محافظت کند، حمایت می کند.

خشونت های تازه

سفر اخضر ابراهیمی به سوریه، سومین سفر او به عنوان فرستاده سازمان ملل متحد واتحادیه عرب به سوریه است. این عنوان ماه سپتامبر به او داده شد. سفر اخیر آقای ابراهیمی به دمشق، با انفجار بزرگی در روز یکشنبه همزمان شد که بیش از۶۰ کشته در شهر مرکزی حلفیا، در استان حماه بر جای گذاشت.

خبرگزاری دولتی سوریه با انتشار گزارشی، اظهارات مخالفان را که بمباران یک نانوایی توسط هواپیماهای ارتشی را علت این انفجار خواندند، رد کرد. خبرگزاری دولتی سانا «تروریست های مسلح» را مسوول این انفجار معرفی کرد. «تروریست های مسلح» عنوانی است که دولت سوریه برای شورشیان مسلحی استفاده می کند که خواهان پایان یافتن حکومت ۱۲ ساله آقای اسد هستند.

در تصاویر ویدیویی از حلفیا که توسط فعالان در اینترنت منتشر شده است، بیشتر کشته شدگان انفجار را مردان تشکیل می دهند. در این تصاویر روشن نیست که آیا ساختمان ویران شده یک نانوایی بوده است یا خیر.

اواخر روز دوشنبه دولت آمریکا «تازه ترین حملات وحشیانه رژیم سوریه به غیرنظامیان» به ویژه در حلیفا را قویا محکوم کرد. سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد چنین «حملات بی رحمانه ای» نشان می دهد که حکومت آقای اسد «هیچ آینده ای در سوریه ندارد.»

سلاح های شیمیایی

فعالان مخالف سوری، ویدیوی دیگری را نیز روز دوشنبه در اینترنت منتشر کردند که به گفته آنها، حمله مرگبار هوایی دیگری را توسط ارتش سوریه به یک نانوایی در شهر تلبیسه، در استان حمص نشان می دهد. سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن نیز نیروهای دولتی سوریه را به استفاده از نوعی گاز مرگبار برای کشتن شورشیان در شهر حمص در روز یکشنبه متهم کرد.

سوریه بارها قول داده است که از سلاح های شیمیایی علیه مردم خودش استفاده نخواهد کرد.

سرگی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه که دولتش متحد سوریه است، گفت استفاده از سلاح شیمیایی توسط دولت بشار اسد یک «خودکشی سیاسی» خواهد بود. او این اظهارات را در یک گفتگو که روز دوشنبه از یک شبکه تلویزیونی روسی پخش شد، اعلام کرد.

شورشیان و مخالفان دولت سوریه در تبعید، از مذاکره با آقای اسد خودداری می کنند. آنها خواستار برکناری و محاکمه رییس جمهوری سوریه هستند.

بیش از ۴۰ هزار نفر در سوریه، از زمان آغاز اعتراضات مخالفان بشار اسد در مارس ۲۰۱۱ کشته شده اند. اعتراضات در سوریه که با راه پیمایی های مسالمت آمیز آغاز شده بود، با سرکوب خشونت بار نیروهای دولتی مواجه شد.