سرخط خبرها
وزیر خارجه ایران به شماری از کشورهای آفریقایی سفر می کند
وزیر امورخارجه ایران به همراه تیمی از نمایندگان اقتصادی یک سفر دوره ای به آفریقا را آغاز کرد. قرار است محمدجواد ظریف در این سفر چهار روزه به کشورهای کنیا، بروندی، اوگاندا و تانزانیا سفر کند و با مقام های عالیرتبه این کشورها دیدار و گفتگو کند.
اولین مقصد سفر آقای ظریف به شرق آفریقا، کشور کنیا است.
مقام های وزارت امورخارجه ایران می گویند هدف این سفرها، تقویت و گسترش روابط دو جانبه ایران و این کشورهاست.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
بیش از ۷۰ سرباز در کشور آفریقایی نیجر کشته شدند

در نیجر کشوری در غرب آفریقا دست کم ۷۱ سرباز در حمله ای به پایگاه آنها در شرق کشور کشته شدند.
به گزارش بیبیسی جهانی در روز جمعه ۲۱ آذر، این مرگبارترین حمله طی چندین سال گذشته در این کشور بوده است.
هنوز گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. اما قبلا داعش و القاعده به رغم وجود هزاران نیروی خارجی برای تامین امنیت منطقه «ساحل» در آفریقا، دست به حملات مشابه زده بودند.
نیروهای امنیتی می گویند ۱۲ سرباز نیز مجروح شده اند.
تحلیلگران می گویند وضعیت شورش مسلحانه در نیجر با سرعت نگران کننده ای رو به وسعت گرفتن است.
برایان هوک: جمهوری اسلامی به جای تامین منافع مردم، در حال صدور انقلاب است

برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در جریان یک سخنرانی گفت: جمهوری اسلامی چهل سال فرصت داشت تا به اقتصادخود سامان بدهد اما ترجیح داد از منابع ایران به عنوان یک بانک برای تامین هزینه صدور انقلاب استفاده کند.
آقای هوک روز پنجشنبه ۲۱ آذر در سخنرانی در شورای روابط خارجی افزود: محروم کردن ملاها از منابع مالی با تحریمهای آمریکا موجب شده که فساد آنها در اداره ایران و صرف منابع ایران در سایر کشورها به روشنی برملا شود.
برایان هوک در ادامه گفت: اگر ایران تصمیم بگیرد رو به دیپلماسی آورده و مثل یک کشور عادی رفتار کند، ما هم مذاکره کرده و به توافق خواهیم رسید.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا با توجه به دشواریهایی که رژیم ایران با آن روبرو است، گفت: جمهوری اسلامی تمامی اعتبار خود را از دست داده و مقصر این فاجعه هم خودشان هستند چون مدیران فاسد در آن سیستم پیشرفت میکند و تحریمهای آمریکا، این فسادها را علنی و باز کرده است.
آقای هوک افزود: مردم ایران واقعا خسته شدهاند. در حال حاضر و در بزرگترین اعتراضها در تاریخ جمهوری اسلامی، به خیابانها آمدند ولی رژیم مردم خودش را اوباش خواند. ولی اوباش واقعی کسانی هستند به سوی مردم معترض شلیک کردند.
برایان هوک گفت: در شرایط فعلی و برای اقتصاد ایران، یکی از راهحلهای منطقی اضافه کردن مالیات سرمایهداران است ولی وقتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نهادهای مذهبی سرمایه را در اختیار دارند و مالیات هم نمیدهند، حکومت برای رفع کسری بودجه به مردم فشار وارد میکند.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا افزود: جمهوری اسلامی تلاش داشت آمریکا را با سرنگون کردن پهپادی در آبهای بینالمللی، به یک تله نظامی بکشاند ولی با خویشتنداری پرزیدنت ترامپ این نقشه شکست خورد. آخرین چیزی که ما به دنبال آن هستیم، جنگ است اما هرگونه پاسخ ما به حمله، سخت خواهد بود.
نسخه کامل سخنان برایان هوک را با ترجمه همزمان به فارسی از فیسبوک صدای آمریکا دنبال کنید:
مایکل دوران: پس از سرکوب معترضان، حالا دیگر مذاکره با ایران حرکتی نادرست است

مایکل دوران، پژوهشگر ارشد موسسه هادسن، نسبت به هرگونه مذاکره با ایران برای دستیابی به یک توافق هستهای جدید در این زمان، یعنی پس از سرکوب بیرحمانه معترضان ضددولتی توسط رژیم حاکم بر ایران که طی آن صدها تن از مردم به دست نیروهای رژیم کشته شدهاند، هشدار داد.
او در جریان میزگردی با عنوان «سرکوب مرگبار ایران و واکنش ایالات متحده» که روز چهارشنبه در موسسه هادسن برگزار شد، گفت: «در این مقطع، تعامل با رژیم موجب تضعیف روحیه همه در ایران، عراق، و لبنان میشود.»
آقای دوران تاکید کرد که «تمام بحث میان دولت پرزیدنت ترامپ و اروپاییها تا پیش از بروز این مجموعه اعتراضات بیسابقه، درباره چگونگی ورود به مذاکرات (بر سر یک توافق هستهای جدید) بوده است.»
او گفت که حالا دیگر هرگونه مذاکره با ایران توسط دولت پرزیدنت ترامپ «مایه ناامیدی شدید همه کسانی که در این لحظه جانشان را به خطر انداختهاند، خواهد شد.»
آقای دوران گفت: «من امیدوارم که پرزیدنت ترامپ با دیدن پریشانی ایرانیان، پیش خودش نگوید: آها! اکنون وقت آن است که برای دستیابی به یک توافق یا آوردن آنها پای میز مذاکره تلاش کنیم.»
وی افزود: «این کار، در مقطع کنونی، حرکتی نادرست است.»
دو موشک کاتیوشا دیگر به اطراف فرودگاه بین المللی بغداد اصابت کرد

پس از گذشت دو روز از حمله چهار راکت به نزدیکی پایگاه نظامی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد ارتش آمریکا اعلام کرد که دو موشک دیگر به نزدیکی این فرودگاه اصابت کرده است.
ارتش آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دو موشک کاتیوشا روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه در «محوطه بیرونی» فرودگاه بینالمللی بغداد به زمین خورده است.
بنابر این بیانیه، این حمله تلفات و خساراتی در پی نداشته است.
رویترز نوشت که هنوز هیچ گروه یا فردی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته است.
پیشتر در حمله چهار راکت، در دو روز گذشته به پایگاهی در نزدیكی فرودگاه بین المللی بغداد پنج نفر از نیروهای ضدتروریسم عراقی زخمی شدند.
اخیرا یک مقام ارشد نظامی آمریکا هشدار داده است که حملات راکتی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاههایی که میزبان نیروهای آمریکایی است، همه طرفها را به سمت درگیری و ورود به مرحلهای غیرقابل کنترل نزدیک می کند.
این مقام نظامی گفت که شبه نظامیان مورد حمایت ایران در حال نزدیک شدن به خط قرمزی هستند که ائتلاف با قدرت به آن پاسخ خواهد داد، پاسخی که «نتیجهاش برای هیچکس خوشایند نخواهد بود.»
این اظهارات مقام ارشد نظامی آمریکا در حالی است که اخیرا نیز شبکه فاکسنیوز گزارش داده ایران در حال ساخت یک «تونل زیرزمینی» در مرز سوریه و عراق برای انبار کردن موشک و سلاحهای سنگین نظامی است.
مقامات اطلاعاتی آمریکا نخستین بار سال گذشته در مورد زرادخانه موشکهای ایران در عراق هشدار داده بودند و اسرائیل حملاتی هوایی برای نابود کردن این سلاح های پنهان ترتیب داد اما از آن زمان تاکنون، مقامات آمریکایی گفته اند که تهدیدها افزایش پیدا کرده است و موشکهای بالستیک تازه ای به صورت مخفیانه وارد عراق شده است.
یک مقام ارشد نظامی آمریکا: شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق در حال نزدیک شدن به «خط قرمز» هستند

یک مقام ارشد نظامی آمریکا با اشاره به حملات راکتی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاههایی که میزبان نیروهای آمریکایی است، گفت که شبه نظامیان مورد حمایت ایران در حال نزدیک شدن به خط قرمزی هستند، که ائتلاف با قدرت به آن پاسخ خواهد داد.
به گزارش رویترز، یک مقام ارشد نظامی آمریکا که نامش فاش نشده است، روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه هشدار داد که حملات راکتی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاههایی که میزبان نیروهای آمریکایی است، همه طرفها را به سمت درگیری و ورود به مرحلهای غیرقابل کنترل نزدیک می کند.
هشدار این مقام نظامی آمریکا دو روز پس از آن است که چهار راکت کاتیوشا به یک پایگاه نظامی نزدیک فرودگاه بین المللی بغداد اصابت کرد و منجر به زخمی شدن پنج نیروی ضدتروریسم عراقی شد.
این آخرین مورد از حملات اخیر در پنج هفته گذشته به تاسیسات نظامی در عراق است که میزبان نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده است. نیروهایی که در این پایگاهها به نیروهای عراقی در جنگ با گروه حکومت اسلامی، داعش کمک می کنند.
بنابر این گزارش، این مقام آمریکایی افزود که این حملات توان نیروهای ائتلاف برای مبارزه با داعش را تضعیف میکند.
این مقام ارشد نظامی آمریکا گفت که ما به این حملات برای آزار و اذیتها عادت داریم. اما این حملات(درگذشته) کاملا پراکنده بودند، (اکنون) سطح پیچیدگی افزایش یافته و تعداد راکتهایی که به یک جای کوچک شلیک میشود، زیاد شده است و این موضوع برای ما بسیار نگران کننده است.
این مقام نظامی افزود در نقطهای این اقدامات آنها باعث خواهد شد تغییراتی در میدان رویارویی رخ دهد و منجر به اقدامات و اتخاذ گزینه هایی از سوی برخیها چه آنها چه ما بشود و تنش را به شکل ناخواستهای تشدید کند.
این مقام نظامی گفت که شبه نظامیان مورد حمایت ایران در حال نزدیک شدن به خط قرمزی هستند که ائتلاف با قدرت به آن پاسخ خواهد داد، پاسخی که «نتیجهاش برای هیچکس خوشایند نخواهد بود.»
در این گزارش آمده است که تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حملات راکتی را به عهده نگرفته است. با این حال این مقام آمریکایی تاکید کرده است که تحلیلهای اطلاعاتی و گزارشهای کارشناسان پزشکی قانونی و نتایج بررسی نمونههای قطعات موشکهای به کار رفته در این حملات و محلهایی که این موشک ها از آنجا پرتاب شده ، نشان می دهد که «کتائب حزب الله» و «عصائب اهل حق» شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در این حملات دست داشته اند.
رویترز نوشت که گروه های شبه نظامی عراق آمریکا و اسرائیل را به حملات به پایگاهها و انبارهای مهمات خود متهم میکنند.
این مقام ارشد نظامی آمریکایی به رویترز گفت که دولت شیعه عراق تاکنون در قبال این حملات موضعی اتخاذ نکرده است و به نظر من این موضوع «بسیار نگران کننده» است.
او در ادامه گفت که گروه های شبه نظامی در هشتم ماه نوامبر «از یک کامیون تغییر کاربری شده در عملیات پرتاب ۱۷ موشک به پایگاه نظامی القیاره در جنوب استان موصل استفاده کردهاند.»
بنابر گفته این مقام آمریکایی، این حملات تلفاتی در پی نداشته و خسارتهای بزرگی وارد نکرده است اما از این روش در حملات هفته گذشته به «پایگاه های هوایی بلد و عین الاسد» نیز استفاده شده بود با این تفاوت که در این حملات از راکت های بزرگی استفاده و خسارت قابل توجهی به مجتمع های مسکونی و باندهای پروازی در پایگاه عین الاسد وارد شده است.
رویترز نوشت که در حمله روز جمعه به نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد موشک های بزرگتری با کالیبر ۲۴۰ میلیمتری استفاده شده که پیش از این و از سال ۲۰۱۱ تاکنون هیچ گونه گزارشی مبنی بر کاربرد آنها منتشر نشده بود.
این اظهارات مقام ارشد نظامی آمریکا در حالی است که اخیرا نیز شبکه فاکسنیوز گزارش داده ایران در حال ساخت یک «تونل زیرزمینی» در مرز سوریه و عراق برای انبار کردن موشک و سلاحهای سنگین نظامی است.
گزارش جدید فاکسنیوز پس از آن منتشر شده است که اخیرا نیویورک تایمز به نقل از مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا گزارش داد ایران به عنوان بخشی از تلاش های خود برای قدرت نمایی در خاورمیانه، از بحران های اخیر عراق استفاده کرده تا در این کشور یک زرادخانه پنهان موشک های بالیستیک کوتاهبرد بسازد.
مقامات اطلاعاتی آمریکا نخستین بار سال گذشته در مورد زرادخانه موشکهای ایران در عراق هشدار داده بودند و اسرائیل حملاتی هوایی برای نابود کردن این سلاح های پنهان ترتیب داد اما از آن زمان تاکنون، مقامات آمریکایی گفته اند که تهدیدها افزایش پیدا کرده است و موشکهای بالستیک تازه ای به صورت مخفیانه وارد عراق شده است.
همچنین عراق ماه هاست که با اعتراضات مردمی روبروست. معترضان، به خصوص در پایتخت این کشور، که در ابتدا خواستار مبارزه با فساد، بیکاری و مشکلات اقتصادی بودند، بعد از سرکوب اعتراضات در برخی شهرها مطالباتشان را به کنارهگیری دولت عراق از قدرت و پایان یافتن مداخلههای ایران در امور داخلی عراق گسترش دادند.
مردم عراق میگویند جمهوری اسلامی سعی دارد مشابه تجربه تضعیف ارتش خود و تقویت سپاه را در عراق با تضعیف ارتش رسمی آن کشور و تقویت حشد الشعبی، یا بسیج مردمی عراق، انجام دهد. همچنین شبکه فاکس نیوز گزارش داده بود که فعالان عراقی می گویند ایران کاری کرده که در کشور خودشان با آنها مانند «بیگانگان» رفتار میشود.
پارلمان اسرائیل منحل شد؛ انتخابات بعدی ۱۲ اسفند برگزار میشود

قانونگذاران اسرائیلی روز چهارشنبه ۲۰ آذر در نخستین رأیگیری خود با انحلال پارلمان موافقت کردند، اما با پایان مهلت قانونی مقرر نتواستند دو رأیگیری لازم دیگر را انجام داده و بدین ترتیب پارلمان به طور خودکار منحل شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در اولین رأیگیری از سه دور رأیگیری قانونی، اکثریت نمایندگان پارلمان اسرائیل رأی به انحلال این دوره دادند و با تاریخ پیشنهادی دوم مارس برای برگزاری انتخابات بعدی را تایید کردند.
با این حال، با انقضای آخرین مهلت قانونی برای تشکیل کابینه در پایان یازدهم دسامبر، روند رأیگیری نیمهکاره باقی ماند و در نهایت این دوره از مجلس اسرائیل، که از آن با عنوان کنست یاد میشود، به صورت خودکار منحل شد.
قانونگذاران اسرائیلی قرار است روز پنجشنبه در جلسهای انحلال پارلمان را رسما اعلام کنند.
دو حزب پیشرو سیاسی اسرائیل، حزب لیکود و ائتلاف آبی و سفید، پیشتر توافق کرده بودند که انتخابات آینده ۲ مارس ۲۰۲۰ (۱۲ اسفند ۱۳۹۸) برگزار شود. این سومین انتخابات سراسری اسرائیل در طول دوازده ماه گذشته است.
دو انتخابات قبلی ۹ آوریل (۲۰ فروردین) و ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) برگزار شد، اما بنیامین نتانیاهو و بنی گانتز، رهبران حزب دستراستی لیکود و حزب میانهرو آبی و سفید، در مهلت قانونی مقرر موفق به تشکیل دولت ائتلافی نشدند.
انتخابات بریتانیا: رقابت سخت دو حزب اصلی برای کسب اکثریت مطلق در پارلمان

انتخابات پارلمانی بریتانیا قرار است روز پنجشنبه ۲۱ آذر برگزار شود و احزاب اصلی این کشور در آخرین روز از دوره قانونی تبلیغات انتخاباتی، فعالیتهای خود را شدت بخشیدند.
احزاب سیاسی این انتخابات را مهمترین انتخابات دهههای اخیر در بریتانیا توصیف کردهاند و بوریس جانسون نخست وزیر فعلی از حزب محافظهکار امیدوار به کسب پیروزی است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای جانسون رقابت در این انتخابات را بسیار نزدیک دانسته و گفته است شاید هیچکدام از احزاب نتوانند اکثریت مطلق در پارلمان را از آن خود کنند.
حزب کارگر بریتانیا، رقیب اصلی حزب حاکم، وعده داده است در صورت پیروزی یک همهپرسی جدید در مورد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا «برگزیت» برگزار خواهد کرد.
مؤسسه «یوگاو» که نتایج انتخابات دو سال پیش را به درستی پیشبینی کرده بود، میگوید بر اساس نظرسنجیهایی که انجام داده شانس پیروزی حزب بوریس جانسون کاهش یافته است.
طبق پیشبینی این نهاد، احتمال آن که یکی از دو حزب اصلی بتواند اکثریت مطلق را کسب کنند کم است، اما محافظهکاران شاید کرسیهای بیشتری را در مقایسه با رقیب کسب کنند.
جرمی کوربین رهبر حزب کارگر، حزب محافظهکار را متهم به تفرقهافکنی کرده و از رأیدهندگان خواسته با دادن رأی به نمایندگان حزب کارگر، رویکرد محافظهکاران را رد کنند.
مؤسسه یوگاو پیشبینی کرده که حزب بوریس جانسون بتواند با کسب ۴۳ درصد کل آرا ۳۳۹ کرسی را از آن خود کند و حزب کارگر نیز با ۳۴ درصد ۲۳۱ کرسی را کسب کند.
مجلس عوام بریتانیا ۶۵۰ کرسی دارد.
چهار فعال حقوق زنان در مجموع به ۱۶ سال زندان محکوم شدند

ناهید شقاقی، اکرم نصیریان، مریم محمدی و اسرین درکاله، چهار فعال حقوق زنان از سوی دادگاه انقلاب مجوعا به بیش از ۱۶ سال زندان محکوم شدهاند.
بر اساس اخبار منتشر شده در رسانههای اجتماعی این چهار فعال حقوق زنان که عضو انجمن «ندای زنان ایران» هستند، با انتشار متنی در فضای مجازی اعلام کردند که در تاریخ ۱۹ آذر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری هر کدام بابت اتهام «اجتماع و تبانی»، «تبلیغ علیه نظام» و «تظاهر به عمل حرام با مصداق بیحجابی» به مجموع چهار سال و دو ماه زندان محکوم شدهاند.
اسرین درکاله نیز با انتشار این خبر در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده است که تنها سه سال از این حکم قابل اجرا خواهد بود.
اکرم نصیریان اوایل اردیبهشت، ناهید شقاقی اواخر اردیبهشت، مریم محمدی اوایل تیر ماه، و اسرین درکاله اوایل مرداد ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. آنها در حال حاضر با تودیع وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدهاند.
بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل، در سال ۲۰۱۸ بیش از هفت هزار نفر اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی در ایران بازداشت و صدها تن به زندان محکوم شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا نیز میگوید که رژیم ایران در دو سال اخیر هزاران معترض، فعال مدنی، و نمایندگان کارگران و سایر اصناف را بازداشت کرده است.
ایالات متحده بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.
واشنگتن پست: طرح تحریم مقامهای رژیم اسد و حامیان آن، ایران و روسیه، احتمالا در کنگره تصویب میشود

پس از گذشت بیش از سه سال از ارائه طرحی برای تحریم رژیم بشار اسد در سوریه و حامیان اصلی آن یعنی روسیه و ایران، به دلیل ارتکاب جنایات جنگی، انتظار میرود این طرح بالاخره در کنگره آمریکا به تصویب برسد.
جاش روگین در یادداشتی در واشنگتن پست که چهارشنبه ۲۰ آذر منتشر شد، با ذکر این مقدمه نوشت، انتظار میرود این طرح پس از تصویب در کنگره و ارسال به کاخ سفید، به امضای رئیس جمهوری رسیده و به قانون تبدیل شود.
با قانونی شدن «طرح قیصر» دولت ایالات متحده میتواند مقامهای ارشد رژیم اسد و فرماندهان بلندپایه ارتش سوریه را، بابت مسئولیتی که در کشتار مردم سوریه در طول هشت سال جنگ در این کشور داشتهاند، تحت تحریم قرار دهد.
در این طرح همچنین امکان تمدید تحریمهای قبلی آمریکا را علیه برخی نهادهای عمده اقتصادی وابسته به دولت سوریه یا هر دولت یا فردی که به رژیم بشار اسد در این کشتار کمک کرده است، مانند ایران و روسیه، فراهم خواهد کرد.
آنگ سان سوچی در دادگاه لاهه از ارتش میانمار در برابر اتهام «قتل عام» اقلیت مسلمان روهینگیا دفاع کرد

آنگ سان سوچی، زندانی سیاسی سابق در میانمار و برنده جایزه صلح نوبل، روز چهارشنبه ۲۰ آذر، در اظهاراتی در دادگاه کیفری بینالمللی، این اتهام که ارتش میانمار دست به «قتل عام» اقلیت مسلمان روهینگیا زده است را رد کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، خانم سوچی که به عنوان مشاور حکومتی میانمار مقامی همردیف نخست وزیر دارد، گفت که کشورش در برابر شورشیان مسلح از خود دفاع کرده و فرار دستهجمعی روهینگیاها نتیجه نامطلوب آن بوده است.
او مشکلات مسلمانان روهینگیا را تازه ندانست و در انتقاد از شبهنظامیان روهینگینایی گفت که این شورشیان مسلح روهینگیا بودند که در پائیز سه سال پیش به مراکز پلیس حمله کردند و پس از آن بود که ارتش مجبور به واکنش داد.
بازداشت «حمید نوری» از عوامل اعدامهای سال ۱۳۶۷ در سوئد برای یک ماه دیگر تمدید شد

با حکم دادگاهی در سوئد مدت زمان بازداشت حمید نوری، دادیار سابق در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در رابطه با پرونده اعدامهای سال ۱۳۶۷ در سوئد برای چهار هفته دیگر تمدید شد.
ایرج مصداقی، زندانی سیاسی سابق و فعال حقوق بشر روز چهارشنبه ۲۰ آذر با انتشار این خبر در توئیتر خود گفت، حمید نوری در جلسه دادگاه اعلام کرده است که میخواهد دادگاه به صورت علنی و در حضور رسانهها برگزار شود تا بتواند از حقوق خود، مردم، کشور و رهبر جمهوری اسلامی دفاع کند.
بخش فارسی بیبیسی نیز با تائید این خبر گزارش داد که قاضی پرونده اعلام کرده که اتهامات سنگینی علیه آقای نوری مطرح است و در صورت آزادی احتمال فرار او وجود دارد.
پیشاز این صدای آمریکا با انتشار خبری اعلام کرده بود که حمید نوری با نام مستعار «حمید عباسی» دادیار سابق در دستگاه قضایی ایران که براساس اسناد و مدارک موجود به عنوان «عضو هیئت اعدام در گوهردشت» کرج در سال ۶۷ مطرح است روز شنبه ۱۸ آبان ماه در سوئد بازداشت شده است.
کاوه موسوی، حقوقدان و شاکی خصوصی پرونده آقای نوری نیز پیشتر به رادیو فردا گفته بود که از دادستان در سوئد درخواست کرده است تا آقای نوری «برای تکمیل پرونده حداقل یک سال در بازداشت نگه داشته شود.»
به گفته وی، حمید نوری که در سال ۶۷ در دو زندان اوین تهران و گوهردشت کرج مقام دادیاری داشته بر اساس اسناد و مدارکی بازداشت شده است که ایرج مصداقی، زندانی سیاسی سابق و فعال حقوق بشر، طی سالها جمعآوری کرده است.
خبر بازداشت حمید نوری در سوئد با استقبال برخی از سازمانهای حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین الملل همراه بوده است؛ این نهاد حقوق بشری در بیانیهای بازداشت این متهم توسط دولت سوئد را «اقدامی تاریخی» عنوان کرد.
توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه ۲۳ آبان با انتشار متنی در توئیتر نوشت آقای نوری به دلیل نقش خود در اعدام هزاران زندانی در تابستان ۶۷ که بسیاری از آنها زندانی سیاسی و عقیدتی بودند با عدالت روبرو خواهد شد.
جمهوری اسلامی در سال ۶۷ و با حکم آیتالله خمینی، پرونده چندین هزار زندانی سیاسی را، که بسیاری از آنها پیشتر محاکمه شده بودند، بازبینی و بسیاری را به اعدام محکوم کرد.
اعدام این زندانیان که از اعضای سازمانهای سیاسی چون مجاهدین خلق، فداییان خلق، حزب توده و … بودند، بدون اطلاع خانواده آنها صورت گرفت. زمان اعدام و محل دفن بسیاری از آنها هم مشخص نیست.
مسئولان جمهوری اسلامی از ارائه آمار دقیق اعدامشدگان خودداری میکنند، اما آیتالله حسینعلی منتظری در کتاب خاطرات خود نوشته بود که تعداد اعدامشدگان رقمی بین ۲۸۰۰ تا ۳۸۰۰ نفر است.
مخالفان جمهوری اسلامی اما میگویند تعداد اعدامشدگان بسیار بیشتر از این رقم است.
وزیر دفاع آمریکا: ما با واکنشی جهانی به ایران میگوییم که فعالیتهای بدخواهانهاش تحمل نمیشود

مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، در مورد تهدیدهای جمهوری اسلامی گفت که جامعه جهانی این تهدیدها را تحمل نخواهد کرد.
وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه ۲۰ آذر در جریان جلسهای در کمیته نظامی مجلس نمایندگان گفت: «آمریکا تلاش کرده است واکنش به ایران را به شکلی جهانی و بینالمللی دنبال کند و ما به وضوح به ایران میگوییم که فعالیتهای بدخواهانهاش از سوی جامعه جهانی تحمل نمیشود.»
او گفت که وزارت دفاع در ۱۸ ماه گذشته از کارزار فشار حداکثری اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران با هدف بازگرداندن رژیم ایران به میز مذاکره برای رسیدن به توافقی بهتر، حمایت کرده است.
مارک اسپر افزود که فعالیتهای برهم زننده ایران در ماههای گذشته با حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، ایجاد اخلال در حرکت کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز، ساقط کردن یک پهپاد آمریکایی در حریم هوایی بینالمللی، و حمایت از گروههای نیابتی، افزایش داشته است.
این جلسه برای بررسی سیاستهای دفاعی آمریکا در خاورمیانه برگزار شد.
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا: رژیم ایران باید به شدت مراقب تحرکات خود باشد

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۰ آذر به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد مراقب تحرکات خود باشد.
به گزارش وبسایت میلیتاری تایمز، ژنرال مارک میلی در کنگره در پاسخ به پرسش یکی از قانونگذاران در مورد این که آیا ایران خویشتنداری آمریکا را ضعفش تعبیر میکند، گفت: «ما در یک دوره زمانی قرار داریم که خطرات از ناحیه ایران تشدید شده است.» وی در عین حال افزود که «خویشتنداری در این شرایط، پاسخ مناسبی است.»
این مقام ارشد نظامی آمریکا همچنین اشاره کرد که برخورد آمریکا متناسب با رفتار ایران است و «چگونگی پاسخ آنها (ایرانیها) و شدت و اندازه آن، نحوه واکنش ایالات متحده را تعیین خواهد کرد.»
روایتی جدید از گروگان آزادشده آمریکایی| برایان هوک: ژیو وانگ سه سال در سلولهای بدون پنجره زندانی بود

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در مورد دیدارش با ژیو وانگ پس از خروج او از ایران گفت که او مدت سه سال را در سلولهایی بدون پنجره در دو زندان گذرانده و بسیار مشتاق بازگشت به آمریکا بود.
آقای هوک در گفتوگویی با شبکه رادیویی انپیآر گفت: «من میتوانم این خبر خوش را بدهم که ژیو وانگ در پایگاه آمریکا در آلمان است و همسر و پسرش هم به آنجا منتقل، و به او ملحق شدهاند.»
برایان هوک افزود: «ژیو وانگ اکنون در شرایط بسیار خوبی قرار دارد. او انسان مقاومی است و من دلاوری او را تحسین میکنم. او در زندان چند زبان یاد گرفته و ... حالا فرانسه و فارسی را خوب صحبت میکند.»
او همچنین در مورد اعتراضهای جاری در ایران گفت که این جدیترین بحرانی است که جمهوری اسلامی در تاریخ ۴۰ ساله خود با آن روبرو شده و دست به چنین سرکوب خشونتبار و گستردهای زده است.
گرتا تونبرگ فعال مدافع محیط زیست، جوانترین چهره سال مجله تایم شد

مجله تایم، گرتا تونبرگ، فعال سوئدی محیط زیست، را به عنوان چهره سال ۲۰۱۹ انتخاب کرد. تونبرگ ۱۶ ساله جوانترین شخصی است که این عنوان را از مجله تایم گرفته است.
او با سخنرانی تأثیرگذارش و انتقاد تندش از رهبران جهان در اجلاس اقلیمی سازمان ملل در ماه سپتامبر به شهرتی جهانی رسید.
ادوارد فلسنتال، سردبیر مجله تایم، نوشته است: «تونبرگ رساترین صدا در مورد بزرگترین معضلی است که کره زمین با آن مواجه است – و تجسم تغییر نسل در فرهنگ ما است که از دانشگاه های هنگ کنگ تا راهروهای کنگره آمریکا نمود پیدا کرده است.»
هر سال، این مجله از تأثیرگذارترین چهره ها، گروه ها و یا جنبش های سال گذشته تجلیل می کند.
سال گذشته، تایم گروهی از روزنامه نگاران را که به خاطر فعالیت خبرنگاری مورد آزار قرار گرفته بودند برگزید.
امسال، سومین سالی است که تایم یکی از رهبران سیاسی جهان را به عنوان چهره تأثیرگذار انتخاب نمی کند.
در سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به عنوان چهره سال مجله تایم انتخاب شد.
مجله تایم چهره تأثیرگذار سال را از میان افرادی انتخاب می کند که رویدادهای جهان را در سالی که گذشت دچار تغییر و تحول کرده اند.
میشل اوباما ۵۰۰ هزار دلار از درآمد کتابش را به تحصیل دختران اختصاص داد

میشل اوباما، بانوی اول پیشین آمریکا، ۵۰۰ هزار دلار از درآمد حاصل از فروش کتاب خاطراتش را به آموزش دختران در سراسر جهان بخشید.
کتاب خانم اوباما پاییز سال گذشته منتشر شده و تاکنون بیش از ۱۱ میلیون نسخه از آن به فروش رفته است.
خانم اوباما این مبلغ را در برنامه تلویزیونی «الن دجنرس» به مناسب «سه شنبه بخشش»، که هر سال پس از روز شکرگزاری است و مردم را به بخشش تشویق می کند، اهدا کرد.
میشل اوباما در بیانیه ای، از استقبالی که از کتابش شد قدردانی کرد و گفت مایل است این اشتیاق را با دختران سراسر دنیا سهیم شود و امیدوار است عده بیشتری از این استعدادهای درخشان بتوانند از پتانسیل خود به نحو احسن بهره ببرند.
باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، و همسرش بنیادی را راه اندازی کرده اند که از تلاش های جهانی برای دسترسی دختران به امکانات آموزشی حمایت می کند.
خانم اوباما قرار است به همراه جنا بوش، دختر جورج بوش رئیس جمهور پیشین آمریکا که مجری برنامه تلویزیونی «تودی» (Today) است و جولیا رابرتز، بازیگر هالیوود، به آسیا سفر کند تا شرایط تحصیل دختران در این منطقه و سازمان هایی که به توانمندسازی آنها کمک می کنند را برجسته کند.
میشل اوباما می گوید بخشش و کمک به دیگران، ارزشی است که از والدین و پدربزرگ و مادربزرگش آموخته است.
مبلغ اهدایی خانم اوباما صرف پروژه های مورد حمایت بنیاد اوباما خواهد شد.
تحریم جدید علیه رژیم ایران؛ پمپئو: فشار حداکثری تا تغییر رفتار شرورانه جمهوری اسلامی ادامه دارد

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا ضمن تاکید بر این که تا زمانی که رفتار شریرانه جمهوری اسلامی ادامه داشته باشد کارزار فشار حداکثری آمریکا نیز ادامه خواهد داشت اعلام کرد که سه شرکت حمل و نقل ایران که به انتقال تجهیزات سرکوب مردم ایران و سلاح های کشتار جمعی کمک میکنند مورد تحریم قرار میگیرند.
وزیر خارجه ایالات متحده در کنفرانس خبری که چهارشنبه ۲۰ آذر ماه در واشنگتن برگزار شد گفت که شرکت کشتیرانی ایران و یک شرکت چینی که مقر آن در شانگهای است به دلیل نقض تحریمهای ایران از سوی آمریکا مجازات شده و تحریم میشود. همچنین او اعلام کرد یک شرکت حمل و نقل ایران به یمن هم تحریم شد.
هواپیمایی ماهان ایر هم به فهرست این تحریمها اضافه شد. این شرکت هواپیمایی پیشتر در چارچوب اقدامات ضد تروریستی آمریکا تحریم شده بود، ولی این بار به دلیل انتقال تجهیزات سرکوب مردم ایران و سلاحهای کشتار جمعی هم تحریم شد.
مایک پمپئو گفت این تحریمها ۱۸۰ روز دیگر به اجرا گذاشته میشوند تا ایران بتواند برای انتقال کالاهای ضروری مورد نیاز مردم و اقلام بشردوستانه راههای جایگزین پیدا کند.
وزیر خارجه آمریکا همچنین با تاکید بر اراده دولت آن کشور برای حمایت از حقوق بشر گفت: «از دو روز پیش تاکنون ۶۸ نهاد حقیقی و حقوقی در ۹ کشور جهان از جمله برمه، کامبوج، پاکستان، و سودان جنوبی را به دلیل نقض حقوق بشر و ارتکاب به جرائم حقوق بشری، تحریم کردهایم.»
نسخه کامل این کنفرانس خبری را با ترجمه همزمان از صفحه فیسبوک صدای آمریکا ببنید:
وزارت خزانهداری ایالات متحده تحریمهای تازهای را علیه چند نهاد و دو کشتی رژیم ایران اعلام کرد

خزانهداری آمریکا تحریم جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.
دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری ایالات متحده، موسوم به اوفک، روز چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۸ اعلام کرد یک شخص، پنج نهاد، و دو کشتی مرتبط با رژیم ایران را در فهرست تحریمها قرار داده است.
بنا بر بیانیه خزانهداری آمریکا عبدالحسین خدری، متولد اردیهشت ۱۳۵۰، به عنوان یک فرد مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تحریم شده است.
در این فهرست همچنین شرکتهای «خدمات هوایی گیتویک» مستقر در امارات، «خدمات هوایی گومی» در چین، و «شرکت گردشگری و مسافرتی جهان دستینیشنز» در دبی امارات متحده عربی، به خاطر ارتباط با شرکت هواپیمایی «ماهان ایر» جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریمها قرار گرفتند.
آمریکا همچنین شرکت کشتیرانی «خدری جهان دریا» در تهران و «راه ابریشم دریایی خدری جهاندریا» در عمان را به خاطر ارتباط با عبدالحسین خدری تحریم کرد. از سوی دیگر، دو کشتی تحت پرچم ایران به نامهای «ژنو ۱۱» و «ژنو ۱۲» برای ارتباط با شرکت خدری جهان دریا، تحریم شدند.
پیشتر برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران، در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا با تاکید بر ادامه داشتن کارزار فشار حداکثری آمریکا بر رژیم ایران با هدف تغییر دادن رفتارشریرانه رژیم، هشدار داده بود که آمریکا همه تعاملات قابل تحریم را تحریم خواهد کرد.
حکم ۵۳ ماه زندان یک فعال مدنی در دادگاه تجدیدنظر تایید شد

حکم ۵۳ ماه زندان رضوانه احمدخانبیگی، فعال مدنی زندانی، که پیشتر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر شده بود در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی روز چهارشنبه ۲۰ آذر در گزارشی اعلام کرد که حکم چهار سال و پنج ماه زندان این فعال مدنی که اسفند ماه سال گذشته بابت اتهام «اجتماع و تبانی بر ضد امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام اسلامی» برای او صادر شده بود از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران عینا تائید شد.
بنا بر این گزارش، حکم صادره از سوی شعبه مذکور به بهفر لالهزاری، همسر خانم احمدخانبیگی، و حسین تاج، وکیل وی، ابلاغ شده است.
بنا بر این گزارش، این فعال مدنی که اواسط اسفند ماه سال گذشته با تودیع وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شده بود، روز یکشنبه ۲۶ آبان بار دیگر بازداشت و به بند دو- الف زندان اوین منتقل شده است.
رضوانه احمدخانبیگی پیش از این در ۱۹ دی ماه ۱۳۹۷ به همراه امیرمهدی صدیق آرا و علیامین املشی با اتهامی مشترک بازداشت و اسفند ماه همان سال از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مجموعا به بیش از پنج سال زندان محکوم شدهاند.
امیرمهدی صدیق آرا و علیامین املشی در این پرونده از «اتهام تبلیغ علیه نظام» تبرئه و هر کدام از آنها به اتهام «اجتماع و تبانی بر ضد امنیت کشور» به ۹۱ روز زندان، محکوم شدهاند.
این اولین بار نیست که یک فعال مدنی در ایران به احکام طولانی محکوم میشود. پیش از این ندا ناجی، فعال مدنی زندانی، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، بابت اتهاماتی همچون «توهین به ماموران دولتی» و «اجتماع و تبانی» به ۵ سال و شش ماه زندان محکوم شده بود.
بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل در سال ۲۰۱۸ بیش از هفت هزار نفر اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری، و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی در ایران بازداشت و صدها تن به زندان محکوم شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا نیز میگوید که رژیم ایران در دو سال اخیر هزاران معترض، فعال مدنی، و نمایندگان کارگران و سایر اصناف را بازداشت کرده است.
ایالات متحده بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.
نیویورکتایمز: اطلاعات بانکی ۱۵ میلیون ایرانی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت پس از آتشسوزی شماری از بانکها در جریان اعتراضهای مردمی در ایران، حالا اطلاعات بانکی مشتریان به شکل آنلاین علنی شد و اطلاعات حدود ۱۵ میلیون مشتری بانکی به بیرون درز کرده است.
این گزارش که روز چهارشنبه ۲۰ آذر منتشر شده میگوید تا یک روز پیشتر، اطلاعات مربوط به کارتبانکهای ۱۵ میلیون مشتری روی شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
گزارش نیویورک تایمز میگوید سه بانک اصلی ایران از جمله تجارت، ملت و سرمایه، اطلاعات بانکی مشتریانشان به بیرون درز کرده و شمار کسانی که اطلاعات آنها علنی شده حدود یک پنجم جمعیت کشور است.
تایید کشتار در نیزارهای ماهشهر؛ یک نماینده مجلس: «تعداد زیادی» از معترضان کشته شدند

در حالی که پیشتر گزارش شده بود که حدود ۱۰۰ نفر در نیزارهای ماهشهر کشته شدهاند، یک نماینده مجلس کشته شدن «تعداد زیادی» از معترضان را تائید کرد.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس ایران روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه گفت که «در ماهشهر تعداد زیادی از افراد کشته شدهاند، دقیق میدانیم چه کسانی بودهاند، سلاح از کجا رفته است.» اما این نماینده مجلس آماری از تعداد کشته شدگان ارائه نداده است.
این نماینده مجلس مدعی شد که معترضان «میخواستند به خطوط اصلی انتقال انرژی کشور صدمه بزنند.»
پیشتر برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه ۱۴ آذرماه اعلام کرد که گفته می شود در ماهشهر بیش از ۱۰۰ نفر از معترضان یا تعداد بیشتری کشته شده اند و اجساد آنها را با کامیون برده اند
براساس فیلم ارسالی به صدای آمریکا، تصاویر بخش هایی از تیراندازی نیروهای نظامی مسلح با دوشکا و سلاح های سنگین را نشان میدهد، که نیزار ماهشهر ره به رگبار می بندند.
گزارشها حاکی است که مردم معترض بعد از تیراندازی در ماهشهر به نیزاری در این شهر فرار کرده بودند.
مقامات جمهوری اسلامی پس از چندین روز سکوت مقابل انتشار این خبرها در نهایت کشته شدن این معترضان را تایید کرده و مدعی شدند که چون معترضان مسلح بودند، آنها واکنش سنگین نشان دادند.
پیش از این روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که در شهر ماهشهر، شاهدان و کادر پزشکی، از کشتهشدن ۴۰ تا ۱۰۰ معترض بهدست نیروهای سپاه، خبر دادهاند.
میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هم برخورد با معترضان در ماهشهر را که به گفته او ۱۸ نوامبر(۲۷ آبان) رخ داد، بدترین وقایع در جریان اعتراضات خواند و گفت: «طبق اطلاعات دریافتی، در میدان جراحی در ماهشهر نیروهای امنیتی ایران علیه تظاهرکنندگان – از جمله افرادی که در حال فرار بودند و افرادی که در نیزار نزدیکی میدان پنهان شده بودند – از سلاحهای سنگین استفاده کردند که به کشته شدن دست کم ۲۳ نفر و احتمالا بسیار بیش از آن منجر شد.»
پیشتر فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین الملل، افزایش آمار کشته شدگان را هشدارآمیز و نشانه وقوع یک کشتار وحشتناک از سوی جمهوری اسلامی دانسته است.
براساس گزارشی که به دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل رسیده در جریان این اعتراضات، دست کم ۲۰۸ نفر، از جمله ۱۳ زن و ۱۲ کودک کشته شدهاند.
اعتراضات در ایران که ابتدا از گرانی بنزین آغاز شد از همان روزهای اول مردم معترض در شهرهای مختلف ضمن بستن جادهها و خیابانها علیه حکومت جمهوری اسلامی شعار دادند.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ آبان در نخستین موضعگیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: ایران آنقدر بیثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.
کاخ سفید عصر یکشنبه ۲۶ آبان در بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
ایران همچنان یکی از بدترین زندانهای روزنامهنگاران جهان است؛ افزایش تعداد خبرنگاران زندانی پس از اعتراضات اخیر

کمیته محافظت از روزنامهنگاران (سیپیجی) در گزارشی با اعلام این که ایران جزو بدترین زندانهای روزنامه نگاران در جهان است، از افزایش آمار روزنامه نگاران زندانی در سال جاری و نیز پس از اعتراضات اخیر در ایران خبر داد.
کمیته محافظت از روزنامه نگاران که در نیویورک مستقر است، روز چهارشنبه ۲۰ آذر ماه در گزارشی نوشت که دست کم ۲۵۰ خبرنگار که در رابطه با فعالیت روزنامه نگاری خود بازداشت هستند، را شناسایی کرده است.
بنابر این گزارش پس از چین، ترکیه، عربستان سعودی، و مصر، کشورهای اریتره ، ویتنام، و ایران بدترین زندان روزنامه نگاران هستند.
در این گزارش با تاکید بر افزایش شمار روزنامهنگاران زندانی در ایران به ۱۱ نفر در سال جاری، به بازداشت محمد مساعد، روزنامه نگار اقتصادی، در جریان اعتراضات اخیر ایران نیز اشاره شده و آمده است که در زمان قطعی اینترنت، که برای جلوگیری از انتشار اخبار مربوط به سرکوب اعتراضات به افزایش بهای بنزین انجام شده بود، آقای مساعد به دلیل انتشار توییت «سلام جهان آزاد!» و گفتن این که برای نوشتن این توییت از «۴۲ پروکسی» مختلف استفاده کرده بود، بازداشت شد.
پیش از این بارها نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامهنگاران و نویسندگانی شدهاند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شدهاند.
همچنین در این گزارش به روزنامه نگاران بازداشت شده در ترکیه اشاره شده و آمده است که هر چند در چهار سال گذشته این اولین بار است که ترکیه در سرشماری خبرنگاران زندانی، مقام اول را ندارد اما کاهش یافتن تعداد زندانیان نشانه بهبود وضعیت رسانههای ترکیه نیست.
کمیته محافظت از روزنامهنگاران در این گزارش گفت که «کاهش تعداد روزنامه نگاران زندانی از ۶۸ به ۴۷ نفر، نشان دهنده آن است که دولت رجب طیب اردوغان پس از بستن بیش از ۱۰۰ رسانه خبری و متهم کردن کارمندان آنها به جرایم تروریستی در ساکت کردن رسانههای مستقل و منتقد موفق بوده است.»
پیشتر نیز وزارت خارجه آمریکا مطالبی را با عنوان «۴۰سال وعدههای عمل نشده» جمهوری اسلامی در توئیتر فارسی خود منتشر کرده و از فساد، نبودن آزادی بیان، نبودن عدالت، و وعدههای عمل نشده اقتصادی از سوی مقامات جمهوری اسلامی نوشته بود.
وزارت خارجه آمریکا در این توئیتها نوشته بود که «چهل سال پیش، آیت الله خمینی وعده آزادی بیان و آزادی مطبوعات را داد. امروز، ایران یکی از سرکوب شده ترین فضاهای رسانه ای را دارد. رژیم حاکم تنها چهل سال شکست به بار آورده است.»
فاکسنیوز: ایران در حال ساخت یک «تونل زیرزمینی» در مرز سوریه و عراق است

شبکه فاکسنیوز گزارش داد که ایران در حال ساخت یک «تونل زیرزمینی» در مرز سوریه و عراق برای انبار کردن موشک و سلاحهای سنگین نظامی است.
شبکه فاکسنیوز، این گزارش را براساس «منابع اطلاعاتی غربی» و تصاویر ماهوارهای به دست آمده منتشر کرده و با انتشار تصاویر ماهوارهای از این سازهها نوشته است که این سازه در داخل پایگاه نظامی امام علی در شرق سوریه واقع شده است.
در نخستین تصویر ماهوارهای منتشر شده توسط شبکه فاکسنیوز، که در تاریخ پنجم اکتبر (۱۳ مهر ماه) گرفته شده، مراحل ساخت تونل قابل مشاهده است. در تصویر بعدی که دو هفته پس از تصویر نخست گرفته شده است، ورودی تونل از بیرون پوشانده شده، اما حفاریها کماکان ادامه داشته است.
تصاویری که فاکسنیوز در این باره منتشر کرده توسط شرکت مخابراتی «ایمِج سَت اینترنشنال» تهیه شده است.
به گزارش فاکسنیوز منابع اطلاعاتی غربی معتقدند قرار است در این سازه موشک و سلاح های دیگر نگهداری شوند.
بنابر این گزارش، براساس ارزیابی اطلاعاتی که از سوی چندین منبع اطلاعاتی غربی نیز تایید شده است، «این تونل در آخرین مراحل ساخت قرار دارد و به زودی عملیاتی می شود.»
شبکه تلویزیونی فاکس نیوز پیش از این نیز در گزارشی اختصاصی به نقل از منابع اطلاعاتی غربی خبر داده بود که ایران مشغول ساخت پایگاهی نظامی در سوریه است و قصد دارد چند هزار نیروی نظامی را در آن مستقر کند.
گزارش جدید فاکسنیوز پس از آن منتشر شده است که اخیرا نیویورک تایمز به نقل از مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا گزارش داد ایران به عنوان بخشی از تلاش های خود برای قدرت نمایی در خاورمیانه، از بحران های اخیر عراق استفاده کرده تا در این کشور یک زرادخانه پنهان موشک های بالیستیک کوتاهبرد بسازد.
مقامات اطلاعاتی آمریکا نخستین بار سال گذشته در مورد زرادخانه موشکهای ایران در عراق هشدار داده بودند و اسرائیل حملاتی هوایی برای نابود کردن این سلاح های پنهان ترتیب داد اما از آن زمان تاکنون، مقامات آمریکایی گفته اند که تهدیدها افزایش پیدا کرده است و موشکهای بالستیک تازه ای به صورت مخفیانه وارد عراق شده است.
به گفته مقامات، ایران از نیروهای شبه نظامی شیعه عراقی که بسیاری از آنها را مدتها است با تأمین منابع تحت کنترل دارد، برای انتقال و پنهان کردن موشکها استفاده کرده است.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، به تازگی در رابطه با ماجراجوییهای نظامی ایران در خاورمیانه گفت: «این رژیم سوءمدیریت اقتصادی دارد و مردم خود را سرکوب میکند. ما رژیم را در مسیری قرار دادهایم که باید میان اسلحه در سوریه و نان در ایران، یکی را انتخاب کند.»
محمدعلی نجفی بار دیگر در دادگاه به «قتل عمد» میترا استاد محکوم شد؛ اینبار ۷.۵ سال زندان

پس از بررسی مجدد پرونده قتل میترا استاد، وکیل مدافع محمد علی نجفی، شهردار پیشین تهران خبر داد که موکلش بار دیگر به «قتل عمد» محکوم شده است.
حمید گودرزی روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه گفت درباره آخرین وضعیت پرونده محمدعلی نجفی به اتهام قتل همسرش میترا استاد، گفت که «در سامانه ثنا دیدم دادگاه قتل عمد را احراز کرده و در این خصوص حکم موکلم صادر شده است.»
برخی رسانه های داخل ایران نوشته اند که «گفته میشود نجفی به ۷.۵ سال حبس محکوم شده که شش سال آن قابل اجراست.»
گودرزی اما گفت که این حکم هنوز به آنها ابلاغ نشده است و اگر آنطور که برخی رسانه ها اعلام کرده اند، حکم موکلش ۶ سال حبس باشد، «نظراتی داریم که پیگیری می کنیم.»
حکم صادر شده برای نجفی در مهلت قانونی ۲۰ روز قابل فرجام خواهی است و وکیل مدافع محمدعلی نجفی اعلام کرد که «بطور قطع اعتراض خواهیم کرد زیرا نوع قتل را شبه عمد می دانیم.»
شهردار پیشین تهران روز هفتم خرداد ماه سال جاری و با شلیک گلوله، میترا استاد را به قتل رسانده بود. دادگاه اتهام قتل عمد از سوی نجفی را «محرز» دانست و او در دادگاه به قصاص محکوم شد.
با این حال خانواده میترا استاد اعلام کردند که از قصاص او صرفنظر کردهاند. نجفی پس از بخشیده شدن قصاص، نسبت به حکم خود درخواست تجدیدنظر کرده بود. اما در نهایت بار دیگر با نقض شدن حکم اولیه از سوی دیوان عالی کشور نجفی در دادگاه حاضر شد.
محمدعلی نجفی در حضور دوباره خود در دادگاه و در دفاعیات خود بار دیگر اتهام قتل عمد را رد کرده و گفته بود که گلولههای شلیک شده بدون اراده و در «حالت کشمکش» و به صورت «غیرارادی» شلیک شده است.
توئیت پرزیدنت ترامپ پس از دیدار با وزیرخارجه روسیه: منتظر ادامه گفتوگوهایمان در آینده نزدیک هستیم

رئیس جمهوری ایالات متحده پس از دیدار با وزیر خارجه روسیه برای ادامه این گفتوگوها در «آینده نزدیک» ابراز امیدواری کرد.
پرزیدنت ترامپ شامگاه سه شنبه ۱۹ آذرماه در یک توئیت دیدار با سرگئی لاوروف را «بسیار خوب» توصیف کرد و نوشت که در این دیدار «در مورد بسیاری مسائل گفتوگو کردیم، از جمله تجارت، ایران، کره شمالی، پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، کنترل جنگافزارهای هستهای و دخالتهای انتخاباتی.»
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه افزود «منتظر ادامه گفتوگوهایمان در آینده نزدیک هستیم!»
پیش از این مایک پمپئو روز سهشنبه ۱۹ آذرماه در نشست خبری مشترک با همتای روس خود گفت که با وزیر خارجه روسیه درباره کنترل تسلیحاتی و مداخله روسیه در امور داخلی آمریکا و انتخابات صحبت کرده است و به روشنی به او گفته است که چنین مداخله ای «غیرقابل پذیرش» است.
بمبگذاری انتحاری در نزدیکی پایگاه نظامی آمریکا در شرق کابل؛ پنج تبعه افغانستان زخمی شدند

گزارشها حاکی است که یک بمبگذاری انتحاری در نزدیکی پایگاه نظامی آمریکا در بگرام در شرق کابل، منجر به زخمی شدن پنج نفر شده است.
به گزارش رویترز، مقامات افغانستان و ناتو گزارش دادند که بمبگذاری انتحاری روز چهارشنبه ۲۰ آذرماه در خارج از پایگاه نظامی بگرام در شرق کابل رخ داده که براثر آن پنج نفر زخمی شدهاند.
وحید شهکار، سخنگوی استان پروان نیز اعلام کرد که هر پنج نفر زخمی شده تبعه افغانستان هستند.
این مقام مسئول به رویترز گفت که درگیری ۳۰ دقیقهای نیز میان مهاجمان و نیروهای امنیتی وجود داشته است و مهاجم قصد داشتند وارد این پایگاه نظامی شوند.
همچنین ارتش آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که این حمله «به سرعت مهار و دفع» شده و این بمبگذاری تلفاتی از بین نیروهای آمریکا و ائتلاف نداشته است. اما پایگاه پزشکی که برای مردم محلی ساخته شده بود، به شدت آسیب دیده است.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این بمب گذاری را برعهده نگرفته است.
این حملات در شرایطی رخ می دهد که مذاکره کنندگان آمریکایی و طالبان هفته گذشته پس از وقفه ای سه ماهه به میز مذاکرات بازگشتهاند.
انیمیشن کوتاه «بابابزرگ عاشق پیشه» اثر «مریم مهاجر» به فهرست کوتاه نامزدهای جایزه «بفتا» راه پیدا کرد

سفیر ایالات متحده در برلین خواستار پیوستن آلمان به آمریکا برای متوقف کردن حمایت ایران از تروریسم شد

سفیر ایالات متحده در آلمان با اشاره به سفر هیئت بازرگانی ایران به آلمان، خواستار پیوستن آلمان به آمریکا در تلاش برای توقف حمایت ایران از تروریسم شد.
ریچارد گرنل روز سه شنبه ۱۹ آذر به جروزالم پست گفت: «اقتصاد ایران به دلیل اینکه مقامات جمهوری اسلامی منابع خود را به سمت تروریست های نیابتی شان در لبنان و سوریه هدایت میکنند، دچار بحران شده است.»
او اضافه کرد: «ما همچنان به متحدانمان توضیح میدهیم که باید برای توقف حمایت ایران از تروریسم با یکدیگر کار کنیم، نه اینکه راهی برای دادن منابع بیشتر به این رژیم پیدا کنیم.»
گروه ایرانی برای حضور در اتاق بازرگانی ایران و آلمان به برلین سفر کرده اند. این هیئت با رئیس آلمانی اینستکس، ساز و کار حمایت از مبادلات تجاری، دیدار کردند.
دولت پرزیدنت ترامپ با برشمردن ایرادات توافق هستهای با ایران، از آن خارج شد و تحریمهای هستهای ایران را بازگرداند. ایالات متحده پس از آن با اعلام اینکه سیاست فشار حداکثری را علیه جمهوری اسلامی در پیش گرفته است تا رژیم جمهوری اسلامی را وادار به رفتار مانند یک کشور عادی کند، از متحدان خود نیز خواست که از هرگونه معامله با جمهوری اسلامی خودداری کنند.
دولت پرزیدنت ترامپ میگوید خواهان مذاکره و توافقی با ایران است که همه مسائل مورد اختلاف از جمله هستهای، موشکی، حمایت از تروریسم و منطقهای را شامل شود.
پنتاگون آموزش همه افسران و دانشجویان نظامی عربستان سعودی در آمریکا را تعلیق کرد

در پی تیراندازی یک افسر تحت آموزش عربستان سعودی در پایگاهی در فلوریدا که به کشته شدن سه نفر منجر شد، پنتاگون اعلام کرد که آموزشهای عملیاتی همه پرسنل نظامی عربستان سعودی در آمریکا تا اطلاع بعدی به حالت تعلیق درآمد.
به گزارش رویترز، تصمیمی که وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه ۱۹ آذر به عنوان بخشی از طرح «اطمینان از تامین امنیت» اعلام کرد از جمله شامل جلوگیری از پرواز ۳۰۰ دانشجوی هوانوردی عربستان سعودی میشود که این خبرگزاری پیشتر خبری در رابطه با آن منتشر کرده بود.
پنتاگون ضمن تایید گزارش خبرگزاری رویترز درباره توقف آموزش دانشجویان هوانوردی عربستان سعودی، اعلام کرد که این توقف آموزش شامل پرسنل پیاده نظام عربستان سعودی نیز می شود و تنها برخی از کلاس های درس، از جمله کلاسهای آموزش زبان انگلیسی، ادامه پیدا میکند.
مقام وزارت دفاع آمریکا که این خبر را به خبرنگاران اعلام کرد، گفت که این تصمیم به منظور تامین امکان تحقیقات گسترده تر امنیتی، که در نهایت شامل همه ۵۰۰۰ دانشجوی نظامی خارجی خواهد شد، اجرا شده است.
در حال حاضر، این توقف برنامه ها شامل ۸۵۰ دانشجوی عربستان سعودی می شود.
مقامات اف بی آی اعلام کردند که به باور آنها ستوان دوم محمد سعید الشمرانی، ۲۱ ساله، که در پایگاه نیروی دریایی در فلوریدا تیراندازی کرد، همدستی نداشت و به تنهایی اقدام کرد.
ماکرون خواستار آزادی فوری فریبا عادلخواه و رولان مارشال شد

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، خواستار آزادی دو شهروند فرانسوی زندانی در ایران، فریبا عادلخواه و رولان مارشال، شد.
آقای ماکرون روز سه شنبه ۱۹ آذر در پیامی در توئیتر نوشت: «در روز حقوق بشر به هموطنان زندانی در ایران، فریبا عادلخواه و رولان مارشال، و خانواده های آنها فکر می کنم.»
او با اعلام اینکه پیشتر از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، آزادی آنها را خواستار شده بود، نوشت: «حبس آنها غیرقابل تحمل است. آنها باید بلافاصله آزاد شوند.»
فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی فرانسوی «بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس» در خرداد امسال توسط سازمان اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شد. برخی رسانهها، رولان مارشال را همکار او معرفی کرده اند.
وزارت خارجه فرانسه در بیانیه ای تائید کرد که آقای مارشال از چند ماه پیش در ایران بازداشت است. طبق این بیانیه، مقامات سفارت فرانسه توانسته اند چند بار با او در زندان دیدار کنند و او به وکیل دسترسی دارد.
رئیس جمهوری فرانسه در حالی خواستار آزادی فوری این دو زندانی شده است که وکیل آنها در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا از اختلاف نظر مقام های قضایی در آزادی این دو خبر داده است.
سعید دهقان روز سه شنبه گفت که قاضی با آزادی موکلانش به قید وثیقه موافقت کرده است، اما معاون دادستان مخالفت آزادی آنها است. به همین دلیل موضوع به دادگاه انقلاب فرستاده شده تا این مرجع درباره آزادی آنها تصمیم بگیرد.
به گفته آقای دهقان، خانم عادلخواه در زندان به شدت از نظر جسمی ضعیف شده است.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در سالهای اخیر چندین تبعه کشورهای غربی و شهروندان دو تابعیتی را به اتهامات امنیتی نظیر جاسوسی و تلاش برای نفوذ بازداشت کرده اند. ژیو وانگ، دانشجوی آمریکایی که برای تحقیق روز پروژه تحصیلی خود به ایران سفر کرده بود نیز یکی از این بازداشت شدگان بود که به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود. مقامات ایالات متحده در روزهای گذشته موفق شدند آزادی او را کسب کنند.
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر