عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن که ماه گذشته میلادی پس از فشار حوثی ها استعفاء داد، می گوید هر آنچه حوثی ها انجام داده اند فاقد مقبولیت عمومی و مشروعیت قانونی است.
آقای هادی که شنبه از حبس خانگی در پایتخت گریخت و در زادگاهش در عدن پناه گرفته است، در اولین اظهاراتش از قدرت های بین المللی خواست تا از تائید «کودتا» در کشورش خودداری کنند.
حوثی های یمن به شاخه ای از مذهب شیعه اعتقاد دارند و روابط نزدیکشان با تهران، باعث نگرانی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نیز شده است.
آقای هادی پس از فرار از صنعا، اولین بیانیه اش را با عنوان «رئیس جمهوری» امضاء کرده است.
اما یک روز پیش از فرار او، احزاب و گروه های سیاسی یمن در مورد ترکیب شورای انتقالی در این کشور به توافق رسیده بودند.
آقای هادی که تلویحا از آمادگی بازگشت به قدرت سخن گفت، می گوید «گفتگوهای آشتی ملی» می تواند در یکی از این دو شهر عدن و تغز که در کنترل حوثی ها نیست برگزار شود. حوثی ها از ۵ ماه پیش بر صنعا پایتخت مسلط شده اند.
شنبه، و پیش از آنکه آخرین تحولات مربوط به محل سکونت رئیس جمهوری مستعفی یمن آشکار شود، گروهی از حامیان او در صنعا تظاهرات کردند.
محمد ناصر، از هواداران رئیس جمهوری مستعفی یمن می گوید: «حبس خانگی عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوی یمن و عدم دسترسی اش به خدمات پزشکی، پذیرفتنی نیست. باید هر چه سریع تر خالد بحاج، نخست وزیر یمن را آزاد کرد.»
چهار روز پیش، نماینده یمن در اتحادیه عرب گفته بود حل بحران سیاسی کشورش منوط به پذیرش راه حلی است که تمام احزاب و گروه های سیاسی را در بر گیرد؛ راه حلی که مکانیسم آن را ابتکار کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس تعیین خواهد کرد.
عبد ربه منصور هادی از ارتش خواسته است از او حمایت کند، و به حوثی ها نیز توصیه کرد اعضای کابینه سابق و سایر مقامات یمن را نیز آزاد کنند.