وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیهای ضمن استقبال از توافقهای به دست آمده در گفتوگوها میان گروههای یمنی در سوئد، ابراز امیدواری کرد که این گفتوگوها آغازگر فصلی جدید در یمن باشد.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود از توافق میان نمایندگان دولت یمن و حوثیها برای برقرای آتشبس در الحدیده و فراهم شدن امکان کمک به این منطقه استقبال کرده است.
علاوه بر آتشبس و عقبنشینی از الحدیده، مسئله مبادله زندانیان دو طرف و همچنین ایجاد راههایی برای انتقال کمکهای بشردوستانه از دیگر مواردی است که با استقبال وزارت خارجه آمریکا مواجه شده است.
در بیانیه این نهاد آمده است: «صلح، امکانپذیر است. پایان این گفتوگوها میتواند آغازگر فصلی جدید برای یمن باشد.»
پیش از این مارتین گریفیث، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن، گفته بود که او شخصا اعتقاد دارد مقدمه «دستیابی به توافقی معنیدار در گفتوگوهای آتشبس یمن» فراهم شده است.
گفتوگوها میان دولت یمن و حوثیها از پنجشنبه هفته گذشته و با تلاش گریفیث در استکهلم آغاز شده است. قرار است این گفتوگوها برای یک هفته ادامه پیدا کند.
جنگ داخلی یمن از سال ۲۰۱۴ آغاز شد و پس از فتح صنعا، پایتخت این کشور، بهدست حوثیها، ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی هم وارد این جنگ شد. سازمان ملل این جنگ را بدترین بحران انسانی حاضر خوانده است.
طی سالهای اخیر، در نتیجه این جنگ هزاران نفر از جمله شهروندان غیرنظامی، کشته و میلیونها نفر در معرض خطر مرگ ناشی از گرسنگی و قحطی قرار دارند. سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش خود اعلام کرده است که در یمن هر هفته دستکم ۱۲۳ نفر جان خود را از دست میدهند.
شبهنظامیهای حوثی در یمن مورد حمایت ایران هستند، و به همین دلیل، از جنگ یمن بهعنوان جنگ نیابتی میان ایران و عربستان سعودی یاد میشود. اما مسئولان جمهوری اسلامی ایران حمایت مالی و تسلیحاتی از حوثیها را رد میکنند.
هفته گذشته و همزمان با آغاز این گفتوگوها تیموتی لندرکینگ، از مقامهای وزارت خارجه ایالات متحده گفته بود این کشور قصد ندارد حمایت از ائتلاف عربی، به رهبری عربستان سعودی، را متوقف کند.
به گفته لندرکینگ هدف ایالات متحده این است که در یک «یمن متحد و باثبات» گروههای مورد حمایت ایران دیگر تهدیدی علیه عربستان سعودی، امارات متحده عربی و سایر کشورهای جهان نباشند.