رئیس برنامه جهانی غذا، از نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد، از شبهنظامیان حوثی خواست درباره دزدی و کلاهبرداری در جریان توزیع کمکهای بشردوستانه در مناطق تحت کنترل این گروه تحقیق کند و تهدید کرد اگر این اتفاق رخ ندهد، این سازمان چارهای جز متوقف کردن کمکهای خود ندارد.
دیوید بیزلی در نامهای به عبدالملک الحوثی رهبر حوثیهای یمن نوشت، بررسیها نشان میدهد که محمولههای کمکهای بشردوستانه این سازمان تنها به ۴۰ درصد از جمعیت صنعا، پایتخت یمن که در تصرف این گروه است، میرسد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بیزلی در نامه خود نوشته است که اگر ظرف مدت ۱۰ روز این گروه درباره این مساله تحقیق نکند، برنامه جهانی غذا چارهای جز متوقف کردن کمکهای خود نخواهد داشت.
بیزلی در نامه خود خواسته است «رفتارهای غیرقانونی» هر چه سریعتر متوقف شود و اضافه کرده است که توقف ارسال محمولههای غذایی میتواند روی سه میلیون نفر از جمعیت یمن تاثیر بگذارد.
حوثیها و دولت یمن ماه گذشته میلادی در استکهلم با یکدیگر دیدار و برای یک هفته مذاکره کردند. دو طرف قرار است تحت نظارت سازمان ملل برنامههایی برای توقف درگیریها اجرا کنند.
برنامه جهانی غذا پیشتر حوثیها را متهم کرده بود که «از دهان مردم گرسنه» غذا میدزدند. این نهاد اعلام کرده بود که مدارک تصویری دارد که نشان میدهد شبهنظامیان حوثی در فهرست دریافتکنندگان کمکها دست میبرند.
طی سالهای اخیر، در نتیجه جنگ یمن هزاران نفر، از جمله شهروندان غیرنظامی، کشته و میلیونها نفر در معرض خطر مرگ ناشی از گرسنگی و قحطی قرار دارند. سازمان ملل در تازهترین گزارش خود اعلام کرده است که در یمن هر هفته دستکم ۱۲۳ نفر جان خود را از دست میدهند.
برنامه جهانی غذا در حال حاضر مشغول کمکرسانی به حدود ۸ میلیون نفر در یمن است و تلاش میکند ۱۲ میلیون نفر از جمعیت این کشور را تحت پوشش خود قرار دهد.
جنگ داخلی یمن از سال ۲۰۱۴ آغاز شد و پس از فتح صنعا بهدست حوثیها، ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی هم به طور مستقیم وارد این جنگ شد. سازمان ملل متحد این جنگ را بدترین بحران انسانی حال حاضر خوانده است.
شبهنظامیان حوثی بیشتر شهرهای یمن از جمله بندر حدیده و صنعا را در کنترل خود دارند. دولت یمن نیز که از حمایت عربستان سعودی برخودار است، در شهر عدن مستقر است.
حوثیها در یمن مورد حمایت ایران هستند و به همین دلیل از جنگ یمن به عنوان جنگ نیابتی میان ایران و عربستان یاد میشود. اما مسئولان جمهوری اسلامی حمایت مالی و تسلیحاتی از حوثیها را رد میکنند.
ماه گذشته رویترز خبر داده بود که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در یک گزارش محرمانه به شورای امنیت اشاره کرده که بقایای چند موشک شلیک شده از سوی حوثیها به عربستان مشخصاتی شبیه به موشکهای ایرانی دارند.