سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است تصادفات جاده ای مهمترین عامل مرگ جوانان بین سنین ۵ تا ۲۹ سال است و تقریباً نیمی از نیم میلیون مرگ و میرهای جاده ای، عابران پیاده و افراد دوچرخه سوار و موتورسیکلت سوارهستند.
براساس یافته های پژوهش سازمان بهداشت جهانی، بیش از نود درصد قربانیان تصادفات جاده ای درکشورهای در حال توسعه و در برخی از فقیرترین کشورهای جهان زندگی می کنند.
این سازمان اعلام کرده است بیش از چهار پنجم افرادی که در تصادفات جاده ای کشته می شوند، عابران پیاده و بسیار آسیب پذیرهستند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی که براساس داده های آماری سال ۲۰۰۸ تهیه شده است، حدود سالانه پنجاه میلیون نفر در سوانح جاده ای و خیابانی مجروح می شوند.
دکتر اتین کروگ، تبعه بلژیکی که بر دپارتمان کاهش جراحات و خشونت سازمان بهداشت جهانی نظارت می کند، می گوید تعداد بسیار زیادی از افرادی که در تصادفات جاده ای و خیابانی مجروح می شوند، تا پایان عمر ازمعلولیت و ناتوانی ناشی از این سوانح رنج می برند.
مقامات سازمان بهداشت جهانی این پژوهش را اولین ارزیابی عمیق و گسترده امنیت راه ها در ۱۷۸ کشور جهان خوانده اند. این گزارش همزمان با برگزاری جلسه مجمع عمومی سازمان ملل و اعلام دهه سازمان ملل و برنامه این سازمان برای پیشگیری از تلفات جاده ای در ده سال آینده منتشرشده است.
کروگ می گوید این گزارش، صرفاً یک قطعنامه اداری سازمان ملل که با واژگانی روی کاغذ مزین شده نیست، بلکه طرحی ست که نقشه راه را مشخص کرده ایم و قصد داریم با تعداد زیادی از سازمان ها همکاری کنیم.
دکتر آلا الوان، معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی می گوید بدون اتخاذ چنین اقداماتی، تا سال۲۰۳۰ تصادفات جاده ای به پنجمین عامل مرگ و میر در جهان بدل خواهد شد.
هدف تهیه این گزارش، ترغیب کشورها به استفاده از وسائط حمل و نقل عمومی، کاهش سرعت خودروها درمناطق شهری، اجرای مقررات محدودیت سرعت و فراهم آوردن شرایط امن تر برای عابران پیاده و دوچرخه سواران در مسیرهای پرترافیک بوده است.