لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۴

تأسيس يک مرکز اسلامی در محل حملات يازدهم سپتامبر در نيويورک مطرح می شود


در حالی که بحث ها پيرامون تاسيس يک مرکز اسلامی در نزديکی محل حملات يازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادی در شهر نيويورک در آمريکا ادامه دارد کميسون حفظ آثار تاريخی آن شهر اين هفته طی حکمی شرايط را برای تأسيس اين مرکز مهيا کرد.

کميسيون حفظ آثار تاريخی نيويورک اعلام کرد ساختمانی که قرار است جای خود را به مرکز اسلامی نيويورک دهد، ارزش تاريخی ندارد. اين ساختمان در قرن نوزدهم ساخته شده ولی اعضای کميسون در پی يک رای گيری اعلام کردند بنا ارزش تاريخی و يا معماری ندارد.

برخی از شرکت کنندگان در جلسه از رای کميسيون ابراز ناخرسندی کردند. پملا گلر رهبر گروهی است که با ساختن مرکز اسلامی در نزديکی محل حملات تروريستی يازدهم سپتامبر مخالف است. اين گروه متشکل از برخی از اعضای خانواده های قربانيان حملات تروريستی نيويورک است. وی می گويد ساختن مرکز اسلامی در نزديکی محل حمله، بی احترامی به بازماندگان فاجعه است. پملا می گويد خانواده قربانيان يازدهم سپتامبر به جای بقيه آمريکايی ها سختی کشيدند و اين اقدام بر رنج آنها خواهد افزود. پملا می گويد بهتر بود به جای مرکز اسلامی، يک مرکز خدمات اجتماعی دائر می شد.

مدافعان برپايی مرکز اسلامی می گويند اين محل پذيرای تمامی آمريکايی ها خواهد بود. گروهی از خانواده های قربانيان يازدهم سپتامبر طی بيانيه ای از برپايی مرکز اسلامی دفاع کرده اند. ديزی می گويد مدافعان طرح خواستار صلح هستند و محل حملات تروريستی، که شاهد وقوع يک تراژدی بوده، در واقع نقطه عزيمت ما به اهداف صلح طلبانه است.

گروه يهودی موسوم به جی استريت هم از برپايی مرکز اسلامی حمايت کرده است. ايزاک می گويد مسلمانان نيويورک، از حقوقی مساوی با ديگر شهروندان برخورداند و ما به عنوان يهوديان آمريکايی بر اساس ميراث فرهنگی مان معتقديم که بايد با قدرت از آزادی مذهب دفاع کرد.

مايکل بلومبرگ، شهردار نيويورک که از مدافعان برپايی مرکز اسلامی بوده، پس از رای کميسيون حفظ آثار تاريخی نيويوک گفت اميدوار است مرکز اسلامی عاملی برای نزديکتر شدن شهروندان نيويوک به يکديگر باشد. شهردار نيويورک گفت مسلمانان به اندازه پيروان ديگر مذاهب، بخش جدايی ناپذيری از نيويورک هستند. آقای بلومبرگ ابراز اميدواری کرد ساخته شدن مرکز اسلامی به ذهنيت های غلطی که حملات تروريستی را با اسلام پيوند داده پايان دهد.

موسسان مرکز اسلامی می گويند در ساختمان اين مرکز بنای يادبودی برای قربانيان حملات يازدهم سپتامبر برپا خواهد شد و در هيئت امنای مرکز، افراد غير مسلمان نيز عضويت خواهند داشت.

شمار مسلمانان ايالات متحده آمريکا حدود هفت ميليون نفر بر آورده، شده است اما بسياری از آمريکائيان اسلام را به گونه ای با افراط گرايی و اُسامه بن لادن، رهبر شبکه تروريستی القاعده مرتبط می دانند.

در همين حال باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا روز چهارشنبه طی مراسمی، در کاخ سفيد واشنگتن به سيزده نفر از آمريکاييان نشان افتخار شهروندی اعطا کرد. اين نشان به منظور ارج نهادن به خدمات اين آمريکاييان به ديگر شهروندان جوامع محلی آنان و ميهن شان اعطا شده است. رييس جمهوری آمريکا گفت آنچه وجه مشترک دريافت کنندگان اين نشان در سال جاری است عزم آنان برای تصحيح اشتباهات رسيدگی به نيازمنديها و تلاش برای تغيير هنگامِ مشاهده ی رنج افراد بوده است. يکی از شهروندانی که موفق به کسب نشان افتخار شهروندی شد «سوزان رتيک گر» بانويی است که همسر خود را در حملات تروريستی يازده ماه سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادی در آمريکا ار دست داد. اين بانو به دليل آموزش به زنان بيوه افغان و کودکان آنان اين نشان را دريافت کرد. نشان افتخار شهروندی دومين نشان پر افتخار غير نظامی در ايالات متحده آمريکا ست که از سال ۱۹۷۹ ميلادی به طور سالانه اعطا می شود.

XS
SM
MD
LG