وال استریت ژورنال در مقاله ای به قلم جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد، نوشته است که زمستان ایرانی می تواند بهار عربی را از نفس بیاندازد.
در ادامه این مقاله، با اشاره به تحولات در کشورهای عربی و درخواست ها برای حرکت به سوی دموکراسی، گفته شده است که افزایش تهدید هسته ای جمهوری اسلامی ایران می تواند این تحولات مثبت را تحت الشعاع خود قرار دهد.
نویسنده سپس اشاره می کند که زمستان ایرانی از مدتها قبل بر لبنان حاکم شده است؛ جایی که یک دولت طرفدار غرب با ائتلافی از حامیان جمهوری اسلامی جایگزین شده است و یا در سوریه که به نوشته این روزنامه، علی رغم گسترش مخالفتهای مردمی، تغییر رژیم بشار اسد به دلیل کمک رسانی های تهران به این رژیم، دست نیافتنی می نماید.
اما روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای به وضعیت لیبی پرداخته و نوشته است بعد از حدود دو هفته از حمله نیروهای ناتو به لیبی، معمر قذافی، رهبر آن کشور هنوز سرگرم کشتار مردم لیبی است و نشانه ای از توقف این وضعیت نیز وجود ندارد.
به نوشته نیویورک تایمز، ناتو و شرکای ائتلاف، یکدیگر را بر سر این ناکامی سرزنش می کنند، اما آنها باید به تهمت زدن به یکدیگر پایان دهند و هدف و جهت گیری مشترکی را تدوین کنند. نیویرک تایمز سپس به ناتو پیشنهاد می کند اجازه دهد مخالفان در لیبی به سلاح های دفاعی مجهز شوند و آموزش نظامی ببینند. نیویورک تایمز در نهایت می نویسد لیبی آزمونی برای ناتو است تا نشان دهد که آیا بدون نقش رهبری آمریکا، می تواند در چنین ماموریتهایی موفق شود یا نه؟
روزنامه واشنگتن پست نيز در یکی از سرمقاله های خود، مهمترین جنبه خیزش های مردمی در کشورهای خاورمیانه را بی اعتنایی مخالفان به موضوع فلسطین و اسراییل دانسته است. به نوشته واشنگتن پست، نسل جدید در کشورهای عربی بیش از آنکه دغدغه فلسطین و اسراییل را داشته باشد، به دنبال کسب آزادی های سیاسی و فرصت های اقتصادی است. از این رو واشنگتن پست نتیجه گرفته است که آمریکا و کشورهای طرفدار دموکراسی در سالهای آینده باید بکوشند راه را به سوی استقرار لیبرال دموکراسی در خاورمیانه هموار کنند و مانع از روی کار آمدن رژیم های اسلامی تندرو و دیکتاتورهای جدید باشند.