لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۱

گزارش سالانه مالی و اقتصادی چين در سال ۲۰۱۰


در حاليکه در سال ۲۰۱۰ بحرانهای مالی و اقتصادی جهان را فرا گرفته بود، اقتصاد چين همچنان رشد کرد و پس از پشت سر گذاشتن اقتصاد ژاپن، بعنوان دومين اقتصاد بزرگ جهان درآمد. اکنون رهبران چين در نظر دارند که نيازها و ميزان مصرف داخلی خود را افزايش دهند که بازاری بزرگ و نيروی محرکه تازه ای برای ساير کشورها، به ويژه غرب، ايجاد خواهد کرد.

پرزيدنت اوباما در ماه نوامبر در يک اجلاس اقتصادی منطقه ای يادآور شد که ديگر مصرف کنندگان آمريکائی عامل عمده محرکه رشد اقتصاد جهانی نيستند. رئيس جمهوری آمريکا گفت کشورهائيکه مازاد تجارت خارجی دارند، يعنی ارزش حجم صادرات بيش از ارزش وارات آنهاست، بايد از وابستگی غير سالم به صادرات اجتناب کرده و اقداماتی در جهت افزايش مصرف داخلی خود بردارند. پرزيدنت اوباما تأکيد کرد که هيچ کشوری نبايد طرح های اقتصادی و مسير پيشرفت خود را براساس صادرات به آمريکا طرح ريزی کند. در همان نشست هو جين تائو، رئيس جمهوری چين نيز گفت که چين، با جمعيتی معادل با يک ميليارد و ۳۰۰ ميليون نفر، خود را توليد بخش عمده ای از کالاهای مورد نياز جهان آماده ميکند.

رئيس جمهوری چين افزود که پکن در تغيير سياستها و ساختارهای اقتصادی خود تسريع کرده و از طريق افزايش درآمد مردم در جهت توسعه نيازها و مصرف داخلی مردم گام برميدارد.

در سال ۲۰۱۰، تعداد فروش اتومبيل در چين از آمريکا پيشی گرفت و در حال حاضر اين کشور بزرگترين بازار اتومبيل جهان محسوب ميشود. افزايش سرمايه گذاري و جلب مهاجران خارجی در سال ۲۰۱۰ از جمله پيامدهای ديگر رشد اقتصادی چين بشمار ميروند. لی چنگ، از موسسه پژوهشی بروکلين واشنگتن از ديد مردم چين ميگويد که چين اولين کشوری بود که بحرانهای مالی جهان را پشت سر گذاشت. چين، بعنوان دومين قدرت اقتصادی بزرگ جهان درآمده است. بر خلاف غرب، اين کشور از نظر مالی بسيار توانمند است که مهمترين عامل تداوم رشد اقتصادی اين کشور است. هو شينگدو، اقتصاددان موسسه فن آوری پکن ميگويد که توسعه اقتصادی چين زمانی ميسر خواهد بود که با اصلاحات سياسی و اجتماعی همگام باشد.

XS
SM
MD
LG