مشکلات اقتصاد آمريکا، پيش از آغاز دور دوم انتخابات، رياست جمهوری پرزيدنت اوباما را به چالش گرفته است. نتايج بدست آمده از آخرين نظر سنجيهای انجام شده از سوی نيويورک تايمز و شبکه «سی-بی-اس» نشان ميدهند که ۸۰ درصد شهروندان آمريکا اعتقاد دارند اقتصاد آمريکا در مسير نادرستی حرکت ميکند. ۵۷ درصد شهروندان با نحوه ايکه پرزيدنت اوباما اقتصاد کشور را اداره ميکند مخالفند. و اکثريت شهروندان آمريکا احساس ميکنند که بين اولويت های آنها با اولويت دولت ارتباطی وجود ندارد.
در حاليکه دولت و کنگره آمريکا عمدتاً در گير کاهش بدهی سرسام آور و کسری بودجه کشور هستند، شهروندان آمريکا با رکود بازار مسکن، بيکاری مزمن و افزايش قيمت ها، به ويژه افزايش بنزين و مواد خوراکی، دست و پنجه نرم ميکنند.
تحليل گران ميگويند در انتخابات سال آينده رياست جمهوری و کنگره آمريکا، مشکلات اقتصادی آمريکا برای پرزيدنت اوباما و ساير نامزدهای حزب دموکرات مساله ساز خواهد بود. و اين در حاليست که پيش از انتشار گزارش اقتصادی اين هفته وزارت بازرگانی، نتايج بدست آمده از نظر سنجی ای که از۶۶ اقتصاددان بعمل آمده نشان ميدهد که از رشد اقتصادی آمريکا در سه ماه اول سال جاری کاسته شده است.
و اما در خبری ديگر پیامدهای منفی ناشی از فجايع سه گانه ژاپن در ميزان صادرات و واردات بنادر لس انجلس و لانگ بيچ کاليفرنيا، بزرگترين بنادر آمريکا، تأثيرعمده ای گذاشته است. آرت وانگ يکی از کارکنان بندر لس آنجلس ميگويد نه تنها محموله های وارداتی از ژاپن، از جمله اتومبيل و قطعات آن، رو به کاهش گذاشته است بلکه از ميزان صادرات آمريکا به ژاپن نيز کاسته شده است. دولت ژاپن بمنظور مقابله با فجايع سه گانه درخواست ۴۸ ميليارد دلار بودجه اضطراری کرده است.
فجايع سه گانه ژاپن همچنين مشکلات عمده ای برای کارخانه های اين کشور، از جمله تويوتا، بزرگترين کارخانه اتومبيل سازی جهان، ايجاد کرده که احتمالاً اين امر در سال جاری کارخانه جنرال موتورز آمريکا را بار ديگر بعنوان بزرگترين کارخانه اتومبيل سازی جهان در خواهد آورد.