لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۹

احتمال رکود اقتصادی ديگری در غرب


در آمريکا افزايش شمار بيکاران، کاهش سفارش کالاهای بادوام، کسادی بازار مسکن، پائين آمدن بيسابقه نرخ سود اوراق قرضه، کسری بودجه کشور، بدهی های سرسام آور دولت، کسری موازنه تجارت خارجی، و در اروپا تداوم بحرانهای مالی و اقتصادی مشابه، و در سطح جهانی تلاطم بازارهای بورس، بی اعتمادی سرمايه گذاران، افزايش قيمت طلا، و بالا رفتن قيمت اجناس نشانه های معتبری هستند که در کل حکايت از فرورفت احتمالی اقتصاد جهانی، به ویژه اقتصاد غرب به درون رکود ديگری ميکنند.

اين امر چالش عمده ای برای رهبران غرب ايجاد کرده است.

در آمريکا، باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، بمنظور تقويت اقتصادی و بهبود بازار مشاغل، بيشتر در پی راه حل هائی کوتاه مدت است که تا بتواند، پيش از انتخابات ماه نوامبر سال آينده، سروسامانی به اقتصاد شکننده و به ويژه بازار اشتغال بدهد.در همين ارتباط رئيس جمهوری آمريکا گفته است که تا اوائل ماه آينده لوايح متعددی به کنگره آمريکا ارائه خواهد کرد.

آقای اوباما روز گذشته در سخنان هفتگی راديوئی و اينترنتی خود بار ديگر تأکيد کرد که يکی از عوامل عمده بازدارنده بازسازی و رشد اقتصادی آمريکا آن است که برخی از قانون گذاران مواضع حزبی را مقدم بر منافع کشور قرار داده اند.

از سوی ديگر در اروپا نيکولا سرکوزی، رئيس جمهوری فرانسه، و انگلا مرکل صدر اعظم آلمان بمنظور مقابله دراز مدت با بحرانهای مالی اقتصادی اروپا خواستار تشکيل يک دولت اقتصادی در اتحاديه اروپا شدند، و از هفده کشور حوزه يوروی اتحاديه اروپا مصراً خواستند تا تعادل بودجه کشور را بصورت بخشی از قانون اساسی خود در آورند.

اما مذاکرات و سخنان اميدوارکننده سران غرب نتوانست هفته گذشته نيز از تلاطم و نوسانات شديد قيمت سهام در بازارهای بورس جهان بکاهد. هفته گذشته؛ بازارهای بورس آمريکا برای چهارمين هفته متوالی شاهد کاهش ارزش سهام بودند.

در همين حال، هفته گذشته قيمت شاخص های عمده سهام اروپا نيز به پائين ترين سطح خود در دوسال گذشته رسيد. طلا بار ديگر رکورد بالاترين قيمت خود را شکست و در آخرين دادوستدهای روز جمعه، هر اونس طلا به مبلغ هزار و ۸۸۱ دلار دادوستد شد.

XS
SM
MD
LG