«
پس از آنکه شرکت اطلاعاتی و ارزيابی مالی «اس اند پی» چشم انداز مالی آمريکا را از «با ثَبات» به «شکننده» تغيير داد، اليور بلنچرد، اقتصاددان ارشد صندوق بين المللی پول، نيز روز چهارشنبه گفت آمريکا فاقد يک طرح استراتژيک در مورد کاهش بدهی کشور است.
در اين حال پرزيدنت باراک اوباما، و تيموتی گايتنر، وزير خزانه داری آمريکا عليه موجی از خبرهای منفی به مقابله پرداخته، و تلاش ميکنند بازارهای جهانی را متقاعد سازند که قانون گذاران حزب دموکرات و جمهوريخواه آمريکا بر سر کاهش بدهی نجومی و کسری بودجه کشور به توافق خواهند رسيد.
رئيس جمهوری آمريکا گفت وی بسيار اميدوار است که رهبران سياسی کشور در مورد کاهش بدهی آمريکا از ۱۴ تريليون به ۴ تريليون دلار به توافق خواهند رسيد. او گفت که آمريکا نيازمند يک طرح صرفه جوئی جامع است که بتواند بطور منصفانه کليه شهروندان، به ويژه ثروتمندان را از طريق دادن ماليات بيشتر، در برگيرد. او هشدار داد که اگر بخواهيم از پيامده های منفی اقتصادی کشور جلوگيری کنيم قانون گذاران دموکرات و وجمهوريخواه بايد بتوانند اختلافات خود را از ميان بردارند.
در اروپا، مقامات اتحاديه اروپا، بانک مرکزی اين اتحاديه و صندوق بين المللی پول پيش از ارائه وام ۸۰ ميليارد دلاری به پرتغال روز گذشته با دو اتحاديه کارگری پرتغال ديدار و گفتگو کردند. هدف از اين ديدارها موافقت در مورد طرح اصلاحات و برنامه صرفه جوئی دولت، از جمله خصوصی سازی، اصلاح قانون کار، و حمايت از حسابهای مردم در بانک های ورشکسته اين کشور بود.
و اما در آسيا، وزارت دارائی ژاپن اعلام کرد که از ارزش حجم صادرات اين کشور در ماه گذشته دو و دو دهم درصد کاسته شد. وزارت دارائی ژاپن همچنين گفت که از ميزان صادرات قطعات اتومبيل ۲۸ درصد کاسته شده که اين امر بويژه توليد اتومبيل های تويوتا در آمريکا و چين را کاهش داده است.
و اما در عراق باز کردن مشاغل کوچک و يا متوسط با هزينه های سنگينی روبروست، و تقريباً هيچگونه کمکهای دولتی برای توسعه اين بخش وجود ندارد. عراق ۷ بانک دولتی و ۳۶ بانک خصوصی دارد، ولی گرفتن وام تجاری، عليرغم بالابودن بهره، هنوز کاری بسيار مشکل است.