اجلاس وزيران بازرگانی ۲۱ کشور عضو مجمع همکاری اقتصادی آسيا و اقيانوس آرام، موسوم به «اَپک»، روز گذشته کار خود را در ايالت مانتانا، واقع در غرب آمريکا آغاز کرد. قرار است که اين اجلاس زمينه را برای اجلاس سران کشورهای عضو اپک که قرار است در ماه نوامبر آينده در ايالت هاوائی آمريکا و به ميزبانی پرزيدنت براک اوباما برگزار شود آماده سازد.
گری لاک، وزير بازرگانی آمريکا، روز گذشته از اعضای اپک مصراً خواست تا موانع تجاری را از سر راه فعاليت های بيشتر شرکتهای آمريکائی در منطقه بردارند. لاک همچنين از اعضای اپک خواست تا استفاده از انرژی خورشيدی، بادی، گياهی، و ساير انرژيهای بازيافتی را در محور فعالیتهای اقتصادی خود قرار دهند.
در تحولی ديگر، در پی استعفای دومينيک استراس کان از رياست صندوق بين المللی پول، با توجه به رشد اقتصادی و توانمندی مالی برخی از کشورهای در حال رشد مانند چين، روسيه،برزيل، هند برخی از ديپلماتها گفته اند که اروپا ديگر نبايد رياست صندوق بين المللی پول را بخود اختصاص دهد. اما، مقامات اروپائی همچنان از تداوم رياست ۶۵ ساله خود بر اين صندوق بشدت دفاع ميکنند.
اندرس بورگ، وزير دارائی سوئد گفت که اروپا بايد رياست خود را همچنان بر صندوق بين المللی پول حفظ کند و وی کريستين لاگارد، همتای ۵۵ ساله حقوق دان فرانسوی خود را برای جانشينی استراس کان پيشنهاد کرد. انگلا مرکل صدر اعظم آلمان نيز گفت که وی از نامزدهای اروپائی برای احراز رياست صندوق بين المللی پول پشتيبانی خواهد کرد.
و سرانجام اینکه اقتصاد ژاپن، سومين اقتصاد بزرگ جهان، در دو سه ماهه اخیر 9 درصد رشدی منفی داشت و به این ترتیب اين کشور رسماً بدرون رکود اقتصادی ديگری افتاد. بخش عمده ای از رکود اقتصادی ژاپن ناشی از وقوع فجايع سه گانه يازدهم ماه مارس در اين کشور بود، که ميزان توليد و مصرف را به بشدت کاهش داد.
کورش نادری، صدای آمريکا