لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۴

نظارت بيشتر رهبران مالی جهان بر اقتصادی جهانی


دوسال از آغاز بزرگترين رکود اقتصادی جهان پس جنگ جهانی دوم می گذرد. در حاليکه اکثر کشورهای جهان از رشد اقتصادی نسبتاً بهتر برخوردارند، ولی مقامات صندوق بين المللی پول و بانک جهانی ميگويند که برای بهبود وضع زندگی اکثريت قريب به اتفاق مردم تدابير و اقدامات انجام شده کافی نيست، و جهان در لبه پرتگاه سقوط به بحران ديگری قرار گرفته است.

رهبران مالی گروه ۲۰، اجلاس مشترک بهاره صندوق بين المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن را با تعهد به همکاری و نظارت بيشتر بر اقتصاد جهانی پايان دادند.

در اجلاس سه روزه واشنگتن، رهبران مالی گروه بيست در باره بدهی سرسام آور برخی از کشورهای عضو، پائين نگاهداشتن عمدی ارزش برابری واحدهای پولی خود، و فجايع سه گانه ژاپن ابراز نگرانی کردند. اين در حالی بود که مدير عامل صندوق بين المللی پول و بانک جهانی بيم ديگری داشتند.

دامينيک اشتراس کان، مدیرعامل صندوق بين المللی پول که نگران شمار نجومی بيکاران در جهان است، گفت تصور اينکه رشد اقتصادی مشکلات ديگر را تحت الشعاع قرار خواهد داد، ديگر کارساز نيست. او با اشاره به قيام مردم در شمال آفريقا و خاورميانه از رهبران جهان خواست تا علاوه بر تمرکز بر رشد اقتصادی، بايد اطمينان حاصل کنند که سياست های اقتصادی آنها برای مردم کار ايجاد خواهد کرد.

و رابرت زليک، رئيس بانک جهانی، در نطق پايانی اجلاس واشنگتن هشدار داد که جهان در لبه پرتگاه سقوط به بحران فراگير ديگری است. آقای زليک نرخ بالای تورم را بزرگترين تهديد برای گسترش فقر در جهان عنوان کرد، و گفت که افزايش فزاينده قيمت مواد خوراکی کشورهای فقير و در حال رشد جهان را تهديد و بقای نسل حاضر را به مخاطره انداخته است. رئيس بانک جهانی تشريح کرد که افزايش قيمت ها در سال گذشته ۲۵ درصد، يعنی ۴۴ ميليون نفر بر تعداد افراد ندار افزود و تداوم افزايش قيمت ها در سال جاری نيز دستکم ده ميليون نفر ديگر را به زير خط فقر خواهد کشاند.

XS
SM
MD
LG