لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۴

تعميق نارضايتی های اجتماعی در آمريکا در آستانه رکودی ديگر


در حاليکه ازيک سو شکاف بين دو حزب عمده جمهوريخواه و دموکرات در کنگره آمريکا عميق تر می شود، و از سوی ديگر اختلاف نظر کاخ سفيد و قانون گذاران حزب جمهوريخواه در بسياری از موارد، به ويژه پس از سه هفته کشمکش بر سر لايحه اخير ايجاد کار ۴۴۷ ميليون دلاری پرزيدنت اوباما همچنان ادامه دارد، تظاهرات مردم در «وال استريت»، مرکز مالی شهر نيويورک، در اعتراض به وضعیت موجود اقتصادی و نابرابریهای اجتماعی، گسترده تر شد و از نيويورک به ساير شهرهای آمريکا نيز سرايت کرده است.

دستگيری ۷۰۰ نفر از تظاهرات کنندگان در روز گذشته در نيويورک نه تنها نتوانست اعتراضات را متوقف کند، بلکه تظاهرات را از مرکز مالی نيويورک به شهرهای بوستون، لس آنجلس، شيگاگو و دنور کشاند.

و اما در اروپا، ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، روز گذشته در سالگرد تأسیس حزب محافظه کار در منچستر، طی ايراد سخنانی هشدار داد که بحران حوزه يورو نه تنها بقای اتحاديه اروپا را به مخاطره انداخته، بلکه تهديد و چالش عمده ای برای اقتصاد جهانی و بريتانيا ايجاد کرده است.

او از سياست گذاران حوزه يورو مصراً خواست تا هرچه زودتر اقداماتی قاطع در جهت افزايش نقدينگی بانکها و مقابله با بحران بدهی در برخی از کشورهای عضو بعمل آورند.

نخست وزير بريتانيا گفت اتحاديه اروپا علاوه بر طرحهای و همکاريهای دراز مدت ارائه شده، به تدابير و اقدامات اضطراری نيازمند است تا از گسترش بحرانهای مالی جلوگيری کند. آقای کمرون گفت که ۴۰ درصد صادرات بريتانيا به کشورهای عضو اتحاديه اروپاست، و بهمين دليل بريتانيا نميتواند خود را از بحرانهای مالی حوزه يور منزوی کند. او در مورد ادامه عضويت بريتانيا در اتحاديه اروپا گفت که وی از رفراندوم پيشتبانی نميکند، و اعتقاد دارد که بريتانيا با پس گرفتن اختيارات و قدرت بيشتر بايد همچنان در اتحاديه اروپا باقی بماند. آقای کمرون متعهد شد که در زمان نخست وزيری وی بريتانيا عضو حوزه يورو نخواهد شد.

XS
SM
MD
LG