لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۹

بانک جهانی به چين پس از آمريکا و ژاپن، سومين قدرت رأی دهی را تفويض کرد


واشنگتن روز يکشنبه شاهد برگزاری کنفرانس توسعه بانک جهانی بود. رابرت زوليک رئيس بانک جهانی در پايان کنفرانس گفت که بانک موافقت کرده است که به اقتصادهای نوظهور قدرت بيشتری تفويض شود.

بانک جهانی در کنفرانس روز يکشنبه چين را بعنوان يک ابر قدرت اقتصادی جهان پذيرفت، و ازميان ۱۸۶ کشور وام دهندۀ عضو بانک جهانی، به چين پس از آمريکا و ژاپن، سومين قدرت رأی دهی را تفويض کرد که بدين ترتيب قدرت رأی دهی چين بالاتر از برخی از کشورهای اروپائی از جمله آلمان، فرانسه و بريتانيا قرار گرفت.

آقای زوليک، اقدام روز يکشنبه بانک جهانی را گامی مهم خواند و گفت اين اقدام قدرت رأی دهی کشورهای در حال رشد را به ميزان ۴۷ درصد رسانده است. اجلاس آتی تجديد نظر در قدرت رأی دهی کشورها بار ديگر در سال ۲۰۱۵ تشکيل خواهد شد.

در خبری ديگر اداره آمار اِمارات متحده عربی اعلام کرد که برای اولين بار در ۴ ماه گذشته بر قيمت خرده فروشی افزده شده است. صندوق بين المللی پول رشد اقتصادی امارات متحده در سال جاری را ۶ درصد پيش بينی کرده است.

در همين حال وزيران دارائی و رؤسای بانک مرکزی ۲۰ کشور صنعتی جهان موسوم به گروه ۲۰ در پايان اجلاس خود در مرکز صندوق بين المللی پول در واشنگتن اعلام کردند اقتصاد جهانی سريع تر از پيش بينی کارشناسان اقتصادی شديد ترين کسادی اقتصادی خود را پشت سر گذاشته است. آنها بازسازی و رشد اقتصادی جهان را عمدتاً ناشی از محرکهای اقتصادی دولتها دانستند.

بحران بدهی يونان در صدر موضوعات مورد بحث در ملاقاتهای حاشيه ای اجلاس گروه ۲۰ بود. مدير عامل صندوق بين المللی پول و وزير دارائی يونان هردو ابراز خرسندی کردند که مذاکرات در مورد ارائه وام اضطراری به يونان مراحل نهائی خود را ميگذراند. يونان از اتحاديه اروپا و صندوق بين المللی پول در خواست ۶۰ ميليارد دلار وام اضطراری کرده است.

جرج پاپاکنستانتنو وزير دارائی يونان روز يکشنبه در واشنگتن مذاکرات با صندوق بين المللی پول و اتحاديه اروپا را بسيار موفقيت آميز خواند و ابراز اطمينان کرد که يونان پيش از سرآمدن مهلت پرداخت بدهی خود در ماه مه ميلياردها دلار از وام اضطراری درخواست شده را دريافت کند.

پس از اجلاس گروه بيست، و بانک جهانی، واشنگتن خود را برای آخرين مراحل تصويب اصلاحات سيستم مالی کشور، موسوم به وال استريت، آماده ميکند، که گفته ميشود پيامدهای آن جهانی خواهد بود.

در پشتيبانی از اين لايحه، پرزيدنت باراک اوباما از مؤسسات مالی آمريکا خواست دست از مخالفت با لايحه اصلاحات سيستم مالی کشور بردارند. رئيس جمهوری آمريکا همچنين به قانونگذارانِ کنگرۀ آمريکا هشدار داد که قصور در تصويب اين لايحه کشور را با بحران مالی ديگری روبرو خواهد ساخت.

در خبری ديگر اقتصاد بريتانيا همچنان به بازسازی خود ادامه ميدهد و در سه ماهۀ اولِ سال جاری دو دهم درصد رشد داشت که کمتر از پيش بينی کارشناسان اقتصادی بود.

اما در بازارهای مالی، بازارهای بورس آمريکا هفتۀ پر رونقی را پشت سر گذاشتند و بر ارزش شاخص های عمده سهام برای هشتمين هفتۀ متوالی بشدت افزوده شد که چنين رونقی از سال ۲۰۰۴ تا بحال بيسابقه بوده است. و اين در حاليست که بازارهای بورس اروپا برای دومين هفته متوالی شاهد سقوط سهام بودند که عمدتاً ناشی از نگرانیِ سرمايه گذاران از بحرانهای مالی يونان بود.

XS
SM
MD
LG