لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۰

چالش های اقتصادی در جهان در آغاز سال جديد


چالش های اقتصادی در جهان در آغاز سال جديد
چالش های اقتصادی در جهان در آغاز سال جديد

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، و نيکلا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، تقويت رشد اقتصادی و بهبود بازار مشاغل در سراسر اروپا را در صدر برنامه های سال جاری خود در مقابله با بحران بدهی در برخی از کشورهای حوزه يورو، و جلوگيری از گسترش آن خواندند.

آنگلا مرکل و نيکلا سارکوزی پس از اولين ديدار سال جاری خود در برلين در يک کنفرانس خبری مشترک خواستار تسريع در مذاکرات مربوط به اصلاح منشور اتحاديه اروپا، و تدوين مقررات جديدی برای کنترل هزينه و درآمد کشورهای عضو شدند.

آقای سارکوزی گفت انتظار ميرود که در اول ماه مارس، سران اروپا منشور مقررات جديد بودجه سالانه کشورهای عضو را به تصويب برسانند.

قرار است که سران اروپا در روزهای آينده به صورت دو به دو با يکديگر ديدار کنند و پيش از نشست سی ام ماه جاری، سران اتحاديه مقررات جديدی را برای کنترل بودجه کشورهای عضو، تنظيم کنند.

اما در آسيا از رشد صادرات و واردات چين در ماه گذشته کاسته شد و به پايين ترين سطح خود در دوسال گذشته رسيد. معاون وزارت بازرگانی چين از کاهش صادرات چين در سال جاری خبر داد و علت آنرا کاهش تقاضا در غرب خواند.

برخی از تحليلگران ميگويند که کاهش رشد صادرات و وارادات چين باعث خواهد شد تا پکن در سياست های مالی خود تجديد نظر کرده، و با ايجاد تسهيلات بيشتری در ارائه وام به مردم و شرکتها، رشد اقتصادی کشور را تقويت کند. رشد اقتصادی چين از سال ۲۰۱۰ تا بحال رو به کاهش گذاشته است. اقتصاد چين در سال ۲۰۱۰ رشدی دو رقمی داشت.

توليد ناخالص داخلی چين در سه ماهه سوم سال گذشته به اندکی بالاتر از ۹ درصد کاهش يافت. بسياری از تحليل گران علت تنزل را کاهش سطح تقاضا در بازارهای آمريکا و اروپا، و شناور شدن و انعطاف پذيری بيشتر «يوآن» - واحد پولی چين - در برابر ساير ارزهای عمده، به ويژه دلار آمريکا، عنوان کرده اند.

اما در آمريکا اقتصاد کشور در سال جاری در مقايسه با سال گذشته با چالش های بيشتری روبروست. برخی از تحليلگران معتقدند که اقتصاد آمريکا در سال جاری همچنان شکننده و بازسازی آن کند و بی ثبات خواهد بود، که بخشی از آن، ناشی از بحران مالی اروپا و کاهش رشد اقتصادی در چين است.

«ديويد روزِنبرگ» اقتصاددان و برنامه ريز ارشد شرکت سرمايه گذاری «گلاسکين» ميگويد رشد بازار مشاغل آمريکا در سال گذشته حدود يک و نيم درصد بود که نسبت به سال پيش، کمی افزايش نشان داد و ۹۴۰ هزار شغل جديد ايجاد کرد. اما وی در مصاحبه ای با تلويزيون بلومبرگ ميافزايد که اين تعداد جوابگوی رشد جمعيت و ۸ ميليون و ۷۰۰ هزار شغلی که اقتصاد آمريکا در دوران رکود خود از دست داد، نخواهد بود. ن

تايج نظرسنجی موسسه پژوهشی «ليوينگستون» که از نظرخواهی از ۳۵ اقتصاددان بدست آمده نشان ميدهد که اقتصاد آمريکا درنيمه دوم سال گذشته ۲ و نيم درصد و در سال جاری ۲ و يک درهم درصد، رشد خواهد داشت.

در همين حال سه کارخانه بزرگ اتومبيل سازی آمريکا، موسوم به «سه غول» در نمايشگاه اتومبيل سال ۲۰۱۲ ديترويت آمريکا، اتومبيل های دوگانه سوز و مدل های جديد اتومبيل خود را به نمايش گذاشتند. نمايشگاه در واقع نموداری از بازسازی و بازگشت کارخانه های اتومبيل سازی آمريکا به بازارهای جهانی پس از گذشت دوسال از دوره کسادی مطلق و اعلام ورشکستگی جنرال موتورز و کرايسلر بود. نمايشگاه اتومبيل ديترويت بيش از ۷۰۰ هزار بازديد کننده و ۵ هزار خبرنگار را از سراسر جهان بخود جلب کرد.

نمايشگاه اتومبيل سال ۲۰۱۲ ديترويت زمانی برگزار ميشود که کارخانه های اتومبيل سازی آمريکا سال پررونقی را پشت سر گذاشتند، بطوريکه تعداد فروش اتومبيل آنها در سال گذشته به بالاترين سطح خود در ۲۳ سال گذشته رسيد.

کارخانه جنرال موتورز آمريکا که زمانی نه چندان دور بزرگترين کارخانه اتومبيل سازی جهان بشمار ميرفت، ميرود تا در سال جاری از کارخانه های اتومبيل سازی تويوتا و فولکس واگن پيشی گيرد و عنوان گذشته خود را دوباره بازيابد.

XS
SM
MD
LG