وزارت کار ايالات متحده اعلام کرد بيکاری در هفته گذشته به بالا ترين ميزان خود در شش ماه اخير رسيده است -- ۴۸۴ هزار آمريکايی تقاضای بيمه بيکاری کرده اند.
خزانه داری آمريکا نيز اعلام کرد روند بهبود وضعيت اقتصادی با سرعتی کمتر از آن چه انتظار می رفت صورت می گيرد.
افزايش در عدم پرداخت اقساط ماهيانه و بالا رفتن شمار حراج منازل بر نگرانی سرمايه گذاران افزوده است. يک گزارش حاکی از آنست که در ماه جولای ميزان به مزايده رفتن منازل ۴ در صد افزايش يافت يعنی يکی از هر ۴۰۰ خانه در آمريکا اخطار حراج دريافت کرده است.
اما در آتلانتا اين روند فقط يک آمار نيست. هزاران نفر ساعت ها در صف ايستادند تا برای سکونت در خانه های دولتی ثبت نام کنند.
از سوی ديگر برغم پايين بودن نرخ بهره، در بازار خريد و فروش منازل نيز بهبودی مشاهده نمی شود.
در همين حال ديويد رسلر، اقتصاد دان، معتقد است بحران اقتصادی به پايان رسيده است و بازار خريد و فروش منازل به کندی رو به بهبود خواهد رفت.
خبر کندی بهبود اقتصادی، بيکاری، گزارش نا اميد کننده در آمد شرکت های بزرگ موجب شد که قيمت سهام برای سه روز متوالی در بازار بورس ايالات متحده کاهش يابد.
ديويد رسلر می گويد اين روند بازار های مالی ناشی از ترديد و عدم اطمينان به بهبود اقتصادی است. وی ادامه کاهش ماليات بر درآمد های بالا را توفيقی برای سرمايه گذاری در بازار ها و بهبود اقتصادی می داند. مسأله ای که مورد اختلاف جمهوری خواهان و دموکرات ها ست. دموکرات ها می گويند ماليات بر درآمد های بالا از فشار مالی بر طبقه متوسط و همچنين سی درصد از کسر بودجه می کاهد. در صورتيکه جمهوری خواهان استدلال می کنند کاهش ماليات برای کسانی که در آمدشان بيش از ۲۵۰ هزار دلار در سال است، موجب افزايش مشاغل می شود.
مساله ای که در انتخابات ميان دوره ای ماه نوامبر، سه ماه ديگر، نقش عمده ای خواهد داشت.
***
اما در اروپا مقامات آلمان می گويند اقتصاد اين کشور از رشد بی سابقه ای برخوردار شده است، بطوريکه در سه ماهه دومِ امسال بهترين عملکرد اقتصادی در ۲۳ سال اخير را داشته است.
بر اساس آمار منتشره، رشد اقتصادی آلمان در سه ماهه دوم سال ۲ و ۲ دهم درصد اعلام شده است؛ حال آنکه تحليلگران اقتصادی پيش بينی کرده بودند که اين رقم ۱ و ۴ دهم درصد باشد.
در خبری ديگر از اروپا يک سخنگوی کميسيون اروپايی روز پنجشنبه گفت رأی منفی پارلمان اسلواکی به اعطای وام اضطراری به يونان تاثيری بر بسته نجات مالی ۸۰ ميليارد يورويی نخواهد داشت.
پارلمان اسلواکی به رغم آنکه تاسيس صندوق چند ميليارد يورويی برای ۱۶ کشور حوزه يورو را تصويب کرد اما اعطای وام به کشور يونان را که بدهی های سنگينی دارد، رد کرد.
آمادئو آلتافاج تارديو سخنگوی کميسيون اروپايی گفت «تصميم پارلمان اسلواکی تاثير منفی بر کمکهای مالی به يونان نخواهد داشت. فقط می توان متاسف بود. هر چند که می دانيم اين رای يک مجلس مقتدر است که ما برای آن احترام کامل قايليم.»
با اين حال اقدام پارلمان اسلواکی عدول از تعهد اسلواکی در گروه يورو و شورای روابط مالی و اقتصادی بود. مهمتر اين که بی اعتنايی به اتحادی است که بايد در گروه يورو وجود داشته باشد، به ويژه در روزهای سخت و دشوار.
رهبران اتحاديه اروپا در ماه مه با ايجاد يک صندوق مالی به منظور آرام کردن بازارهای پرتلاطم در منطقه يورو موافقت کرده بودند. سهم اسلواکی در اين صندوق حدود ۴ و نيم ميليارد يورو در نظر گرفته شده است . پارلمان اسلواکی نيز روز چهارشنبه با ۱۴۰ رای موافق در برابر يک رای مخالف اين تعهد را قبول کرده بود.
با اين حال پارلمان اسلواکی مشارکت ۸۰۰ ميليون دلاری در بسته جداگانه نجات مالی برای يونان را که ارزش آن ۱۱۰ ميليارد يورو ست رد کرد. اتحاديه اورپا در ماه مه بسته نجات مالی به يونان را تصويب کرده بود.
آلتافاج تارديو سخنگوی کميسيون اروپايی گفت دولت های اروپايی در نشست ماه سپتامبر وزرای امور مالی منطقه يورو، اين موضوع را به بحث خواهند گذاشت.
***
اما دشواريهای اقتصادی سبب شده است که بسياری ازشهروندان آمريکايی برنامه سفرهای تفريحی خود را لغو کنند . با اين وجود به گزارش خبرنگار صدای آمريکا پايتخت ايالات متحده همچنان پذيرای گردشگران بسياری است.
به رغم دشواريهای اقتصادی شمار گردشگرانی که امسال به واشنگتن دی سی سفر کرده اند تنها پنج درصد از شمار عادی آنها که از نقاط گوناگون آمريکا به پايتخت سفر می کنند، کمتر است. اليوت فرگوسن -- يکی از مسئولان اداره گردشگری واشنگتن -- می گويد هتلهای پايتخت آمريکا امسال هفتاد و شش درصد بود، رزور نشان می دهد که نه درصد از دو سال پيش، بيشتر است، و با سال گذشته برابری می کند.
به اين ترتيب پايتخت آمريکا يکی از جذاب ترين نقاط دنيا برای سفر گردشگران است.مسافری که از برزيل به اين جا آمده می گويد که بناها و موزه های واشنگتن که درتمام دنيا شهرت خاصی دارد يکی از مهمترين انگيزه های سفراهالی آمريکا به اين شهر است. بسياری معتقدند نزديک بودن واشنگتن به تاکستانها وسواحل گوناگون دردو ايالت همجوار آن سبب می شود که اين شهر جذابيت بيشتری بيابد و گردشگربيشتری جذب کند. پيش بينی گردشگران آن است که بقيه تابستان امسال چون سال گذشته باشد و درصد گردشگران به همين ميزان باقی بماند.
مدير يک آژانس مسافرتی برزيلی ميگويد شمار گردشگران برزيلی بيست و نه درصد افزايش يافته است و سال گذشته اغلب مسافران قصد داشتند به اروپا سفر کنند اما امسال به نظر می رسد سفربه آمريکا و به طور خاص پايتخت آن پرطرفدارتر از سفر به هرجای ديگر دنيا بوده است. وی می افزايد افزايش ارزش ارز برزيل سبب شده است که شهروندان آنکشور اصولاً تمايل بيشتری به سفرهای خارجی نشان دهند.