لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۴

چند خبر اقتصادی از آمريکا و جهان


*وزارت خزانه داری آمريکا طی بيانيه ای اعلام کرده است که شکل اسکناس های صد دلاری را تغيير داده است و آنها را از ماه ديگر وارد بازار خواهد کرد. قرار است بيست و يکم ماه آوريل تيموتی گايتنر وزير خزانه داری و بن برنانکی، رئيس بانک مرکزی، طی مراسمی طرح اسکناسهای صد دلاری جديد را آشکار کنند. اسکناس صد دلاری با ارزش ترين اسکناس آمريکاست و مصرف جهانی دارد. وزارت خزانه داری ميگويد که تصميم در تغيير طرح اسکناسهای صد دلاری را با توجه و بمنظور مقابله با جعل اسکناس در سطح جهانی اتخاذ کرده است. در بيانيه به ويژگی های اسکناس های جديد و يا تفاوت آن با اسکناس های قديمی هيچ اشاره ای نشده ولی خزانه داری آمريکا ميگويد که تلاش خواهد کرد که پيش از انتشار، مردم جهان را از تدابير جديد حفاظتی که در اسکناس های جديد صد دلاری بکار رفته با اطلاع سازند.

*اداره آمار کار آمريکا اعلام کرده است که اقتصاد کشور در ماه فوريه ۳۶ هزار شغل بيش از آنچه ايجاد کرده از دست داده است، که کمتر از پيش بينی کارشناسان اقتصادی بود. در گزارش همچنين آمده است که شرکتهای آمريکائی هنوز اعتماد کافی به بازسازی اقتصاد کشور ندارند و در نتيجه برای استخدام افراد جديد از خود تمايلی نشان نميدهند. به گزارش اداره آمار کار در حال حاضر در آمريکا نزديک به ۱۵ ميليون نفر بيکار هستند و نرخ بيکاری کشور ۷ و ۹ دهم درصد است. برخی از اقتصاددانان پيش بينی کرده اند که افزايش شمار بيکاران احتمالاً از ميزان مصرف مردم و شرکتها در ماه فوريه کاسته است. گزارش خرده فروشی ماه فوريه دوازدهم ماه مارس منتشر خواهد شد.

*ميزان خرده فروشی که دو سوم اقتصاد کشور را تشکيل ميدهد ۵ دهم در صد در ماه ژانويه افزايش يافت ولی نظر سنجی اخير بلومبرگ که از ۵۶ اقتصاددان بعمل آمده نشان ميدهد که اکثر آنها معتقدند که ميزان خرده فروشی در ماه فوريه دو دهم درصد کاسته خواهد شد که عمدتاٌ ناشی از کسادی بازار مشاغل است. از سوی ديگر در حاليکه نتايج بدست آمده از نظر سنجی از ۶۵ اقتصاددان خبر از کاهش ميزان خرده فروشی در آمريکا را ميدهد ولی ميزان خريد مردم در سطح جهانی همچنان رو به افزايش است.

*بانک مرکزی آمريکا اعلام کرده است که پس از يازده بار کاهش برای اولين بار بر ميزان وام های بانکی مشتريان افزوده شده است که چنين افزايشی از ماه ژوئيه سال ۲۰۰۸ تا بحال بيسابقه بوده است. بانک مرکزی تشريح کرد که در ماه ژانويه جمع مبلغ وام های ارائه شده به مشتريان ۵ ميليارد دلار بيشتر ماه پيش خود بود. جمع مبلغ وام های ارائه شده به دو تريليون و ۴۵ ميليارد دلار رسيد که بخش عمده ای از آن ناشی از کمک اعتباری دولت برای معاوضه اتومبيل های قديمی با اتومبيل های نو بود. ولی اين افزايش شامل کارتهای اعتباری مردم نميشود. بدهی مشتريان کارتهای اعتباری در ۱۶ ماه گذشته سير نزولی داشته و از ميزان بدهی دارندگان کارتهای اعتباری يک ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار کاسته شده است. بيمه فدرال سپرده های بانکی آمريکا موسوم به اف دی آی سی نيز تعدادی از بانکهای بحران زده کشور در چهار ايالت فلوريدا، ايلی نويز، مريلند، و يوتا را بست. در سال گذشته اف دی آی سی به کار ۱۴۰ بانک بحران زده خاتمه داد و در سال جاری نيز تا بحال ۲۶ بانک را تعطيل کرده است.

*پس از گذشت ۲۷ ماه از شروع رکود اقتصادی آمريکا هنوز مسأله مسکن و مصادره خانه های مردم يکی از بزرگترين معضلات و چالشها دولت پرزيدنت براک اوباماست. تا بحال دولت تلاش کرده است که کسانی را که قادر به پرداخت قسط ماهانه خود نيستند در خانه های خود نگهدارد. ولی اخيراً دولت بمنظور پايان دادن به مصادره خانه های مسکونی به ابتکار جديدی دست زده است، که بموجب آن دولت با پرداخت کمتری از آنچه صاحبان خانه تا بحال پرداخته اند به آنها پيشنهاد ميکند که خانه خود را بفروشند. عليرغم کمک ۷۵ ميليارد دلاری دولت، در حال حاضر بيش از ۵ ميليون نفر از مردم آمريکا قادر به پرداخت اقساط ماهانه وام خانه خود نيستند و خانه های آنها در خطر مصادره قرار داد.

*در اروپا مقامات اتحاديه اروپا بمنظور اجتناب از بحران مشابه ای مانند يونان، در نظر دارند صندوقی برای کمک مالی به کشورهای عضو ايجاد کنند. در همين رابطه، وزير دارائی آلمان ميگويد که بحران مالی يونان نشان داد که اتحاديه اروپا نيازمند به ايجاد صندوقی مشابه با صندوق بين المللی پول است. و اين در حاليست پس از يونان دولت پرتقال نيز بمنظور مقابله با کسری بودجه آن کشور که اکنون بيش از هشت درصد ارزش حجم توليدات داخلی آن کشور است، در نظر دارد از هزينه های نظامی و رفاهی بکاهد و برخی از پروژه های زير بنائی از پروژه قطارهای سريع سير را متوقف سازد، و ماليات ها را افزايش دهد. در بريتانيا نيز صاحبان عمده مشاغل آن کشور از دولت خواسته اند که بمنظور کاهش کسری بودجه کشور و بازسازی بازار اعتبار از هزينه های دولت بکاهد.

*صندوق بين المللی پول خبر از برون رفت اقتصاد کشورهای آفريقائی از رکود ميدهد و ميگويد که رشد اقتصادی آنها بيش از پيش بينی کارشناسان اقتصادی است.

*همزمان با افزايش بهای نفت خام قيمت بنزين نيز در ظرف دو هفته گذشته در آمريکا ده سنت يعنی تقريباً صد تومان افزايش يافت. قيمت هر بشکه نفت خام ۸۱ دلار ۸۷ سنت داد و ستد شد که بالاترين ارزش آن در ۸ هفته گذشته بود.

*هفته گذشته بازارهای بورس جهان هفته پر رونقی را پشت سر گذاشتند. در آمريکا برای دومين هفته متوالی بر ارزش شاخص های عمده سهام افزوده شد و در اروپا شاخص های عمده سهام هفته گذشته بزرگترين افزايش خود را پس ماه ژوئيه سال گذشته داشتند.

XS
SM
MD
LG