لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۳

آمریکای لاتین پس از آسیا نا امن ترین قاره برای خبرنگاران است


آمریکای لاتین پس از آسیا نا امن ترین قاره برای خبرنگاران است
آمریکای لاتین پس از آسیا نا امن ترین قاره برای خبرنگاران است

انجمن جهانی روزنامه نگاران می گوید در سال ۲۰۱۰ قاره آمریکا یکی از خطرناکترین مناطق جهان برای خبرنگاران بوده است.

انجمن جهانی روزنامه نگاران می افزاید: مکزیک و هندوراس دو کشوری هستند که یک چهارم کل روزنامه نگاران کشته شده در جهان را به خود اختصاص داده اند.

در بیانیه منتشر شده انجمن جهانی روزنامه نگاران که روز دوشنبه انتشار یافت آمده است: در مکزیک که دولت این کشور در حال نبرد با کارتل های موادمخدر است، دوازده گزارشگر کشته شده اند.

این گزارش می افزاید از زمانی که فیلیپ کالدرون رئیس جمهوری مکزیک در سال ۲۰۰۶ قدرت را در دست گرفته و نبرد علیه کارتل مواد مخدر را آغاز کرد، بیش از سی و پنج هزار شهروند این کشور نیز در جریان نبرد بر سر مواد مخدر کشته شده اند.

این گزارش همچنین می افزاید ده تن از گزارشگران رسانه ها نیز در هندوراس به هنگام ترک خانه یا پیاده شدن از خودرو هدف گلوله قرار گرفتند.

انجمن جهانی روزنامه نگاران می گوید در سال ۲۰۱۰ جمعا ۳۲ روزنامه نگار در آمریکای لاتین کشته شده اند از این رو، آمریکای لاتین پس از آسیا با چهل کشته در جایگاه دوم خطرناکترین منطقه برای خبرنگاران قرار گرفته است.

انجمن جهانی روزنامه نگاران همچنین می گوید در سال جاری میلادی تاکنون ۲۶ روزنامه نگار در سراسر جهان جان خود را از دست داده اند.

«خانه آزادی»، سازمان آمریکایی مدافع حقوق بشر نیز با انتشار بیانیه ای می گوید کشور مکزیک در سنجش مناطق آزاد جهان به درجه «کشورهای غیرآزاد» سقوط کرده است.

خانه آزادی می افزاید: غیر آزاد بودن مکزیک به دلیل خشونت های ناشی از نبرد کارتل های موادمخدر و افزایش حملات علیه روزنامه نگاران، خودسانسوری روزنامه نگاران، و بدون مجازات ماندن تبهکاران بوده است.

خانه آزادی همچنین می گوید کشور هندوراس نیز در رده کشورهای «بدون آزادی» قرار دارد؛ هرچند پس از برکناری مانوئل زلایا این کشور به ثبات سیاسی دست یافته است اما در آن زمان شماری از قوانین مصونیت خبرنگاران نادیده گرفته می شد. خانه آزادی با این همه تاکید می کند افزایش تنش و فشار علیه روزنامه نگاران در هندوراس از دوسوی مناقشه سیاسی همچنان ادامه دارد.

خانه آزادی همچنین ایران را در کنار کوبا بلاروس، برمه، گینه، اریتره، لیبی، کره شمالی، ترکمنستان و ازبکستان در لیست ده کشور نا امن جهان برای روزنامه نگاران اعلام کرده است.

خانه آزادی همچنین افزوده است در نظرسنجی از ۱۹۶ کشور، ۶۵ کشور در رده آزاد، ۶۳ کشور در رده نیمه آزاد و ۶۳ کشور نیز در رده کشورهایی که از آزادی برخوردار نسیتند، قرار دارند. این نهاد افزوده است میزان آزادی دسترسی مردم جهان به رسانه های آزاد و مستقل طی دهه گذشته کاهش یافته است.

کنترل تلویزیون های ماهواره ای، نبود دسترسی به اینترنت یا کنترل کامل اینترنت و تلفن های همراه همچنین نبود روزنامه های مستقل در شماری از کشورها از مشکلات عمده حقوق شهروندان است. برای نمونه تلویزیون های ماهواره ای در ایران و مصر غیرقابل دسترسی هستند. شبکه های اجتماعی اینترنتی مثل فیس بوک و توییتر به صورت کوتاه مدت در پاکستان و بلند مدت در چین مسدود شده اند.

XS
SM
MD
LG