لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۳

روزنامه های جهان در مورد رویدادهای لیبی می نویسند


مخالفان سرهنگ قذافی پس از شش ماه نبرد، پایتخت را به تصرف درآوردند و دو پس معمر قذافی را دستگیر کردند.
مخالفان سرهنگ قذافی پس از شش ماه نبرد، پایتخت را به تصرف درآوردند و دو پس معمر قذافی را دستگیر کردند.

با دستگیری دو پسر سرهنگ قذافی در طرابلس، دولت لیبی یک گام دیگر به سقوط نزدیک می شود. اما سقوط رهبر لیبی کی و چگونه تحقق خواهد یافت؟ روزنامه های جهان را ورق می زنیم با نگاهی به این خبر و دیگر تحولات خاورمیانه.

روزنامه فرانسوی لوموند نوشته است امروز تصاویر جشن و سرور مردم در مرکز شهر طرابلس در صفحه اول بیشتر نشریات به چشم می خورد. و مردم شادمان و بی صبر لحظه ای هستند که سقوط معمر قذافی، رهبر خودکامه، بوالهوس و فاسدی را جشن بگیرند که از سال 1969 تا امروز بر سریر قدرت لیبی تکیه ز ده بود. لوموند می نویسد نباید از یاد ببریم که در شش ماه مبارزه مردم لیبی، کمک نیروهای ناتو نقش تعیین کننده ای داشت؛ و پیروزی قریب الوقوع بر قدافی تا حد زیادی مرهون کمک و پشتیبانی جامعه بین المللی است.

"سقوط طرابلس" عنو ان مقاله ای است در وال استریت جورنال. در مقاله آ»ده است با ورود شورشیان لیبی به طرابلس و دستگیری دو پس قذافی، به نظر می رسد دوران 42 ساله حکومت معمر قذافی به روزهای پایانی خود می رسد. منافع ایالات متحده و ناتو ایجاب می کند که هر چه سریعتر – و با کمترین خونریزی – پایان کار قذافی را رقم بزنند. این روزنامه می نویسد امروز بهترین وضعیت برای لیبی خارج کردن فوری سرهنگ قذافی از کشور و انتقال او به زندانی خفاظت شده در یک کشور عرب است. اما بدترین وضعیت ممکن، بروز درگیری قبیله ای و راه افتادن حمام خون در لیبی است.

در نسخه اینترنتی هفته نامه الاهرام به زبان انگلیسی آمده است چین می خواهد در بازسازی لیبی "نقش فعال" داشته باشد. به نوشته الاهرام، وزارت خارجه چین در بیانیه ای عنوان کرده که متوجه "تغییر و تحولات اخیر در لیبی" شده است، و پکن/ انتخاب مردم لیبی را محترم می دارد. در بیانیه به معمر قذافی رهبر لیبی، یا شورشیانی که علیه وی می جنگند اشاره ای نشده است. پکن در تمام مدت قیام مردم لیبی علیه حکومت قذافی سکوت اختیار کرده بود.

XS
SM
MD
LG