پس از انفجار در پایگاه موشکی سپاه، سیستم های کامپیوتری دفاعی ایران به یک «ابرویروس» جدید مبتلا شده اند؛ اما چه کسی در این رویدادها نقش دارد؟ نگاهی می اندازیم به تازه ترین تحولات در ارتباط با ایران در روزنامه های انگلیسی زبان روز سه شنبه.
نیویورک تایمز نوشته است حضور رهبر جمهوری اسلامی در مراسم تشییع جنازه و بنیانگذار برنامه موشکی ایران و شانزده عضو سپاه پاسداران که در انفجار روز شنبه زاغه مهمات سپاه در بیدگنه کشته شدند اهمیت این فرد را نشان داد؛ و روشن کرد که احساسات برای رویارویی با غرب بر سر برنامه هسته ای ایران به شدت تحریک شده است. این روزنامه می نویسد حسن تهرانی مقدم، معمار و چهره شاخص تلاش های ایران در تولید موشک های دوربرد بود؛ و به قول سردار سپاه حسین علایی «همواره خود را برای جنگ احتمالی با آمریکا آماده می کرد». نقش برجسته حسن مقدم که تا پیش از این کسی در خارج از حلقه نظامی ایران از آن خبر نداشت؛ و پنهانکاری حاکم بر کمک رسانی و خبر رسانی از انفجار زاغه مهمات موشکی بیدگنه گمانه زنی ها در مورد عمدی بودن انجار تقویت کرده است.
به نوشته روزنامه انگلیسی گاردین، روزهای اول پس از انفجار زاغه مهمات موشکی سپاه، مقامات و رسانه های ایران سعی داشتند القا کنند که انفجار تصادفی بوده؛ اما روز دوشنبه بالاخره یک مقام نزدیک به رژیم جمهوری اسلامی سازمان اطلاعاتی اسرائیل – موساد – را در این رویداد دخیل دانست.
به نوشته روزنامه کانادایی مونترال گزت، سامانه های کامپیوتری دفاعی ایران به یک «ابرویروس» موسوم به «دوکو» آلوده شده است. این ابرویروس ویژگی هایی شبیه به استاکس نت دارد – بدافزاری که گمان می رفت توسط اسرائیل ساخته شده؛ و سال گذشته با هجوم به کامپیوترهای تأسیسات فرآوری اورانیوم ایران، لطمه شدیدی به برنامه هسته ای اش وارد کرد. ایران آلوده شدن سامانه های کامپیوتری دفاعی اش به ابرویروس دوکو را به گردن اسرائیل انداخته است.
در مقاله ای در واشنگتن تایمز آمده است ایران در صدد است تا در صورت حمله اسرائیل به تأسیسات هسته ای اش، جلوی رفت و آمد کشتی ها در خلیج فارس را بگیرد. اما تحلیلگران بر این باورند که چنین اقدامی دولت آقای اوباما را در برابر گزینه جنگ محدود علیه ناوگان جنگی جمهوری اسلامی برای بازنگه داشتن گذرگاه کشتی های نفتی در خلیج فارس قرار خواهد داد. این روزنامه می نویسد مقامات ارشد نظامی آمریکا درباره شروع جنگی تازه در منطقه با احتیاط برخورد می کنند؛ اما طرح جنگ روزآمد شده و به عنوان یک گزینه جدی در واشنگتن مطرح است.
و در خبری جداگانه در وال استریت جورنال گروهی از فعالان مخالف جمهوری اسلامی – برای نخستین بار، و در حرکتی همگام با جامعه بین المللی – در نامه سرگشاده ای از دولت خواسته اند تا برنامه غنی سازی اورانیوم را به حال تعلیق درآورد. در نامه آمده است جاه طلبی هسته ای و قدرت نمایی پوشالی دولت ایران زمینه را برای جنگی آماده می کند که بهایش را مردم ایران باید بپردازند.