فایننشال تایمز دیپلماسی منطقه ای نخست وزیر ترکیه را به نفع اعراب و غرب می داند. این روزنامه می نویسد رجب طیب اردوغان با بازدید پیروزمندانه از کشورهای تونس، مصر و لیبی اکنون می تواند ادعا کند که محبوب ترین سیاستمدار غیرعرب در بین اعراب است. غرب هم حکومت دموکراتیک اسلامی ترکیه را با حکومت های دموکراتیک مسیحی نزدیک می بیند؛ و از حضور پررنگتر اردوغان در صحنه سیاست خاورمیانه در رقابت با حکومت شیعه تندرو و سلطه طلب ایران استقبال می کند. نخست وزیر ترکیه با گامهایی دموکراتیک تلاش می کند تا بازیگر اصلی در صحنه سیاست خاورمیانه شود.
وال استریت جورنال از طرح آمریکا برای خروج از عراق، و گذاشتن تنها سه هزار نیروی نظامی ابراز نگرانی کرده است. این روزنامه می نویسد به نظر می رسد رئیس جمهوری آمریکا با این اقدام می خواهد به وعده های انتخاباتی سال ۲۰۰۸عمل کند. اما حضور نظامی آمریکا در عراق بیانگر منافع ماست؛ و اگر از چهل و پنج هزار نیروی آمریکایی که هم اکنون در عراق هستند، تنها سه هزار نفر را نگاه داریم و بقیه را خارج کنیم، با دست خودمان راه را برای افزایش نفوذ جمهوری اسلامی ایران در آن کشور باز گذاشته ایم.
روزنامه گاردین می نویسد براک اوباما برای عملی کردن وعده اش به فلسطینیان یا حمایت از اسرائیل بر سر دوراهی قرار گرفته است: اگر آقای اوباما از درخواست به رسمیت شناخته شدن استقلال فلسطین پشتیبانی نکند، اعتبار ایالات متحده در دنیای عرب به خطر خواهد افتاد.
و ستون نظرات روزنامه گلف نیوز چاپ ابوظبی، مقاله ای دارد از علی سلیمان اوجالی - نماینده رسمی شورای انتقالی و سفیر لیبی در ایالات متحده. نویسنده مقاله،- یکی از مهمترین وظایف فعلی شورای ملی انتقالی لیبی را جلوگیری از ادامه ناآرامی ها می داند. وی می نویسد امروز که رویای لیبی فارغ از دیکتاتوری قذافی به واقعیت رسیده، مردم و شورای انتقالی لیبی باید برقراری عدالت را در دستور کار کشور قرار دهند؛ نه انتقام جویی را. اوجالی می نویسد نقشه راه برقراری دموکراسی و جامعه مدنی در لیبی، با نگارش قانون اساسی؛ تصویب آن در یک رفراندوم مردمی؛ و سپس برگزاری انتخاباتی عملی می شود که از طریق آن، برای نخستین بار در تاریخ لیبی مردم بتوانند آزادانه، دولتی را بر سر کار آورند که نماینده واقعی آنها باشد.