در پی سقوط طرابلس، دیکتاتورهای خاورمیانه با نگرانی فرجام کار خود را انتظار می کشند. اما به نظر می رسد بعضی از دیکتاتورها هنوز به پشتیبانی هم پیمانان خود دلگرم اند. نگاهی داریم به تازه ترین تحولات منطقه در روزنامه های جهان
لس آنجلس تایمز پیروزی انقلاب مسلحانه مردم لیبی را برگ جدیدی در بهار عرب خوانده و نوشته است دیدن پیروزی مردم مسلح لیبی بر صفحه تلویزیونها ممکن است بر انقلاب های منطقه اثر بگذارد. تا به حال، مردم سوریه و یمن از روش نافرمانی صلح آمیز استفاده می کردند ولی ممکن است در ادامه راه، به اسلحه متوسل شوند.
به نوشته دیلی تلگراف اگر مردم خاورمیانه شهامتش را داشته باشند، دیگر دیکتاتورهای منطقه را هم مثل قذافی سرنگون خواهند کرد. این روزنامه می نویسد هنوز نبرد لیبی تمام نشده؛ اما دستکم لیبی از وحشت قذافی رها شده است. مبارزه مردم خاورمیانه برای آزادی نشان داد این گفته که اعراب برای دموکراسی آمادگی ندارند، دروغی بیش نیست. صلح و ثبات جهان در گرو آن است که اصول حکومت دموکراتیک در همه نقاطی که خواستار دموکراسی اند، پیاده شود.
فایننشال تایمز ساقط کردن دیکتاتوری ها در کشورهای عرب را به"دور ریختن اسباب و اثاثیه فرسوده" در آن کشورها تشبیه کرده و نوشته است شبی که انقلابیون لیبی به طرابلس رسیدند، در سوریه بشار اسد در مصاحبه با تلویزیون دولتی اش می گفت بر خلاف
قذافی، او خیزش پنج ماهه مردم کشورش را قاطعانه به زانو در خواهد آورد. با سقوط سومین دیکتاتور خاورمیانه در برابر آزادیخواهان، ادعاهای بشار اسد دیگر چندان خریداری ندارد. بساط فرسوده دیکتاتوری در کشورهای منطقه یکی یکی برچیده می شود و رهبر سوریه از این حکم مستثنی نیست.
نیویورک تایمز می نویسد برای نخستین بار از آغاز اعتراضات مردمی در سوریه، تهران - نزدیکترین دوست و هم پیمان دمشق - روز شنبه از بشار اسد خواست تا به درخواست های مشروع شهروندانش توجه کند. به نوشته این روزنامه، هرچند وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفته هایش به تغییرات خاصی در سوریه اشاره نکرده، گفته هایش نشان می دهد که بحران در سوریه، بر دولت تهران هم فشار آورده است.
نشریه اینترنتی هافینگتن پست نیز درهمین زمینه می نویسد وزیر خارجه جمهوری اسلامی در بیانیه پشتیبانی از اسد، با احتیاط تمام به وی گوشزد کرده به درخواست های مردم پاسخ دهد.