لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۹

نگاهی به مطبوعات


نگاهی به مطبوعات
نگاهی به مطبوعات

در مقاله ای در کریسچن ساینس مانیتور، کرت ولکر، سفیر پیشین آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو - نوشته است جنگ در افغانستان و لیبی نقطه ضعف های پیمان ناتو را آشکار کرد. وی می نویسد دیر یا زود با سرنگونی قذافی، نیروهای ناتو لیبی را ترک خواهند کرد؛ در افغانستان هم خروج نیروهای ایالات متحده آغاز شده؛ و هم پیمانان ما در ناتو نیز به زودی نیروهایشان را از آن کشور بیرون می کشند. آنگاه دولت فاسد و ناکارآمد کابل می ماند با افراط گرایان طالبان و مداخلات تهران؛ و این یعنی ترک افغانستان پس از هشت سال جنگ بدون چشم انداز پیروزی. این دو جنگ درس هایی برای ناتو در بر داشت: یک این که ایالات متحده نمی تواند به ناتو پشت کند و آن سازمان را به حال خود رها کند؛ دیگر آن که کاهش بودجه دفاعی اروپ، کمر پیمان ناتو را خواهد شکست. همچنین همبستگی خانواده ناتو در دو سوی اقیانوس اطلس باید به طور جدی تقویت شود و دست آخر این که ناتو باید نقشی را برعهده بگیرد که عموم مردم کشورهای عضو سازمان از آن پشتیبانی کنند.

واشنگتن پست با اشاره به گزارش استوارت بوئن، بازرس کل ویژه بازسازی عراق، آن کشور را از لحاظ امنیتی «بسیار خطرناک» توصیف کرده است. در گزراش آمده است حملات علیه نیروهای آمریکایی و مقامات دولتی عراق، و همچنین حملات راکتی به منطقه سبز حفاظت شده بغداد در یکسال اخیر افزایش یافته است و شرایط کاری فوق العاده از یکسال پیش فوق العاده خطرناکتر شده است. بوئن یادآوری می کند که بیشترین حملات علیه نیروهای آمریکایی را گروه های مسلح شیعه انجام داده اند که از سوی سپاه قدس ایران سلاح و آموزش جنگی دریافت می کنند.

روزنامه گاردین نگاهی گذرا دارد به تاریخچه روابط ایران و عراق از سال ۱۳۵۷ تا کنون. بررسی گاهشمار گاردین نشان می دهد که تنها اندکی پس از روی کار آمدن آیت الله خمینی در ایران در بهمن ۱۳۵۷؛ و قدرت گرفتن صدام حسین در عراق از مرداد ماه ۱۳۵۸، تنش ها میان دو کشور آغاز شد؛ پایان جنگ هشت ساله به معنای ختم مناقشات ایران و عراق نبود. سال ۱۹۹۰ تلاش ها برای از سرگیری روابط میان دو کشور آغاز شد؛ اما به ویژه در یک سال اخیر، روابط جای خود را به مداخله تهران در سیاست و امنیت عراق داده است.

در خبری در روزنامه پولیتیکو، یک گزارشگر نیویورک تایمز که برای انتشار اخبار سری سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا درباره نابود کردن برنامه هسته ای ایران دادگاهی شده بود؛ به حکم قاضی فدرال آمریکا از افشای منبع خبر معاف شد.

XS
SM
MD
LG