همایش جهانی سالانهٔ تلفنهای همراه امسال، که با حضور بیش از ۲۳۰۰ شرکتکننده از ۲۰۴ کشور برگزار میشود، بزرگترین نمایشگاه گوشیهای همراه جهان نامیده شده است.
تعداد کاربران گوشیهای همراه در سراسر جهان در سال ۲۰۱۸ با ۴ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به ۵ میلیارد و ۱۳۵ میلیون نفر رسیده است.
اکنون دو سوم از کل جمعیت ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفری جهان یک گوشی همراه دارند.
پیشبینی میشود درصد مالکیت گوشیهای همراه در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ به ۶ میلیارد دستگاه برسد که مجموع درآمدهای حاصله از آنها ۳۵۵ میلیارد دلار خواهد بود.
در همین حال رقم کاربران اینترنت در سال ۲۰۱۸ با ۷ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۴ میلیارد و ۲۱ میلیون نفر رسیده است.
همچنین رقم کاربران رسانههای اجتماعی در سال ۲۰۱۸ با ۱۳ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۳ میلیارد و ۱۹۶ میلیون نفر رسیده است.
همایش جهانی سالانه تلفنهای همراه امسال در بارسلون اسپانیا، در یک دقیقه
در سال ۲۰۱۷:
سامسونگ با فروش ۳۲۱.۲ میلیون گوشی هوشمند سامسونگ در سراسر جهان (سهم ۲۰.۹ درصدی از بازار جهانی) پیشتاز بازار جهانی گوشیهای هوشمند بود.
اپل نیز با فروش ۲۱۴.۹ میلیون گوشی آیفون در سراسر جهان (سهم ۱۴ درصدی از بازار جهانی) در ردهٔ دوم پرفروشترین تولیدکنندگان قرار داشت.
هواوی با فروش ۱۵۰.۵ میلیون دستگاه گوشی هواوی (سهم ۹.۸ درصدی از بازار جهانی) از این نظر در ردهٔ سوم جهان ایستاد.
تعداد کل انواع مختلف گوشیهای همراه فروخته شده در سراسر جهان در سال ۲۰۱۷ به ۱ میلیارد و ۵۳۶ میلیون دستگاه رسید.
به این ترتیب در سال ۲۰۱۷ در هر دقیقه تقریباً ۳ هزار دستگاه تلفن همراه فروخته شده است. *
کافه بازار، که با داشتن ۳۵ میلیون کاربر بزرگترین بازار برنامههای کاربردی اندرویدی ایران است، میگوید که ۸۳ درصد از کاربرانش گوشیهای هوشمند سامسونگ یا هواوی دارند.
دادههای کافه بازار نشان میدهند که گوشیهای سامسونگ با در اختیار داشتن سهم ۵۱ درصدی بازار (۱۷.۸ میلیون کاربر) محبوبترین گوشیها در ایران هستند، و گوشیهای همراه هواوی با سهم ۳۲ درصدی خود از بازار (۱۱.۲ میلیون کاربر) در جایگاه دوم قرار دارند.
بر پایهٔ آمارهای وزارت ارتباطات ایران، گوشیهای آیفون شرکت اپل ۱۱ درصد از سهم بازار ایران را به خود اختصاص دادهاند و برآورد میشود که ۶ میلیون ایرانی گوشیهای آیفون داشته باشند.
به گفتهٔ کافه بازار از دیگر انواع گوشیهای موجود در بازار ایران الجی با سهم ۸ درصدی (۲.۸ میلیون کاربر) و اچتیسی با ۳ درصد سهم (۱ میلیون کاربر) هستند. در این بازار همچنین سونی، لنوو، و ایسوس هرکدام یک درصد سهم دارند.
بهتازگی برنامههای هواوی برای ورود به بازار گوشیهای هوشمند ایالات متحده به دلیل نگرانیهای امنیتی و نیز به این خاطر که کارشناسان امنیتی ایالات متحده میگویند که همهٔ دادههای موجود در یک گوشی هواوی – مانند موقعیت مکانی کاربر آن گوشی – در دسترس سرویسهای اطلاعاتی دولت چین خواهد بود، با یک مانع بزرگ روبهرو شده است.
در ماه ژانویهٔ سال ۲۰۱۸ مایک کانوی، یک نمایندهٔ ایالت تگزاس در کنگره، لایحهای را به نام «قانون دفاع از ارتباطات دولت ایالات متحده» معرفی کرد که هدف آن، ممنوعیت استفاده از تلفنها و تجهیزات شرکتهای چینی هواوی و زیتیای برای سازمانهای دولتی ایالات متحده است.
* منابع: کتاب سال دیجیتال ۲۰۱۸ هوتسوئیت، دادههای ژانویهٔ ۲۰۱۸ آیاچاس مارکیت، دادههای فوریهٔ ۲۰۱۸ گارتنر