سقوط شاخصها در بازار اصلی بورس چین، با وجود تلاشهای دولت این کشور، باز هم ادامه یافت.
در حالیکه دولت چین یکبار دیگر نرخ بهره را کاهش داد تا اعتماد سرمایه گذاران به اقتصاد این کشور بازگردد، روز سهشنبه ۲۵ اوت نیز سقوط شاخصها در بازار اصلی بورس ادامه یافت.
نگرانی از وضعیت اقتصادی چین تاثیرات مخرب و گستردهای بر دیگر بازارهای مالی جهان بر جا گذاشته است.
شاخصها در بازار اصلی بورس چین، روز سهشنبه ۶ درصد افت کرد. روز دوشنبه هم شاخص اصلی بازار هشت و نیم درصد سقوط کرده بود و ظرف یک روز، عملکرد مثبت بازار در هشت ماه گذشته را بر باد داد.
دولت چین سهشنبه برای پنجمین بار در ۹ ماه گذشته، نرخ بهره را کاهش داد تا بلکه سرعت رشد اقتصادی را که پایین آمده بالا ببرد.
رشد اندک اقتصادی در چین سهامداران دیگر بازارهای آسیا تا آمریکا را چنان نگران کرده است که همه قصد فروش سهام خود را دارند و در نتیجه، همه بازارها در روز دوشنبه ۲۴ اوت کماکان مانند چین در وضعیت قرمز بودند.
البته بازارهای آسیایی روز سهشنبه عملکرد بهتری داشتند و شاخصها در کره جنوبی و هنگ کنگ مثبت بود.
در این میان، برخی از تحلیلگران میگویند که با پایین آمدن قیمت سهام، حالا وقت خوبی برای خرید است.
جاشوا بروکول از موسسه مدیریت دارایی آزاد در این باره گفت: " در چند روز گذشته و با عقب نشینی بازار، قیمت سهام منصفانهتر و در واقع ارزانتر شده است. این اتفاق میتواند فرصت مناسبی برای خرید سهام و سرمایه گذاری بلند مدت باشد."
اما در آمریکا، بازار بورس نیویورک هم از سقوط شاخصها در امان نبوده است. شاخص داو جونز از هفته گذشته به این سو حدود ۲ هزار واحد از ارزش خود را از دست داده است، آنهم در شرایطی که کاخ سفید میگوید اقتصاد آمریکا قوی است و جای نگرانی نیست. شاخص هایی مانند بیکاری و میزان فروش خانه هم همین را نشان میدهد اما اینها مانع از حملات تند جمهوریخواهانی نمیشود که کمپینهای انتخاباتی خود را برای سال ۲۰۱۶ برپا کردهاند.
بنابر اعلام کاخ سفید، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در جریان تحولات بازارهای جهانی قرار دارد.
از سوی دیگر، اگرچه بازار بورس تهران ارتباط چندانی با اقتصاد جهانی ندارد اما سهامداران این بازار هم مدتهاست که شاهد سقوط شاخص های این بازار هستند. آنهم در حالی که انتظار می رفت پس از توافق جامع هسته ای، بازار بورس تهران جانی بگیرد و سهامداران را به خود امیدوار کند.