در ميان اعتصاب سراسری در بلژيک در مخالفت با برنامه صرفه جوئی دولت، امروز دوشنبه سران اتحاديه اروپا در بروکسل گردهم آمده اند تا اولين اجلاس خود را در سال جاری برگزار کنند. از جمله موضوعهای مورد بحث در اين اجلاس بحران بدهی يونان خواهد بود، که به گفته جرج آزبورن، وزير دارائی بريتانيا، هنوز لاينحل باقی مانده است.
لوکاس پاپاديموس، نخست وزير يونان، پيش از شرکت در اجلاس سران اروپا گفت رهبران احزاب دولت اتئلافی يونان با ادامه مذاکرات با وام دهندگان بين المللی و بستانکاران عمده اين کشور موافقت کردند، تا کشور را خطر ورشکستگی نجات دهند. نخست وزير يونان پس از نشست روز گذشته خود با رهبران احزاب دولت ائتلافی ابراز اميدواری کرد که مذاکرات مقامات اين کشور، از يک سو، با بستانکاران عمده در مورد تخفيف و تعويض اوراق قرضه، و از سوی ديگر با وام دهندگان بين المللی در مورد دريافت وام اضطراری ۱۳۰ ميلیارد يوروئی بزودی و با موفقيت به پايان برسد.
همزمان با برگزاری اجلاس سران اروپا در بروکسل، جاستين لين، اقتصاددان برجسته بانک جهانی، در يک مصاحبه اختصاصی با خبرنگار رويترز در پکن، کمکهای اضطراری به يونان را صرفاً يک قرص مسکن ناميد، و گفت که يونان به اصلاحات زير بنائی نياز دارد.
و اين در حاليست که در يونان بسياری از شهروندان اين کشور با پيشنهاد آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در مورد تشکيل يک ابر کميته از سوی اتحاديه اروپا، که بتواند حق وتو در تنظيم بودجه يونان داشته باشد، شديداً ابراز مخالفت کردند. شهروندی پيشنهاد خانم مرکل را به اشغال نازیها در جنگ جهانی دوم تشبيه کرد، و شهروند ديگر گفت يونان هرگز با چنين پيشنهادی موافقت نخواهد کرد. يک آمريکائی يونانی تبار که از آتن ديدن ميکرد گفت بنظر ميرسد که اتحاديه اروپا در نظر دارد اين طرح را نه تنها در يونان، بلکه در کليه کشورهای عضو اتحاديه اروپا بمورد اجرا بگذارد.