لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۱

تعطیلی شهرها، محدودیت مسافرتی، و انزوای اجتماعی؛ جهان برای مقابله با ویروس کرونا آماده می‌شود


پلیس در فرودگاه بارسلون - اسپانیا پس از اعلام وضعیت اضطراری سخت‌گیری‌های بیشتری را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به اجرا گذاشته است
پلیس در فرودگاه بارسلون - اسپانیا پس از اعلام وضعیت اضطراری سخت‌گیری‌های بیشتری را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به اجرا گذاشته است

با گسترش و شیوع سریع ویروس کرونا، کشورهای سراسر جهان محدودیت‌ها و سختگیری‌های بیشتری را با این ویروس آغاز کرده اند.

اروپا

فرانسه و اسپانیا نیز پس از ایتالیا، برای مهار کردن شیوع ویروس کرونا شهروندانشان را کاملا قرنطینه کرده و شهرهای‌شان را به حالت تعطیلی درآورده‌اند.

چندین کشور برگزاری تجمعات بزرگ را ممنوع کرده و رویدادهای ورزشی، فرهنگی، و مذهبی را تعطیل کرده‌اند. همچنین کارشناسان بهداشت از مردم خواسته‌اند که برای مهار کردن شیوع کووید- ۱۹ «فاصله اجتماعی» را حفظ کنند.

صدراعظم اتریش محدودیت‌های بیشتری را اعلام کرده است. وی از مردم خواست که خود را قرنطینه کنند و تجمعات بالای پنج نفر را ممنوع کرد.

بریتانیا رویکردهای متفاوتی در مقابله با شیوع ویروس کرونا داشته است. این کشور اگرچه مثل کشورهای دیگر اروپا فعالیت‌های روزمره و تجمعات بزرگ را محدود نکرده است، ولی به گفته مت هنکاک، وزیر بهداشت بریتانیا، دولت آن کشور آماده است.

این مقام عالی بهداشت بریتانیا گفت که دولت قصد دارد که این هفته اختیارات اضطراری خود برای مقابله با ویروس کرونا، از جمله انزوای اجتماعی سالمندان و ممنوع کردن تجمعات بزرگ، را تعیین کند.

واتیکان نیز روز یکشنبه گفت که تمام برنامه‌های ویژه مراسم عید پاک پاپ فرانسیس ماه آینده بدون حضور مردم و به طور مجازی انجام خواهد شد. واتیکان روز یکشنبه در توئیتی نوشت که مراسم دعا و نیایش عید پاک از طریق پخش مستقیم اینترنتی انجام خواهد شد.

اسپانیا روز شنبه پس از اعلام وضعیت اضطراری، بخش‌هایی از کشور را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا برای مدت دو هفته تعطیل کرده است. تلویزیون عمومی تی‌وی‌ای، روز یکشنبه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا را ۶۲۵۰ نفر گزارش داد که ۱۹۳ تن از آنها جان دادند.

فرانسه نیز از روز یکشنبه فروشگاه‎ها، مغازه‌ها، رستوران‌ها، و مراکز تفریحی خود را تعطیل کرد و با دوبرابر شدن تعداد مبتلایان به کرونا در عرض تنها ۷۲ ساعت، از مردم خواسته شد که در خانه‌هایشان بمانند.

استرالیا

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا، نیز اعلام کرد که مسافران بین‌المللی هنگام ورورد به استرالیا خود را به مدت دو هفته قرنطینه کنند و ورود کشتی‌های تفریحی خارجی نیز با توجه به این که موارد سرایت ویروس کرونا در آنها زیاد بوده، تا ۳۰ روز ممنوع خواهد بود.

آمریکای لاتین

آرژانتین ورود آن دسته از افراد خارجی غیرمقیم که طی ۱۴ روز گذشته در یکی از کشورهای گرفتار ویروس کرونا بوده‌اند را ممنوع اعلام کرد.

کلمبیا نیز چند ساعت پس از بسته شدن مرزهایش با ونزوئلا گفت چهار مسافر اروپایی را، به خاطر نقض قوانین و پروتکل‌های قرنطینه اجباری، از آن کشور بیرون خواهد کرد.

مکزیک روز شنبه هشدار داد که شیوع ویروس کرونا ممکن است تمام سال طول بکشد و به همین منظور شروع به اتخاذ اقدامات پیشگیرانه سخت‌تری کرده است. مقامات این کشور از مردم خواسته‌اند تا اجتماعات بزرگ پرهیز کرده و گردهمایی‌های بزرگ را لغو کنند.

آسیا

کره جنوبی از روز یکشنبه قوانین مشابهی را که برای کنترل ورود مسافر از چین، ایتالیا، و ایران اعمال کرده بود، برای کنترل جدی‌تر ورود گردشگران از کشور‌های آلمان، انگلیس، اسپانیا، و هلند نیز به اجرا گذاشته است.

روز یکشنبه، هزاران افسر پلیس در فیلیپین، با حمایت ارتش و گارد ساحلی، برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، ورود مسافران داخلی به شهر مانیل، پایتخت پر جمعیت این کشور، را تحت کنترل سفت و سخت قرار دادند.

شهرداران مانیل و حومه آن اعلام کردند که قصد دارند به مدت یک ماه حکومت نظامی شبانه به اجرا بگذارند و مردم تنها برای کار و موارد خیلی اضطراری از خانه بیرون بروند.

چین نیز سختگیری‌های بیشتری را در فرودگاه‌ها به اجرا گذاشته است. این کشور که در ماه دسامبر خود منشأ ویروس کرونا بود، می گوید اکنون که تعداد مبتلایان به کوودید-۱۹ رو به کاهش است، ورود مبتلایان جدید از خارج از آن کشور، بیشتر آنها را تهدید می کند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG