روز ۲۳ آوریل (۳ اردیبهشت) توسط سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی کتاب و حق مولف نامگذاری شده است.
دلیل انتخاب این تاریخ، سالروز درگذشت نویسنده های بزرگی چون ویلیام شکسپیر و میگل سروانتس و همچنین سالروز تولد چندین نویسنده از جمله ولادیمیر ناباکوف و موریس دروئون است.
در این روز، ناشران، کتابفروشی ها، کتابخانه ها و موسسه های فرهنگی از طریق برنامه های گوناگون مطالعه، نشر و حفاظت از حق مولف را در گوشه و کنار جهان به ویژه میان نسل جوان ترویج می کنند.
تمرکز بیست و چهارمین روز جهانی کتاب بر اهمیت و تلاش برای حفظ و افزودن به غنای زبان های بومی است. یونسکو می گوید از آنجایی که قصه و کتاب مردم را دور هم جمع می کند می توان از این طریق با فرهنگ ها، هویت ها و زبان های مختلف آشنا شد.
هر سال، یونسکو و چند سازمان بین المللی که حوزه های نشر، کتابفروشی و کتابخانه را نمایندگی می کنند، شهری را به عنوان پایتخت کتاب جهان بر می گزینند. امسال، شارجه در امارات متحده عربی به دلیل پروژه ابتکاری و جامعی که برای ساکنانش به ویژه قشر مهاجر پیشنهاد داده، عنوان پایتخت کتاب جهان را دریافت کرد.
شارجه با برنامه پیشنهادی خود به نام « مطالعه کنید – در شارجه هستید» اهمیت مطالعه، میراث فرهنگی، نشر، کودکان و مشارکت در جامعه را ترویج خواهد داد.