لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۵

روز جهانی زن: پنج زن موثر در جهان


شعار روز جهانی زن در سال ۲۰۱۷ این است: «برای تغییر بی پروا باش.»

پیام این شعار ترغیب افراد به اقدام برای برابری جنسیتی است.

روزنامه واشنگتن پست داستان پنج زن از تمام جهان را بازگو می کند که مصداق عمل کردن به این شعار هستند.

افغانستان - سارا فین برای آموزش دختران افغان فعالیت می کند. بی سوادی زنان در افغانستان یکی از پایین ترین سطوح در جهان است.

این زن ۴۵ ساله می گوید در کشوری چون افغانستان که مشکلات فراوان و عظیم است، یا باید تسلیم شوید و یا فکر کنید هر بار یک زندگی را می شود نجات داد.

فین در روستایی در ۵۰ کیلومتری لندن زندگی می کند. محل زندگی اش هزاران کیلومتر از افغانستان دور است جایی که زمانی به عنوان پزشک در آنجا مشغول به کار بود. او زمانی که در بیمارستانی در افغانستان کار می کرد متوجه شمار بالای دخترانی شد که تحت حاکمیت طالبان در قبل از حمله آمریکا، حق مدرسه رفتن نداشتند.

او پس از بازگشت به انگلیس شروع کرد به جمع آوری پول برای کار در افغانستان در پروژه هایی چون بهداشت و آموزش، و سازمان خیریه ای را تاسیس کرد که با جمع آوری حدود هفت و نیم میلیون دلار توانست ۴۴ مدرسه را در افغانستان تاسیس کند و اکنون سالی دو بار به این کشور سفر می کند.

هند- ویملا ۶۴ ساله است. پدرش او را در ۱۴ سالگی به مردی ۱۶ سال بزرگتر شوهر داد تا از همان ابتدا مورد سوءاستفاده و بدرفتاری قرار گیرد.

پس از چند سال به خود آمد و در کارگاه های توانمندسازی زنان شرکت و در نهایت در زاغه نشین ها شروع به کار کرد و با خود فکر می کرد که چرا مردم چنین وضعی را تحمل می کنند. او سپس شورای پیشرفت زنان را برای آموزش در ۱۲ زاغه نشین اطراف دهلی برای تمرکز بر خشونت خانگی، بهداشت و حقوق تاسیس کرد. او با شوهرش زندگی می کند ولی دیگر نمی گذارد که کتکش بزند. او می گوید: «از او ممنونم چرا که اگر آنطور نبود امروز به اینجا نمی رسیدم.»

روسیه- کتی رومانوسکایا ۴۲ ساله و یکی از موسسان استارت آپ «نیمب» است. او می گوید که تمرکز موسسه فوق بر زنانی است که در معرض خشونت خانگی یا جنسی قرار دارند. این موسسه انگشتری را تعبیه می کند که در واقع به عنوان زنگ خطر عمل می کند و به فرد اجازه می دهد که هر زمان احساس خطر کرد برای نزدیکانش علامت مخفی بفرستد.

رومانوسکایا یک فعال شناخته شده ضدکرملین است. سازمان نیمب قرار است این انگشترها را در سال جاری ارائه دهد.

چین- وی تینگتینگ و دوستانش در مارس ۲۰۱۵ تصمیم گرفتند درباره آزار و اذیت جنسی در وسائل حمل و نقل عمومی اطلاعرسانی کنند و تصمیم گرفتند در اتوبوس اعلامیه پخش کنند اما نتوانستند و در عوض وی و چهار زن دیگر بازداشت و برای ۳۷ روز زندانی شدند و بارها درباره برنامه هایشان در دفاع از حقوق همجنسگرایان و تراجنسیتی ها و زنان بازجویی شدند.

خبر بازداشت آنان دور جهان چرخید و آنان را به قهرمانان فمینیسم بدل کرد. دو سال بعد وی هنوز برای برابری جنسیتی تلاش می کند و سازمانی غیر دولتی را تاسیس کرده است.

مصر- دینا محمد ۲۲ ساله است و وبسایت اینترنتی مصوری به نام «قاهره» را راه انداخته است. قاهره ابرزنی محجبه و مجهز به شمشیر و سپر است که می تواند پرواز کند. ماموریت او کمک به زنانی است که در خطر آزار جنسی هستند.

آزار جنسی در مصر رایج است. سازمان ملل متحد می گوید ۹۹ درصد زنان در مصر مورد این نوع آزار قرار گرفته اند.

دینا محمد می خواهد با داستان های قاهره طرز فکر افراد را تغییر دهد. کار او در رسانه های اجتماعی و دانشگاه ها انعکاس یافته است.

XS
SM
MD
LG