کمیته ویژه زنان در پنجاه و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اختصاص چنین روزی را به عنوان سمبل مبارزه علیه خشونت بر زنان پیشنهاد کرده و آن را به تصویب رسانده بود.
اختصاص روزی برای رفع اعمال خشونت علیه زنان در جهان در چارچوب اعلامیه جهانی حقوق بشر، پیمان بین المللی حقوق سیاسی و اقتصادی، پیمان رفع هر گونه تبعیضی علیه زنان و همچنین پیمان نامه ای که با هر گونه شکنجه ای مخالف است؛ شکل گرفت.
اما مسئله اعمال خشونت علیه زنان که احترام به حقوق انسانی آنان در راًس سایر مسائل قرار می گیرد؛ نه تنها در کشورهائی با حکومت های غیر دموکراتیک بلکه در کشورهای پیشرفته ای که دارای یک حکومت دموکراتیک هستند؛ نیز دیده می شود.
تنها تفاوت عمده این ۲ آنست که در یک کشور دموکراتیک در چارچوب اجرای قانون، دولت از حقوق زنان دفاع می کند اما در یک کشور غیر دموکراتیک خود دولت حقوق زنان را زیر پا می گزارد.
بنا بر این انواع این خشونت ها در جوامع پیشرفته و دموکرات با جوامعی که دارای حکومت هائی غیر دموکراتیک هستند؛ کاملاً متفاوت است.
این در حالی است که پیش از اعلام روز ویژه رفع هر گونه خشونت علیه زنان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۹" پیمان رفع هر گونه تبعیض علیه زنان" را به تصویب رسانده بود.
در روز ۱۴ مرداد ماه سال جاری، سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا در یک گزارش مفصل به پاسخ ایالات متحده آمریکا به این مسئله و سیاست های آن پرداخت.
این گزارش نشان می دهد که در سال های اخیر جامعه جهانی مسئله اعمال خشونت علیه زنان را در جهان به عنوان یک مسئله مهم حقوق بشر و همچنین بهداشت جهانی به رسمیت شناخته است.
این خشونتها می توانند هم به عنوان اعمال خشونت آمیز گاه بگاه و هم سوء اسنفاده از زنان بطور دائم مورد شناسائی قرار گیرد.
... و یکی از مهمترین موارد قابل توجه در این گزارش آنست که زنان در کشورهای در حال توسعه بیشتر از زنانی که در کشورهای پیشرفته زندگی می کنند؛ مورد اعمال خشونت قرار می گیرند.