گروه های موسیقی زنان شرکت کننده در جشنواره جهانی موسیقی فجر می گویند شرکت گروه های موسیقی زنان در این جشنواره جنبه تزیینی و حاشیه ای دارد.
پری ملکی، سرپرست گروه خنیا در این باره می گوید: یكی از دلایلی كه اجرای بانوان با استقبال چندانی روبهرو نمیشود، اختصاص یك سانس مرده در بدترین زمان به این كنسرت است.
گروه خنیا روز سه شنبه در تالار فرهنگسرای نیاوران به اجرای برنامه پرداخت.
پری ملکی سرپرست گروه خنیا می گوید: یكی از دلایلی كه باعث شده بود، امروز تعدادی از صندلیهای تالار خالی باشد، این است كه بهای بلیت جشنواره بسیار بالاست.
پری ملکی با اشاره به این که کنسرت بانوان سالهای گذشته در تالار وحدت اجرا می شد و امسال به فرهنگسرای نیاوران منتقل شد افزود: در شرایط فعلی كه هم گرانی و هم مساله ترافیك در جامعه وجود دارد، برای مردمی كه در نقاط دیگر شهر زندگی میكنند مشكل است، این همه راه تا نیاوران بیایند. به نظر من بهتر است محل اجرای اینگونه برنامهها مركز شهر باشد. همچنین هیج تبلیغی برای بانوان انجام نمیشود.
از آنجا که برگزاری برنامه های موسیقی زنان باید بدون حضور مردان اجرا شود، و به دلیل کمبود زنان کارآزموده فنی در حوزه صدا و یا نور، این اجراها با اشکالات فنی در زمینه صدا روبرو بوده و هستند.
پری ملکی در ریشه یابی مشکلات مربوط به موسیقی ایران می افزاید: متاسفانه موسیقی امروز ما تا حدودی مردسالارانه است.
منتقدان موسیقی نوشته اند سیاست های سختگیرانه حکومتی و تفکیک جنسیت تماشاگران که سیاستی دیرینه در اجراهای موسیقی زنان است در تزیینی بودن این اجراها موثر افتاده است. علت دوم نیز عدم حضور نامداران و بزرگان موسیقی و آواز ایران در این جشنواره است