لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۰

احتمال ترک کارشناسان تسلیحاتی از لیبی


احتمال ترک کارشناسان تسلیحاتی از لیبی
احتمال ترک کارشناسان تسلیحاتی از لیبی

بنا بر گزارش آسوشیتد پرس، کارشناسان عدم تولید و گسترش سلاح های اتمی در آمریکا نگران آن هستند که ادامه نا آرامی ها در لیبی ممکن است کارشناسان تسلیحاتی بازنشسته را وادار به ترک کشور کند.

این کارشناسان که قبلاً در استخدام دولت بوده اند، اکنون بازنشسته هستند و با توجه به نگرانی از آینده و هرج و مرجی که کشور را فرا گرفته است، این احتمال وجود دارد که برای نجات خود راهی کشورهای دیگر شوند، اقدامی که می تواند آنان را بالقوه برای فروش تجربیاتشان راهی کشورهائی کند که خریدار تخصص آنان و داوطلب بدست آوردن اطلاعاتی در زمینه سلاح های کشتار جمعی هستند.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه ٢٠ اسفند گفت آمریکا نگران آنست که قذافی که تحت فشار آمریکا در سال ٢٠٠٣ موافقت کرد برنامه تسلیحات کشتار جمعی خود را کنار بگذارد، هنوز از توانائی هائی برخوردار باشد. وزیر امور خارجه آمریکا گفت وی احتمالاً هنوز سلاح های کشتار جمعی و برخی دیگر از تسلیحاتی را که ما در باره اش نگران هستیم؛ در اختیار دارد.

معمر قذافی دیکتاتور لیبیائی در سال ٢٠٠٣ میلادی موافقت کرد برنامه سلاح های کشتار جمعی خود را رها کند و سال بعد، دولت وی برخی از وسائل غنی سازی اورانیوم و ٤٠٠٠ سانتریفوژ غنی شده را که قادر به تولید مواد سوختی بود؛ به آمریکا فرستاد. طرابلس همچنین موافقت کرده بود که مرکز تولید سلاح های شیمیائی را نیز تعطیل کند.

پس از آن، تلاش های جمعی بین المللی برای یافتن شغلی جهت ٧٠٠ دانشمند لیبیائی که سالها در استخدام دولت بوده و در بخش های مختلف از جمله سلاح های اتمی، سلاح های شیمیائی، سیستم موشکی و بطور کلی برنامه تسلیحاتی معمر قذافی کار می کرده اند؛ شروع شد.

دنیای غرب در پی آن است که به آنان کاری رجوع کند تا دولت های یاغی و همچنین گروه های افراطی نتوانند به آنان دسترسی پیدا کرده و از اطلاعات و آگاهی هایشان در زمینه سلاح های کشتار جمعی استفاده کنند. در بین این گروه ٧٠٠ نفری، حدود ٢٠٠ نفر دانشمند اتمی هستند.

اما اکنون با توجه به زد و خوردهائی که از ماه گذشته در لیبی شروع شده و آن کشور را در بی نظمی و هرج و مرج فرو برده است، بر نگرانی های جمعی بین المللی برای یافتن شغلی جهت این ٧٠٠ دانشمند لیبیائی افزوده است.

" شارون اسکواسونی" یکی از کارشناسان مرکز مطالعات استراتژیک و مطالعات بین المللی عدم تولید و گسترش سلاح های اتمی بر این باور است که اگر این دانشمندان با آینده ای غیر مطمئن روبرو باشند، کشور خود را ترک خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG