لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۰

تاثیرات تلفن های همراه بر روی انسان


تاثیرات تلفن های همراه بر روی انسان
تاثیرات تلفن های همراه بر روی انسان

بیشتر افراد هنگام استفاده از تلفن های همراه به تاثیراتی که امواج آن بر محیط اطراف و بدن آنها می گذارد توجهی ندارند.

نخستین تحقیقات که بر روی تلفن های همراه و برج های مخابراتی آنها انجام گرفت حاکی از آن بود که استفاده از تلفن های همراه در کوتاه مدت هیچ خطری برای انسان ندارد. نتیجه این پژوهش به مانند چراغ سبزی برای تولید کنندگان تلفن های همراه بود و هم اکنون بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی تعداد کاربران تلفن های همراه بیش از پنج میلیارد تخمین زده می شود.

اما اکنون که این فناوری برای چندین سال به طور گسترده استفاده می شود، توجه پژوهشگران به تاثیرات استفاده بلند مدت از تلفن های همراه جلب شده است.

در ماه مه سال ۲۰۱۱ آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، با بررسی تحقیقات انجام شده اعلام کرد که شواهد موجود برای نتیجه گیری در مورد خطرات قرار گیری در معرض میدان های مغناطیسی تلفن های همراه کافی نیست.
در مورد گلیوم، نوعی تومور مغزی و اکوستیک نوروم، نوعی تومور غیر سرطانی که به آهستگی در گوش درونی رشد کرده و منجر به ناشنوایی می شود، شواهد محدودی در دست بود. اما گروه پژوهشگران این اسناد را برای نتیجه گیری نهایی کافی ندانست.

با این حال در مورد گلیوم، شواهد موجود به حدی بود که پژوهشگران میدان های الکترومغناطیسی و فرکانس های رادیویی را در دسته "احتمالا سرطانزا" قرار دهند. البته لازم به ذکر است که قهوه و حشره کش های د د ت نیز در گروه "احتمالا سرطانزا" قرار گرفته اند.

در تحقیق دیگری که بر روی کودکان ۷ تا ۱۹ ساله کشورهای نروژ، دانمارک، سوئد و سوئیس انجام گرفت، شواهد کافی برای ارتباط میان استفاده مدام از تلفن همراه و تومورهای مغزی پیدا نشد.

مکالمات طولانی در مقایسه با ارسال پیامک و یا ایمیل، نگرانی های بالقوه بیشتری به همراه دارد. تلفن های همراه بیشترین تشعشعات را هنگام مکالمه ایجاد می کنند و معمولا فاصله گوشی با بدن هنگام مکالمه کمتر است.

میزان نفوذ اشعه و یا امواج الکترو مغناطیسی ساطع شده از تلفن همراه، تا حد زیادی به فاصله دستگاه با سر انسان، تعداد مکالمات و مدت زمان آنها بستگی دارد.

در پایان، با اینکه شواهد کافی برای ارتباط میان استفاده از تلفن های همراه و سرطان بدست نیامده است، برخی از دولت ها مانند انگلیس، آلمان، بلژیک، فرانسه، کانادا، اسرائیل و هند به شهروندان خود توصیه می کنند که استفاده از تلفن های همراه را به ویژه برای کودکان زیر ۱۸ سال محدودکنند.

XS
SM
MD
LG