لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۰

ويلدرز: مهاجرت از کشورهای مسلمان به هلند بايد به طور کامل متوقف شود


ويلدرز: مهاجرت از کشورهای مسلمان به هلند بايد به طور کامل متوقف شود
ويلدرز: مهاجرت از کشورهای مسلمان به هلند بايد به طور کامل متوقف شود

رأی دهندگان هلندی روز چهارشنبه برای انتخاب دولتی جديد به پای صندوق های رأی می روند. موضوع مهاجران از جمله مسائلی است که در رقابت های انتخاباتی اين کشور توجه بسياری را به خود جلب کرده است. انتظار می رود حزب آزادی هلند، حزب راستِ افراط گرای اين کشور يکی از سه حزب برتر انتخابات شود. رهبر اين حزب بخش عمدۀ فعاليت های انتخاباتی خود را بر شعارهای ضدِاسلام متمر کز کرده است. وی خواهان پايان مهاجرت مسلمانان به هلند است و می خواهد مهاجران مسلمانی که در حال حاضر ساکن هلند هستند با مشوّق های مالی به ترک اين کشور تشويق شوند.

جامعۀ هلند به مدارای فرهنگی مشهور است. طی قرن ها اين کشور ميزبان مهاجرانی از سراسر جهان بوده است، از جمله برخی از کشورهايی که پيشتر مستعمره بودند. اما اکنون هلند علمدارِ برخورد اروپا با مهاجران است به خصوص مهاجرانِ مسلمان. خيرت ويلدرس رهبر حزب آزادی هلند در تلاش است عقايد ضدِ اسلام را از حاشيۀ جامعۀ اين کشور به بدنه جامعه گسترش دهد. او قرآن را کتابی فاشيست خوانده و خواهان منع آن است. آقای ويلدرس می گويد قرآن وسيله ای برای گسترش تنفر است. او می خواهد ساختنِ مسجد در هلند ممنوع شود.

اما در قلبِ فعاليت های انتخاباتی ويلدرس، منع مهاجرت مسلمانان به هلند و تشويق مهاجران مسلمان به ترک اين کشور قرار دارد. وی می گويد «ما معتقديم که مهاجرت از کشورهای مسلمان به هلند به طور کامل بايد متوقف شود، زيرا به اعتقاد ما به اندازۀ کافی اسلام در هلند هست» و ادامه می دهد که «او مشکلی با مسلمانان ندارد اما فکر می کند اسلام ايدئولوژی تماميت خواه است.»

مسأله مهاجرت و مسلمانان از جمله موضوع هايی است که بسياری از احزاب سياسی در سراسر اروپای غربی به آن پرداخته اند و موضوعی نيست که تنها توجه احزاب راستگرا را به خود جلب کرده باشد. در فرانسه و بلژيک لوايحی برای منع پوشيدن برقع در اماکن عمومی مطرح شده است و در سوييس، دولت ساخت منارۀ مساجد را منع کرده است.

صادق هاردوچی در سن ۸ سالگی همراه با خانوادۀ خود از مراکش به هلند نقل مکان کرد. او اکنون رييس نهادی تحقيقی بنام انستيتوی امور چند فرهنگی است. وی می گويد افزايش احساسات ضدِمسلمان محصول جهانی شدن است. آقای هاردوچی می گويد تمام اروپا در اين روندِ سريع جهانی شدن و تحول قرار گرفته است. آقای هاردوچی می گويد اين روند در بحران اقتصادی جاری به خوبی ديده می شود. بحران املاک در آمريکا آغاز شد اما منجر به از دست دادن شغل افراد در هلند گشت. مردم در تلاشند با اين روند مقابله کنند و اين از جمله دلايلِ عدم اعتماد به نفس، و هراسی است که آقای خيرت، اسلامی شدن اروپا می خواند.

در سال ۲۰۰۸ خيرت ويلدرز با انتشار فيلمی در مورد آنچه اسلامی شدن اروپا می خواند هشدار داد و با اين اقدام توجه جهانيان را به خود جلب کرد. او در اين فيلم که «فتنه» نام دارد صحنه های حمله های تروريستی را در کنار آياتی از قرآن به صحنه می کشد. فيلم فتنه در چندين کشور ممنوع شده است و آقای ويلدرز که به خاطر اين فيلم در هلند به ترويج تنفر و تبعيض متهم شده است، در انتظار برپايی دادگاه خود به سر می برد. باوجوديکه بسياری، عقايد آقای ويلدرز را افراطی محسوب کرده و کم اهميت قلمداد می کنند، تعداد آراء حزب وی نشان خواهد داد که آيا احساسات ضد مسلمان به صندوق های رأی هلند راه يافته است يا خير.

XS
SM
MD
LG