لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۹

سازمان بهداشت جهانی: بیماری های مناطق استوایی، درسکوت قربانی می گیرند


سازمان بهداشت جهانی: بیماری های مناطق استوایی، درسکوت قربانی می گیرند
سازمان بهداشت جهانی: بیماری های مناطق استوایی، درسکوت قربانی می گیرند

براساس گزارش «سازمان بهداشت جهانی» حدود یک میلیون نفر از فقیرترین مردم جهان به بیماری های عفونی ناتوان کننده و حاد و مزمنی همچون تب دانگ و جذام مبتلا هستند.

این سازمان بهداشت وابسته به سازمان ملل، در گزارشی که اخیراً در مورد ١٧ نوع بیماری مناطق استوایی که مورد بی توجهی قرار گرفته اند، مصرانه از دولت ها خواسته است تا برای مبارزه با بیماری های عفونی و امراض انگلی و ریشه کنی این بیماری ها بودجه ویژه ای اختصاص دهند.

بنا به گزارش «سازمان بهداشت جهانی» میلیون ها تن از ساکنان مناطق دورافتاده کشورهای آمریکای لاتین، آسیا و آفریقا طی دهه آینده به این بیماری ها مبتلا خواهند شد.

مارگارت چن، دبیرکل «سازمان بهداشت جهانی» گفته است: «این بیماری ها باعث درد و رنج پنهان اما خاموشی می شوند و اغلب جان قربانیان خود را می گیرند. اما آمار تلفات این نوع بیماری ها با ارقام مرگ و میر بیماری هایی همچون ایدز، مالاریا و سل قابل مقایسه نیست».

پیامدهای عفونت بلند مدت به نوع بیماری بستگی دارد اما نابینایی، درد شدید، اختلال در رشد روانی و جسمی، آثار زخم های عمیق و مادام العمر، ناهنجاری های اندامی و آسیب به اندام های داخلی از آن جمله هستند.

خانم چن در گزارش خود خاطرنشان کرده است شرکت های وابسته به صنایع داروسازی برای اختصاص بودجه و سرمایه گذاری در توسعه محصولات جدید و داروهای بهتر برای درمان بیماری هایی که با فقر ارتباط مستقیم دارند، اشتیاق و انگیزه چندانی نشان نمی دهند.

این سازمان شرکت های دارویی را ترغیب کرده است تا برای درمان این بیماری های مرگبار داروی مناسب تولید کنند.

وی گفته است پیشرفت هایی در زمینه مقابله با این بیماری ها صورت گرفته اند و احتمال دارد برخی از آن ها تا سال ٢٠١٥ یا ٢٠٢٠ به طور کامل ریشه کن شوند.

براساس گزارش «سازمان بهداشت جهانی» موارد ابتلای به بیماری خواب، به پایین ترین سطح طی پنجاه سال گذشته رسیده است و بیماری موسوم به کرم گینه اولین بیماری خواهد بود که نه با استفاده از واکسن، بلکه با آموزش بهداشتی و تغییرات رفتاری ریشه کن خواهد شد.

در این گزارش آمده است بیماری هایی همچون تب دانگ به این دلیل که به ندرت با سفر افراد مبتلا به دیگران سرایت می کند و قربانیان آن فاقد توانایی رایزنی سیاسی و جلب توجه جامعه جهانی هستند، به طور جدی مورد بی توجهی و غفلت قرار گرفته اند.

براساس توصیه نویسندگان این گزارش، توجه بیشتری باید به این نوع بیماری ها معطوف شود و رعایت اصول بهداشت و سلامت، تولید داروهایی همچون قرص هایی که افراد بتوانند برای پیشگیری از ابتلای به بیماری سالی یک یا دو بار مصرف کنند، کنترل حشرات و حیوانات که می توانند عامل سرایت این بیماری ها به انسان باشند از جمله راهکارهایی هستند که در گزارش «سازمان بهداشت جهانی» ارائه شده اند.

XS
SM
MD
LG