لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۶

سازمان بهداشت جهانی: کشورهای بیشتری با چالش بیماری های مسری و غیرمسری روبرو هستند


سازمان بهداشت جهانی: کشورهای بیشتری با چالش بیماری های مسری و غیرمسری روبرو هستند
سازمان بهداشت جهانی: کشورهای بیشتری با چالش بیماری های مسری و غیرمسری روبرو هستند

بنا به اعلام «سازمان بهداشت جهانی»، تعداد کشورهای جهان که برای کاهش عوامل خطرناک بیماری های مزمنی همچون سرطان و بیماری قلبی با چالش روبرو هستند و در عین حال تلاش می کنند تا با مرگ و میر مادران و کودکان مقابله کنند، افزایش یافته است.

«سازمان بهداشت جهانی» اعلام کرده است بیماری های مسری و نیز امراضی همچون بیماری قلبی، سکته و دیابت چالش های عمده ای هستند و فشارهای مضاعفی بر کشورهای مختلف جهان وارد می کنند.

براساس گزارش آمار بهداشت و سلامت این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد که روز جمعه ( ۱۳ مه ) منتشر شد، امراض قلبی، سکته و بیماری سرطان هم اکنون عامل دو سوم مرگ و میر مردم کشورهای جهان هستند که بخشی از آن به دلیل افزایش سن جمعیت ملت های دنیا است.

جدیدترین ارقام «سازمان بهداشت جهانی» حاکی از آن است که از هر ده مرد، چهار مرد و از هر یازده زن، یک زن دخانیات استعمال می کنند و حدود یک هشتم افراد بزرگسال جهان به چاقی مفرط مبتلا هستند.

براساس گزارش این سازمان، بیماری های ذات الریه، اسهال و مالاریا عامل عمده مرگ و میر کودکان زیر سن پنج سال در کشورهای در حال توسعه هستند.

تایز بوئرما، مدیر اداره آمار بهداشت «سازمان بهداشت جهانی» با انتشار بیانیه ای اعلام کرده است «شواهد حاکی از آن هستند که هیچ کشورجهان نمی تواند مسئله بهداشت را صرفاً از جنبه بیماری های مسری و یا از دیدگاه بیماری های غیرمسری مورد ارزیابی قرار داد و هر کشوری باید نظام بهداشتی ویژه کشور خود را به گونه ای طراحی کند که حوزه کاملی از خطرهایی که مردم کشورهایشان را از هر دو جنبه تهدید می کنند، مورد توجه قرار دهند».

نویسندگان این گزارش دریافته اند در کشورهایی که خانواده ها درآمد بالا دارند، همه موارد تولد نوزادان با نظارت پرسنل بهداشتی درمانی ماهر صورت می گیرند، اما در کشورهای کم درآمد این نظارت به چهل درصد کاهش می یابد.

براساس گزارش این سازمان جهانی، تعداد زنانی که از عوارض بارداری و تولد نوزادان جان خود را از دست می دهند، کاهش یافته است و طول عمر متوسط افراد در سال ۲۰۰۹ به ۶۸ سال افزایش یافته است، در حالی که این رقم در سال ۱۹۹۴معادل ۶۴ سال بود.

«سازمان بهداشت جهانی» این پیشرفت را به اختصاص بودجه بیشتر به خدمات بهداشت و درمان، برنامه های ایمنی سازی، آموزش و عوامل دیگر مرتبط می داند.

XS
SM
MD
LG