لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ایران ۱۴:۲۶

سازمان بهداشت جهانی: گزارش فرانسه درباره اولین مورد ابتلا به کووید۱۹ در دسامبر ۲۰۱۹ تعجب آور نیست


در پی انتشار گزارش‌هایی درباره مشاهده یک نمونه کووید ۱۹ در ماه دسامبر (پیشتر از انتشار اولین مورد کرونا) در فرانسه، سازمان بهداشت جهانی روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت اعلام كرد كه این گزارش «تعجب آور» نبوده است.

به گزارش رویترز، کریستین لیندمایر، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در ژنو با اشاره به گزارش‌های فرانسه در این‌باره گفت که این یک تصویر کاملا جدید است.

پیش از این یک بیمارستان فرانسوی که نمونه‌های قدیمی از بیماران مبتلا به ذات الریه را مورد آزمایش قرار داده بود، گزارش داد که مردی در ۲۷ دسامبر ۲۰۱۹ تقریبا یک ماه پیش از اولین مورد شناسایی شده کووید ۱۹ به ویروس کرونای جدید مبتلا بوده است.

بر این اساس، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی سایر کشورها را تشویق کرد تا سوابق مربوط به ذات الریه با منشا نامشخص مربوط به اواخر سال ۲۰۱۹ را مورد بررسی قرار دهند و تاکید کرد که این بررسی‌ها می‌تواند «تصویری جدید و واضح تر» از شیوع این بیماری را به جهانیان ارائه دهد.

لیندمایر در پاسخ به سوالی درباره منشأ شیوع این ویروس در چین تأکید کرد که کشف این موضوع «بسیار مهم» است.

پیش از این وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت گفته بود «شواهد بی‌شماری» هست که نشان می‌دهد منشا پاندمی ویروس جدید کرونا آزمایشگاهی در ووهان چین بوده است.

وی همچنین گفت هیچ دلیلی ندارد که در مورد ارزیابی جامعه اطلاعاتی، که گفته‌اند ویروس ساخته دست بشر یا نتیجه اصلاح ژنتیکی نیست، تردید کند. با این حال او از چین بابت تاخیر در اطلاع رسانی به دنیا انتقاد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز تاکنون بارها هم پکن و هم سازمان بهداشت جهانی را به گمراه کردن بقیه جهان در مورد چگونگی و زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا متهم کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG