لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۲

کاخ سفید از دو کارمند پیشین خود خواست احضاریه‌های مجلس نمایندگان را نادیده بگیرند


کاخ سفید روز سه شنبه به دو کارمند پیشین خود دستور داد با تحقیقات کنگره همکاری نکنند، احضاریه‌های مجلس نمایندگان را نادیده بگیرند، و از ارائه اسناد و مدارک خودداری کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، هوپ هیکز و انی دونالدسون دو کارمند پیشین کاخ سفید هستند که از سوی رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان، جرالد ندلر، احضار شده‌اند.

نام هر دوی آن‌ها، در کنار نام دونالد مک‌گان، مشاور حقوقی پیشین کاخ سفید، در گزارش رابرت مولر، بازپرس ویژه پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بارها تکرار شده است.

کاخ سفید پیشتر به مک‌گان هم دستور داده بود از شهادت یا ارائه اسناد به کنگره خودداری کند.

وکیل هیکز در نامه‌ای به ندلر نوشت که موکل او از ارائه شهادت یا اسناد لازم درباره دوران حضور خود در کاخ سفید خودداری خواهد کرد، چرا که اجازه این کار را ندارد.

دموکرات‌ها که اکثریت مجلس نمایندگان را در دست دارند، پس از انتشار گزارش مولر، اعلام کرده بودند که تحقیقاتی را درباره پرزیدنت ترامپ انجام خواهند داد.

آن‌ها علاوه بر احضار برخی از شهود رابرت مولر، اقدام به ارسال احضاریه‌هایی برای دریافت مدارک مالیاتی پرزیدنت ترامپ در سال‌های گذشته کرده‌اند.

مولر از ۲۲ ماه پیش درباره نقش روسیه در انتخابات آمریکا، احتمال تبانی کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ با روسیه در انتخابات، و همچنین احتمال مانع‌تراشی مجرمانه رئیس جمهوری تحقیق می‌کرد. او حدود دو ماه پیش این گزارش را به وزارت دادگستری تحویل داد.

تقریبا نیمی از این گزارش به اقدامات دونالد ترامپ طی دوره تحقیقات و این نکته می‌پردازد که آیا او از موقعیت خود برای ناکام گذاشتن تحقیقات درباره کمپینش سوءاستفاده کرده است یا نه. در این ارتباط یازده مقطع جداگانه از جمله تلاش‌های ترامپ برای از مسیر خارج کردن تحقیقات بازرس ویژه و پایان دادن به کار جیمز کومی، رئیس پیشین اف‌بی‌آی، برجسته شده است که پرسش‌های حقوقی را درباره رفتار رئیس جمهوری به میان می آورد.

در این گزارش، که در ۹۵۳ مورد بخش‌هایی از آن برای پنهان نگاه داشتن اطلاعات پوشانده شده است، آمده بود: «شواهدی که ما درباره رفتار و نیت رئیس جمهوری به دست آوردیم مسائل دشواری را مطرح می‌کند که ما را از تصمیم‌گیری قطعی درباره عدم وقوع رفتار مجرمانه باز می‌دارد. بر همین مبنا، هر چند این گزارش نتیجه نمی‌گیرد که رئیس جمهوری جرمی مرتکب شده است، او را مبرا هم نمی‌کند.»

بازرس ویژه پرونده تحقیقات دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ روز چهارشنبه ۸ خرداد گفت که اعلام جرم علیه رئیس جمهوری ایالات متحده از گزینه‌های او در تحقیقات نبوده است.

رابرت مولر که برای نخستین بار پس از انتشار گزارش نهایی خود در برابر رسانه‌ها صحبت می‌کرد، با این حال گفت که «اگر اطمینان داشتیم پرزیدنت به وضوح جرمی مرتکب نشده، آن را می‌گفتیم.»

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG