لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۶

استفاده از آيفون برای آمد و شد افرادی که از صندلی چرخدار استفاده می کنند


استفاده از آيفون برای آمد و شد افرادی که از صندلی چرخدار استفاده می کنند
استفاده از آيفون برای آمد و شد افرادی که از صندلی چرخدار استفاده می کنند

در آلمان نوعی نرم افزار جديد و پيشرفته آيفون امکان جابجايی و آمد و شد را برای افرادی که از صندلی چرخدار استفاده می کنند بسيار آسانتر کرده است.

رائول کروتهاوسن از کودکی از ويلچير استفاده کرده و اکنون با راه اندازی تارنمايی در آلمان تلاش دارد توجه افکار عمومی را به مشکلات استفاده از ويلچير در آلمان جلب کند.

گفتنی است سازمان ملل، آلمان را يکی از بدترين کشورهای صنعتی از نظر تسهيلات برای آمد و شد افرادی که از ويلچير استفاده می کنند، معرفی کرده است.

اما رائول کروتهاوسن با استفاده از آيفونش تلاش دارد رويکرد و رفتار مقامات آلمانی را نسبت به معلولان اين کشور تغيير بدهد.

رائول از کودکی و به علت مشکلات ژنتيکی از ويلچير استفاده کرده است اما هميشه از خدمات اجتماعی ارائه شده به معلولان آلمانی که شمارشان حدود ۴ و نيم ميليون نفر است ناخشنود بوده.است

رائول برای کمک به ديگر معلولان تارنمايی را با عنوان “WHEELMAP.ORG” يا «سازمان نقشه برای ويلچير» راه اندازی کرده است. اين تارنما با استفاده از يک نرم افزار ويژه آيفون به کاربران اين امکان را ميدهد که فروشگاه ها، ميکده ها و ساختمان های آلمان را از نظر تسهيلات آمد و شد برای کسانی که از صندلی چرخدار استفاده می کنند ارزيابی کرده و درجه بندی خود را به اين مرکز ارسال کنند.

آقای کروتهاوسن می گويد: «اين محل برای عبور با ويلچير مناسب نيست. ارتفاع پله ورودی آن زياد است. وضعيت آنها را در تارنما ثبت خواهم کرد.»

رائول سی ساله دوست ندارد برای آمد و شد روزمره خود ساعتها در انتظار خدمات راننده هايی بماند که تنها در صورت داشتن وقت کافی به وی کمک خواهند کرد.

گفتنی است روزانه بيش از ۳۰۰ نفر نظر خود را راجع به مکانهای عمومی به اين تارنما ارسال می کنند. تا کنون ۳۰ هزار مکان عمومی توسط کاربران ويلچير ارزيابی و از نظر مطلوب بودن برای استفاده از ويلچير درجه بندی شده اند. وی می گويد: «سازمان ما دو هدف را دنبال می کند. اولاً تلاش داريم نوعی سيستم راهنما برای معلولان ايجاد کنيم تا آنها نظرات خود را در باره مناسب بودن مکان های مختلف با يکديگر در ميان بگذارند. دوم آنکه ميخواهيم انگيزه صاحبان اماکنی را که برای آمد و شد ويلچيرداران مطلوب نيست بالا ببريم که اين مشکل را حل کنند.»

رائول ميگويد راز موفقيت سازمان «ويلمَپ» قابل دسترس بودن آن برای کاربران آيفون است. همچنين کاربران ميتوانند در هر کجا و هر زمان به پيشرفت اين تارنما درست مانند تارنماهای مشابه مانند دانشنامه آزاد ويکيپيديا ياری برسانند.

آقای کروتهاوسن از ويلمَپ برای پيدا کردن آدرس سينماها و رستوران-بارهای برلن استفاده ميکند و می گويد: «روزانه دو -سه بار از کاربرد ويلمپ يا به منظور درجه بندی اماکنی که از کنارشان عبور کردم و يا برای جستجوی محلهايی که با ديگران ملاقات دارم استفاده ميکنم.»

اماکن و محل ها در تارنمای «ويلمپ» با رنگ های سبز زرد و قرمز درجه بندی ميشود. رنگ سبز قابليت استفاده کامل از ويلچير در اين محل ها را نشان داده رنگ زرد يعنی تا حدی قابل استفاده هستند و رنگ قرمز نشان غيرقابل استفاده بودن اين اماکن برای کاربران ويلچيری است. اماکنی هم که هنوز رده بندی نشده اند با رنگ خاکستری علامت گذاری شده اند.

هزينه فعاليتهای ويلپمپ از طريق کمک های مالی افراد و بخشی از آنهم توسط دولت تامين ميشود. گفتنی است پژوهشی که توسط سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۷ انجام شده بود آلمان را يکی از نامطلوب ترين کشورهای صنعتی از نظر ايجاد تسهيلات برای کاربران ويلچير معرفی کرده است.

وزارت کار آلمان اعلام کرد که نتيجه گزارش سال ۲۰۰۷ سازمان ملل موجب شده است که مقامات آلمانی در جهت بهبود شرايط برای معلولان گام هايی بردارند. در اين ميان سازمان ويلمپ توسط معلولان و افراد غيرمعلول آلمانی مورد استفاده قرار ميگيرد.

XS
SM
MD
LG