لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۴:۲۲

آنچه در مورد گزارش مولر درباره نقش روسیه در انتخابات آمریکا می دانیم


بخش انگلیسی صدای آمریکا - رابرت مولر، بازرس ویژه، در گزارش خود از مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ به این جمع بندی رسیده است که مسکو از دو عملیات عمده برای اثر گذاری بر انتخابات آمریکا استفاده کرد: یک کارزار رسانه های اجتماعی که به نفع کاندیداتوری دونالد ترامپ و در جهت تحقیر رقیب اش هیلاری کلینتون بود و حملات سایبری با تمرکز بر کلینتون که به انتشار اسناد ربوده شده منجر شد.

هر چند در نتیجه تحقیقات شماری از اعضای پیشین کمپین انتخاباتی ترامپ به تخلف های خود در یک رشته جرائم مالی و دیگر جرائم اعتراف کردند، نشانه ای یافت نشد که هیچ یک از مقام های کمپین آگاهانه با مقام های روس برای تغییر نتیجه انتخابات تبانی کرده باشند.

با این وجود، در گزارش رئیس جمهور از خطا مبرا نشده است.

ادای شهادت ریاست جمهوری؟

در گزارش جزئیاتی از اقدامات پرزیدنت ترامپ علیه «اف بی آی» و «بازرس ویژه» که او به دفعات آن را «پرونده سازی جناحی» خوانده، ارائه شده و دلایل حقوقی هم درباره این که اقدامات او مصداق مانع تراشی در برابر اجرای عدالت است یا نه، عنوان شده است.

وکلای رئیس جمهور درخواست بازرس ها برای مصاحبه رو در رو با پرزیدنت ترامپ را رد کردند. در عوض، پیشنهاد کردند مصاحبه به صورت مکتوب انجام شود.

تیم بازرس ویژه نوشته است: «ما پاسخ های مکتوب را ناکافی دیدیم. اما در آن مقطع، تحقیقات ما پیشرفت های چشمگیری پیدا کرده بود و شواهد قابل توجهی برای گزارش به دست آمده بود.»

بازرس ها می گویند به جای درگیر شدن در یک کشمکش حقوقی طولانی بر سر مصاحبه با رئیس جمهور زیر سوگند، «تصمیم گرفتیم، حجم قابل توجه اطلاعاتی که از دیگر منابع به دست آورده بودیم به ما اجازه می داد به جمع بندی مبتنی بر واقعیات درباره قصد و نیت و اعتبار مسائل برسیم».

«جمع بندی که کنگره ممکن است درباره قوانین مانع تراشی در ارتباط با رفتار مخرب رئیس جمهور در استفاده از قدرت اش به کار ببندد، مطابق سیستم کنترل و توازن در قانون اساسی ما و این اصل است که هیچ کس فرای قانون نیست.»

ارتباطات روسیه با کمپین

بازرسان می گویند به این نتیجه رسیدند که روسیه باور داشت از ریاست جمهوری ترامپ نفع می برد و کمپین ترامپ معتقد بود تلاش های سایبری روسیه به نفع اش تمام می شود. در بیش از ۱۰۰ صفحه از گزارش به جزئیات ارتباط ها و ملاقات های متعدد مقام های کمپین و روس ها به فاصله کوتاهی پس از اعلام کاندیداتوری ترامپ در ژوئن ۲۰۱۵ پرداخته شده است.

این ارتباط ها شامل مباحثات تجاری دونالد ترامپ درباره یک برج ساختمانی در مسکو است که به پیش از کمپین انتخابات ریاست جمهوری برمی گردد. این ارتباط ها همچنین شامل تماس مقام های مختلف کمپین ترامپ با مقام های روس پیش از پیروزی در انتخابات و ملاقات معروف ژوئن ۲۰۱۶ در برج ترامپ است که در آن افراد مرتبط با دولت روسیه و مقام های ارشد کمپین حضور داشتند.

در گزارش ذکر شده است: «این ارتباط ها شامل تلاش روس ها برای کمک به کمپین بود. در بعضی موارد، کمپین پذیرای این پیشنهاد بود، در موارد دیگر مقام های کمپین از آن دوری کردند.»

اعداد گزارش رابرت مولر

طول زمان تحقیقات: ۶۵۷ روز، شروع تحقیقات در ۱۷ مه ۲۰۱۷ و پایان آن در ۲۲ مارس ۲۰۱۹

صدور ۲۸۰۰ احضاریه از سوی بازرس ویژه

۹۵۳ مورد پوشاندن بخش هایی از گزارش برای پنهان نگاه داشتن اطلاعات

مصاحبه بازرسان با ۵۰۰ شاهد

اجرای ۵۰۰ مورد حکم تجسس در ارتباط با تحقیقات

تنظیم گزارشی ۴۴۸ صفحه ای در دو جلد

۱۸۸ توییت ترامپ از ژانویه ۲۰۱۷ با مضمون «پرونده سازی جناحی»

صدور ۳۴ کیفرخواست از جمله برای اتباع روسی و اعضای پیشین کمپین ترامپ

صرف ۲۵ میلیون دلار در جریان تحقیقات تا فوریه ۲۰۱۹

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، بازرسان ملاقات های مرتبط با مایکل فلین، مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید، و متحدان ترامپ از جمله استیو بنن و اریک پرینس را بررسی کردند.

بازرسان جزئیات این ملاقات ها را ارائه دادند، اما می گویند شواهد کافی برای ایراد اتهام وجود نداشت: «شواهد برای ایراد اتهام علیه هیچ مقام کمپین به عنوان مامور ثبت نشده دولت روسیه کافی نبود.»

بررسی یازده مقطع در ارتباط با مانع تراشی

در گزارش، رئیس جمهور از اتهام مانع تراشی در برابر اجرای عدالت مبرا نشده است.

تقریبا نیمی از گزارش به اقدامات دونالد ترامپ طی دوره تحقیقات و این نکته می پردازد که آیا او از موقعیت خودش برای ناکام گذاشتن تحقیقات درباره کمپین اش سوء استفاده کرده است یا نه. در این ارتباط ۱۱ مقطع جداگانه از جمله تلاش های ترامپ برای از مسیر خارج کردن تحقیقات بازرس ویژه و پایان دادن به کار جیمز کومی مدیر پیشین اف بی آی برجسته شده است که پرسش های حقوقی را درباره رفتار رئیس جمهور به میان می آورد.

«شواهدی که ما درباره رفتار و نیت رئیس جمهور به دست آوردیم مسائل دشواری را مطرح می کند که ما را از تصمیم گیری قطعی درباره عدم وقوع رفتار مجرمانه باز می دارد. بر همین مبنا، هر چند این گزارش نتیجه نمی گیرد که رئیس جمهور جرمی مرتکب شده است، او را مبرا هم نمی کند.»

مقاطع مورد بررسی قرار گرفته شامل زمانی است که رئیس جمهور از زیردستان خود خواسته بود با اتخاذ تدابیری بازرس ویژه را برکنار کنند و به مشاورانش دستور داده بود از ارائه شواهد پرهیز کنند. این موارد همچنین اظهارات علنی رئیس جمهور را درباره اعضای تیم خود که تحت تحقیقات قرار داشتند، در برمی گیرد.

در گزارش قید شده است که اقدامات رئیس جمهور شامل «حملات علنی به تحقیقات، تلاش های غیرعلنی برای کنترل آن و کوشش ها در عیان و پنهان برای تشویق شهود به عدم همکاری با تحقیقات بود».

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG