لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۲

هر آن چه در مورد همجنسگرایی در کشورهای اسلامی باید بدانید


یک شرکت کننده در یکی از مناسبت های مربوط به همجنسگرایان در پرچم رنگین کمانی که نماد آنهاست.
یک شرکت کننده در یکی از مناسبت های مربوط به همجنسگرایان در پرچم رنگین کمانی که نماد آنهاست.

خلاصه ای از مقاله برایان ویتکر در روزنامه گاردین

اگر گفته شود در کشورهای خاورمیانه همجنسگرا وجود ندارد، این یک جعل رسمی است. آن ها وجود دارند و برای بسیاری از آن ها رفتار خانواده و جامعه مشکل به مراتب بزرگتری از ترس از پیگرد و بازداشت است.

تفکیک جنسیتی در جوامع اسلامی که به طور گسترده ای مردسالارانه هستند، فضای مناسبی برای بروز تمایلات همجنسگرایانه پدید آورده است و لمس و در آغوش کشیدن و بوسیدن مرد همجنس امری قبیح نیست.

در قرن نوزدهم و بیستم مردانی که برای تمایلات جنسی شان در اروپا تحت تعقیب قرار می گرفتند اغلب به مراکش می گریختند. زمانی که ازدواج همجنسگرایان در غرب یک رویا بود در سیوا در مصر زندگی مشترک مرد با مرد طی مراسمی به رسمیت شناخته می شد.

حلب در سوریه، قزوین در ایران، و قندهار در افغانستان دستمایه جوک هایی همجنسگرایانه بوده اند.

ولی امروزه افراد به اتهام لواط در ایران اعدام می شوند. در عربستان سعودی، سودان، یمن و موریتانی هم چنین احکامی وجود دارد اما در یک دهه گذشته نمونه ای از اجرای آن مشاهده نشده است.

زمانی که ازدواج همجنسگرایان در غرب یک رویا بود در سیوا در مصر زندگی مشترک مرد با مرد طی مراسمی به رسمیت شناخته می شد.

در دیگر کشورهای عرب از جمله الجزایر، بحرین، کویت، لبنان، لیبی، مراکش، عمان، قطر، سومالی، تونس و سوریه حکم ارتباط با همجنس تا ۱۰ سال زندان است.

پیگرد همجنسگرایان حتی در دهه پنجاه میلادی در انگلستان نیز انجام می شد.

سال ها پیش از آن که داعش همجنسگرایان را از پشت بام ها به پایین پرتاب کند، گروهی در عراق به مردان "غیر مرد" حمله کرده و با تزریق آهسته آهسته ی چسب به مقعدشان آن ها را می کشتند.

در کشورهای اسلامی با همجنسگرایی به عنوان پدیده ای غربی برخورد می شود در صورتی که چنین نیست.

مسلمانان و مسیحیان در مجازات همجنسگرایان به داستان تنبیه قوم لوط استناد می کنند که در عهد عتیق و قرآن ذکر شده است. اما شماری از محققان نتیجه گرفته اند که علت مجازات قوم لوط تجاوز به مرد و مساله خشونت بوده است نه رابطه جنسی میان مردان.

در کشورهای اسلامی با همجنسگرایی به عنوان پدیده ای غربی برخورد می شود در صورتی که چنین نیست و همجنسگرایی قبل از تمدن غرب در خاورمیانه وجود داشت

در کشورهای اسلامی سوء تفاهماتی جدی در باره نمادهای دگرباشان جنسی وجود دارد، اما دگرباشان جنسی به تلاش های شان برای حضور در اجتماع در سال های اخیر ادامه داده اند.

آن چه دگرباشان جنسی مسلمان انجام داده اند این است که ادعای نفی وجودشان را دشوار کرده اند و به طور محدود سطحی از پدیداری اجتماعی را ایجاد کرده اند که نخستین قدم در مسیر دستیبابی به حقوق شان است.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG