لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۰

گرانی مواد غذايی در ماه رمضان در رام الله


گرانی مواد غذايی در ماه رمضان در رام الله
گرانی مواد غذايی در ماه رمضان در رام الله

دومين هفته ماه رمضان آغاز شده است و گرچه گرانی آذوقه در اين ماه بسياری از مسلمانان را از لحاظ مالی تحت فشار قرار داده ولی به ويژه برای فلسطينيان اين ماه رمضان ماه دشواری است.

در بعد از ظهر داغ در رام الله مردم برای افطار خانواده خود خريد می کنند. ولی بودجه بسياری از خانواده ها کفاف تهيه مواد غذايی کافی را نمی دهد.

صباح رجاح يکی از ساکنان رام الله می گويد: بعضی قيمت ها بالا ست و بعضی ها خيلی بالا نيستند. من اميدوارم قيمت ها پايين بروند ولی در ماه رمضان غيرممکن است.

علاوه بر بالا رفتن قيمت مواد غذايی، ضعف مالی دولت خودگردان فلسطينی نيز ديگر مشکل فلسطينيان است.

تشکيلات خودگردان فلسطينينان اين ماه پس از تهديد کارمندان به اعتصاب، حقوق ۱۵۰ هزار کارمند خود را پرداخت ولی حقوق ماه گذشته آن ها را هنوز پرداخت نکرده است.

تيمور مارماش که قصاب است می گويد مشتريانش از لحاظ مالی در فشار هستند، آن هايی که به بانک بدهکارند اول وام خود را می پردازند. تيمور مارماش می گويد: «اگر حقوق يک کارمند دولت ۷۰۰ دلار باشد کمتر از صد دلار به دستش می رسد. پس چکار می کند؟ دزدی می کند. چاره ديگری ندارد.»

تشکيلات خودگردان فلسطينيان می گويد درآمدش کمتر از نصف بودجه اش است زيرا کمک مالی خارجی را دريافت نکرده است؛ اين کمک ها معمولا از کشورهای غربی و عرب به سرزمين فلسطينيان سرازير می شود.

هانی المصری، مدير يک مرکز خط مشی در رام الله، می گويد برخی از کشورهايی که به فلسطينيان کمک مالی می دهند از فساد موجود در تشکيلات فلسطينی نگرانند و با تشکيل يک کشور فلسطينی نيز مخالفند. او می افزايد اختلاف دو جناح حماس و فتح نيز به تشکيلات داخلی فلسطينيان صدمه زده است.

تا زمانی که مشکلات داخلی فلسطينيان حل شود مردم همچنان با فشار مالی روبرو خواهند بود.

XS
SM
MD
LG