لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۳

چرا «مهار بیابان زایی»، فیلتر شد؟


چرا «مهار بیابان زایی»، فیلتر شد؟
چرا «مهار بیابان زایی»، فیلتر شد؟

خبرگزاری سبزپرس گزارش کرد: روز سه شنبه و در واپسین روز پاییز به حکم کمیته مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‏ای: وبلاگ «مهار بیابان زایی» به مدیریت محمد درویش مشهورترین وبلاگ زیست محیطی ایران فیلتر شد.

به گفته محمد درویش که محتویات سایت مهار بیابان زایی را به روز می کند دلایل فیلترشدن این وبلاگ هنوز رسما اعلام نشده است؛ اما گفته می شود یکی از تازه ترین مقالات منتشر شده در این وبلاگ که پرونده « احداث بزرگترین پارك آبی خاورمیانه در قم» را مورد بررسی قرار داده بود عامل اصلی این مسدودشدن بوده است.

محمد دوریش با اشاره به کم آبی دیرینه در قم ساخت بزرگترین پارک آبی خاورمیانه در این شهر را به انتقاد گرفته و آن را طرحی نابجا و زیانبار برای زیست بوم ارزیابی کرده و افزوده بود: « درحالی که مدیران استان قم در تدارک ساخت بزرگترین پارک آبی خاورمیانه در مرکز استان بودند، آن هم در زمانی که ساخت دریاچه مصنوعی چیتگر در تهران – که از اقلیم و بارندگی بهتری نسبت به قم برخوردار است – مورد انتقاد جدی برخی از فعالان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور قرار گرفته است! حال خبر می رسد که نه تنها آبی برای کاربری های تفریحی در قم نمانده، بلکه وضعیت آب شرب مردم هم به شدت به مخاطره افتاده و پس از تعطیلی تصفیه خانه بزرگ شهر و خشک شدن دریاچه سد پانزده خرداد، حال چاره ای نمانده جز آن که اقدام به حفر شش چاه جدید علاوه بر شصت و پنج حلقه چاه موجود کنند!»

محمد درویش به کاهش سفره های آب آشامیدنی مردم قم اشاره کرده و افزوده بود: «گفتنی آن که هم اکنون سطح سفره های آب زیرزمینی در قم به شدت اُفت کرده و بیم آن می رود تا برداشت بیشتر آب، منجر به تکرار رخداد مشابه در اردبیل و همدان و کرمان و فارس و خراسان و ... شده و شاهد وقوع پدیده بسیار خطرناک فرونشست زمین در قم باشیم.»

بازی با دم شیر!

محمد درویش سپس از مسئولان استان قم خواسته بود: «وقتی آب سرشاخه های دز به استان تان رسید، لطفاً آن آب گرانبها را که به قیمت خیز معکوس آب در خلیج فارس و نابودی نخلستان های اروند کنار به دست آمده است، برای ساخت بزرگترین دریاچه مصنوعی مصرف نکنید! ممنون.»

محمد درویش سپس افزوده بود: «قم اگر می خواهد کیفیتی پایدار و درخور از زندگی را برای مردم و زیستمندانش به نمایش گذارد، باید بداند که راهی نیست جز آن که چیدمان توسعه خویش را بر مبنای استعدادها و توانمندی های بوم شناختی (اکولوژیکی) سرزمین از نو بازمهندسی و تعریف کند.»

به گفته یکی از کارشناسان محیط زیست این انتقاد همانند بازی با دم شیر بوده است.

خبر ساخت بزرگترین پارک آبی خاورمیانه در قم را نخستین بار رئیس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان قم اعلام کرده بود.

مهدی متقیان رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان قم در گفتگوی سال گذشته با خبرگزاری ایسنا با اشاره به ضرورت ساخت بزرگترین پارک آبی قم گفته بود: «تفرجگاه‌ها و محل‌های تفریحی این شهر متناسب با میزان جمعیت آن نیست. و در طول سال قم پذیرای سی میلیون زائر است كه از اقصی نقاط كشور وارد این شهر می‌شوند اما به دلیل نبود زیرساخت‌های زیارتی و مكان‌های تفریحی مناسب میزان ماندگاری این افراد در شهر پایین است.»

محمد درویش دیگر نمی نویسد!

محمد درویش مدیر این وبلاگ در وبلاگ شخصی اش با نام «دلنوشته ها» با اشاره به فیلتر شدن مهاربیابان زایی نوشته است دیگر قصد وبلاگ نویسی ندارد. او با اشاره به خبر کشته شدن یک پلنگ بالای دکل برق فشار قوی که چندی پیش منتشر شده بود، به کنایه نوشته است: «مهار بیابان‌زایی هم بالای دکل برق رفت! نرفت؟»

محمد درویش، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع است که از فروردین ۱۹۸۴ وبلاگ مهار بیابان زایی را ایجاد کرده و از آن زمان تا کنون به صورت مرتب، روزانه چند مطلب درباره محیط زیست ایران، اتفاقات خوشایند و ناخوشایند این حوزه، نظرات کارشناسان و فعالیت‌های فعالان محیط زیست را در این وبلاگ قرار می‌دهد.

مهار بیابان‌زایی چند مدال جهانی بر سینه داشت

مهار بیابان‌زایی در چند مسابقه وبلاگ‌نویسی داخلی جایزه اول را در بخش وبلاگ‌های طرفدار محیط زیست گرفته است اما در سال گذشته و در مسابقه جهانی وبلاگ‌ها که توسط سایت آلمانی «دویچه وله» برگزار شد در بین وبلاگ‌های طرفدار محیط زیست جهان مقام سوم را به دست آورد. مقام‌های اول و دوم این مسابقه را به ترتیب یک وبلاگ اسپانیایی و یک وبلاگ بنگلادشی کسب کردند.

XS
SM
MD
LG