لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۳

فروش ٢٧ میلیون دلاری پرتره الیزابت تیلور اثر اندی وارهول


فروش ٢٧ میلیون دلاری پرتره الیزابت تیلور اثر اندی وارهول
فروش ٢٧ میلیون دلاری پرتره الیزابت تیلور اثر اندی وارهول

درحراجی که روز گذشته (پنج شنبه ١٢ مه) در نیویورک برگزار شد، پرتره الیزابت تیلور اثر اندی وارهول به مبلغی نزدیک به ٢٧ میلیون دلار به فروش رسید.

سه قطعه دیگر از آثار «وارهول»، «گل» به مبلغی در حدود ٨ میلیون دلار، «چشم سوم» به مبلغ ٧ میلیون دلار و «جادوگر» به مبلغی نزدیک به ٣ میلیون دلار در این حراجی که توسط «فیلیپ دو پوری و کمپانی» در منهتن برپا شده بود به فروش رسید.

پرتره «لیز شماره ٥» که در سال ١٩٦٣ از چهره این بازیگر قدیمی که در ماه مارس گذشته در سن ٧٩ سالگی درگذشت کشیده شده است، تقریبا توانسته است رکورد فروش آثار اندی وارهول را بشکند. پیش از این نقاشی به نام «ماشین سبزتصادفی – ماشین سبز درحال سوختن» این هنرمند متعلق به دهه شصت میلادی نیز به مبلغی درحدود ٧١ میلیون دلار به فروش رسیده است.

لیزشماره پنج توسط کلکسیونرمعروف آثار هنری، «استیو کوهن» به حراج گذاشته شده بود. درگذشت الیزابت تیلور موج تازه ای از علاقمندان و گردآورندگان آثار هنری را به سوی این اثر جذب کرد. مایکل مک گینیس، مدیر بخش هنرهای مدرن حراجی «فیلیپ دو پری و کمپانی» می گوید:«موضوع اثر و هم چنین کیفیت بالای کارروی پارچه ابریشمی که می شود گفت درحد کمال است به فروش آن کمک های شایانی کرده است.»

لیزشماره پنج تا پیش از آخرین حراج آن در سال ٢٠٠٧ متعلق به «ایلنا سونابند» یک دلال و کلکسیونر هنری بوده است که ازعلاقمندان طراز اول آثار اندی وارهول به شمار می رود.

دراوائل دهه شصت میلادی، اندی وارهول باخلق نگاره های بی سابقه ای از ستارگان پرزرق و برق و معروف هالیوود از جمله «الویس پریسلی»، «مرلین مونرو» و البته «لیز تیلور» برای نخستین بار تصاویر این ستارگان را درقالب یک اثر هنری مدرن به مردم ارائه داد.

درهمین دوران الیزابت تیلوردراوج معروفیت قرار داشت و یکی از بزرگ ترین ستارگان هالیوود به شمار می رفت. او که در آن زمان به تازگی درچند فیلم مهم از جمله «گربه روی شیروانی داغ» ایفای نقش کرده و جایزه اسکاری نیز دریافت کرده بود. اما بازی درفیلم کلئوپاترا و انتشار شایعاتی دراطراف او و رابطه رومانتیکی که با همبازی خود«ریچارد برتون» برقرار کرد، بیش از هرزمان دیگری نام الیزابت تیلور را برسرزبان ها انداخته بود.

لیز شماره پنج به شیوه «سیلک اسکرین» با استفاده از جوهر و آکریلیک روی پارچه ابریشم خام ،چهره الیزابت تیلور را به عنوان یکی از نمادهای فرهنگ «پاپ» یا مردمی روی یک زمینه آبی فیروزه ای رنگ نشان می دهد. صورت او رنگ صورتی شفاف دارد، چشم های معروف او به رنگ بنفش و لب هایش به رنگ قرمز است. سری سیلک اسکرین های الیزابت تیلور شامل ١٣ قطعه است.

تونی شفرازی، نقاش و صاحب گالری ساکن نیویورک که از دهه شصت تا روزهای آخر زندگی وارهول درسال ١٩٨٧ از نزدیک ترین دوستان او به شمار می رفت می گوید:«آثار وارهول انعکاسی است از زمانه او و دورانی که محصولات کارخانه وار«تجربه آمریکایی» دنیا را تحت تاثیر قرار داده بود. این آثار هرچند شباهت های کلی با یکدیگر دارند اما هرکدام به نوعی از دیگری مجزا است و هریک به تنهایی قابل تامل و تعمق است.»

شفرازی می گوید الیزابت تیلور خود یکی از طرفداران پرو پا قرص آثار اندی وارهول بوده است.

XS
SM
MD
LG