لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۳

معوقات مزدی کارگران به‌دلیل کمبود نقدینگی شرکت‌دریایی «صدرا»؛ آبرسانان دهدشتی در تنگنای معیشتی


شرکت صنعتی دریایی ایران - صدرا
شرکت صنعتی دریایی ایران - صدرا

یک فعال کارگری از کمبود نقدینگی «شرکت صنعتی دریایی ایران» یا «صدرا» در استان بوشهر و عدم توان پرداخت حقوق‌ و مزایا و حق بیمه کارگران و وضعیت دشوار معیشتی آنان خبر داد.

همچنین کارگران آبدار شهرستان دهدشت شاغل در شرکت آب و فاضلاب استان کهکیلویه و بویراحمد به‌دلیل تعویق پنج ماه دستمزد و سایر مزایا تحت فشار معیشتی قرار دارند.

به‌گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، یک فعال کارگری شرکت صدرا گفت که با وجود آگاهی مسئولان استانی و شهرستانی از وضعیت نزدیک به ۲ هزار کارگر پیمانکاری و ۶۸۰ کارگر قرارداد مستقیم شاغل در این شرکت «هنوز حقوق فروردین، سنوات، پاداش، حق مرخصی و همچنین مزایای کمک معیشتی سال گذشته و جاری به کارگران پرداخت نشده است.»

این فعال کارگری افزود که چون شرکت صدرا به‌سازمان تامین اجتماعی بدهکار است، حق بیمه کارگران ماه‌هاست پرداخت نشده و این سازمان «هر چند وقت یک‌بار از تمدید اعتبار درمانی کارگرانی که نیازمند خدمات هستند، خودداری می‌کند.»

لازم به‌ذکر است که شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)، یک شرکت بزرگ فعال در حوزه ساخت و سازهای دریایی و نفتی و تحت کنترل «بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی» است.

ناتوانی از پرداخت حقوق کارگران شرکت صدرا در شرایطی است که بخشی از منابع مالی آن از طریق قراردادهای بزرگ با «شرکت‌های دولتی» مانند «شرکت ملی نفت ایران» و همچنین قراردادهای مرتبط «با ساخت سکوهای نفتی و کشتی‌های دریایی» تامین می‌شود.

در گزارش دیگری یک فعال کارگری محلی خبر داد که کارگران آبدار دهدشت واقع در استان کهکیلویه و بویراحمد در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان شهرستانی در پیگیری مطالبات آنها، چندین بار تجمع کرده‌اند.

او افزود کارگرانی که در نگهداری تاسیسات آبرسانی فعالیت دارند، به دلیل تعویق پنج ماه دستمزد و سایر مزایا در وضعیت دشوار معیشتی قرار دارند اما «مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان هیچ واکنشی نسبت به تعیین و تکلیف وضعیت مطالبات‌مان و پرداخت حقوقه، بیمه و مشخص شدن وضعیت قراردادهایمان نشان نمی‌دهند.»

همچنین یکی از آبداران درباره بلاتکلیفی وضعیت شغلی‌اش گفت که «بعد از ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه کار هنوز وضعیت شغلی، حقوقی و بیمه‌ای مشخصی ندارم.»

پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایا کارگران که اغلب شامل «حداقل مصوب وزارت کار» نیز هستند و گاهی به ۱۲ یا ۱۸ ماه نیز می‌رسد، موجب بروز بحران‌های پیدا و پنهان فراوانی برای ادامه زندگی این بخش از جامعه شده است.

پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایای کارگران در کارخانه ها و کارگاه‌های مختلف، از جمله مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه کارگری ایران است که طی سال‌ها و ماه‌های اخیر بارها برای پیگیری و مطالبه آن، کارگران بخش‌های مختلف در این رابطه اقدام به اعتراض، برگزاری تجمع یا اعتصاب کرده‌اند.


XS
SM
MD
LG