لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۳

دیدگاه مهمانان به مناسبت هفتاد و پنج سالگی صدای آمریکا


از ابتدای فوریه ۱۹۴۲، هفتاد و پنج سال گذشته است. صدای آمریکا بیش از هفت دهه است که به دهها زبان روزانه خبررسانی می کند.

بخش فارسی صدای آمریکا، یکی از بخش های قدیمی این مجموعه است که در طول قریب چهاردهه فعالیت خود، همواره سعی داشته براساس منشور صدای آمریکا، دقت، جامعیت، عینیت، واقع بینی و بیطرفی در اخبار و گزارشها را رعایت کند.

بیشتر بخوانید: منشور صدای آمریکا

به مناسبت هفتاد و پنج سالگی صدای آمریکا از برخی مهمانان صدای آمریکا خواستیم که نظرشان را بنویسند. برخی از این عزیزان برایمان نوشتند، که در زیر می توانید نظرات آنها را براساس ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی شان، بخوانید:

شهره آغداشلو، بازیگر سینما: آرزوی بهترین را دارم

هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس صدای آمریکا را تبریک میگم، این رسانه نقش مهمی در آگاهی رسانی مخاطبین خود دارد، نه فقط ما ایرانیان بلکه میلیون ها نفر در سراسر جهان، آرزوی بهترین ها را دارم، زنده باد صدای آمریکا

نازنین بنیادی، بازیگر ایرانی آمریکایی: به شما احتیاج داریم

از صدای آمریکا سپاسگزارم که ضمن توجه به وضعیت حقوق بشر در ایران، از اهمیت تأثیر فرهنگ و هنر بر مسائل اجتماعی آگاه است و به این موضوعات نیز می پردازد، به این رسانه بیش از هر زمان دیگری احتیاج داریم.

مسعود بهنود، روزنامه نگار: صدای آمریکا، موجودی زنده

به ما آموختند رسانه متعلق به مردمی است که آنرا می خوانند و می بینند یا می شنوند. نفش اهل رسانه، در رساندن خدمات است. چیزی در حد مسوول خدمات هتل. به ما نیاموختند که چگونه در خبر تصرف کنیم، دروازه بانی کنیم یا از طریق رسانه میل خود را تبلیغ کنیم.

به گمان من معیار خوبی است آن درس هنوز، فارغ از این که چقدر عملی می شود یا چقدر عملی شدن يا عملی بودنش مقدور است. ما را به تلاشی اندازه می زنند كه برای حفظ این معیار و ارتقا رکورد آن به کار می بريم. معیارهای دیگر اعتباری است.
برنامه فارسی صدای امریکا گاه چنان به معیار نزدیک بوده است که شایسته بهترین تبریکات، و گاه چندان دور که به فکر فروبرنده. هم از این رو موجودی زنده است. زنده حرکت دارد، زنده راست می رود، زنده گاه نه.

شان توب، بازیگر ایرانی-آمریکایی: دریچه ای برای هنرمندان بوده اید

این دستاورد بزرگ را تبریک می گویم، از صدای آمریکا سپاسگزارم که همواره از هنر حمایت کرده و دریچه ای را برای هنرمندان فراهم کرده تا با طرفداران خود در ارتباط باشند و آثارشان را معرفی کنند، برای این رسانه آرزوی موفقیت های بیشتر دارم.

مازیار جبرانی، کمدین ایرانی آمریکایی: همیشه من را باهوشتر نشان می دهید

من همیشه از گفتگو با صدای آمریکا درباره موضوعات مختلف لذت بردم، آنها نقش مهمی در دنیای رسانه ای امروز دارند، صدای آمریکا من را باهوش تر از چیزی که هستم نشان می دهد.

جلال جلالی زاده ، استاد دانشگاه تهران: احترام به تلاش صدای آمریکا برای بی طرفی

به نظر اینجانب هر رسانه ای که راه اندازی می شود علی رغم نیت وهدف گردانندگان وبانیان آن دریچه ای است به سوی آگاهی ومطلع نمودن مخاطبان وغنی نمودن ادبیات وگنجینه ی فرهنگ وزبانی که مخاطبین به آن علاقه مندند .من نمی توانم یک نظر یکسان در باره ی کل برنامه های آن رسانه بدهم .اما به عنوان شخصی که از زمان کودکی با همه رادیوهایی که با زبان فارسی برنامه پخش کرده اند صدای آمریکا چه قبل از انقلاب و ایام انقلاب و پس از آن تلاش نموده در زمینه ی پخش اخبار بی طرفی واستقلال خودرا نشان دهد.

حسن شریعتمداری، کارشناس مسائل سیاسی: صدای آمریکا، یک منبع خبری معتبر

من در طول ساليان درازى كه شاهد فعاليتهاى voa بوده ام ، ناظر تلاش صميمانه و حرفه اى اغلب كاركنان و مجريان بخش فارسى كه با آن بيشتر سر و كار داشته ام بوده ام . از هنگام تبديل voa به تلويزيون اثرگذارى اين تلويزيون در فضاى بسته ايران افزونی يافته و تبديل به يكى از منابع خبرى معتبر جامعه ايرانيان در خارج و داخل ايران شده است . من البته هميشه انتقاداتى نيز به كار رسانه موفق شما داشته ام . ولى اين انتقادات مانع آن نيست كه هفتاد و پنجمین سال شروع فعاليت تان را صميمانه تبريك بگويم.

رضا علامه زاده، فیلمساز: شیشه سانسور حکومت را شکافتید

در تبعيد خودخواسته، سخت ترين درد براى هر هنرمند قطع رابطه اش با مخاطبينى است كه در وطن دارد. حكومت هاى ديكتاتورى براى غيرقابل تحمل كردن اين درد تمام سعى شان را مى كنند تا راه را بشكل كامل بر رسيدن صداى هنرمند به وطنش سد كنند. در دو دهه ى اخير اما گسترش امكانات رسانه اى همچون سنگى پرتاب شده از راه دور، شيشه ى سانسور حكومت ها را شكافته است. تجربه شخصى ام از تلويزيون صداى آمريكا با پخش گفتگوئى همراه با نمايش بخش هائى از فيلم "جنايت مقدس" در نزديك به ربع قرن پيش آغاز شد و نمونه ى اخيرترش پخش كامل فيلم ديگرم "با من از دريا بگو" بود كه به كشتار تابستان ٦٧، اين حساس ترين راز رژيم اسلامى مى پرداخت.

بى ترديد تلويزيون صداى آمريكا در رساندن اينگونه صداها به درون كشور پيشرو بوده و نقش قابل ملاحظه اى در انتقال واقعيت به ميليونها ايرانىِ تشنه ى اخبار واقعى داشته و دارد.

حسین فرمانی، مدیر جوایز عکاسی «لوسی»: نقش تان در معرفی رویای آمریکایی

از پنج سال پیش بعنوان سفیر فرهنگی ایالات متحده در شرق آسیا فعال هستم، تلاش می کنم تا نظر مساعد مردمان این مناطق را نسبت به آمریکا جلب کرده و آنها را برای تحصیل در این کشور تشویق کنم. برنامه های صدای آمریکا نقش مهمی در معرفی بهتر فرهنگ و هنر ایالات متحده و شناخت بیشتر رویایی آمریکایی در سراسر جهان دارد.

از تأثیر برنامه های صدای آمریکا در ایران به خوبی آگاه هستم و می دانم که بیننده های زیادی در آن کشور دارد، هفتاد و پنجمین ساگرد تأسیس این رسانه را تبریک می گویم.

رضا معینی، مسئول بخش ایران سازمان گزارشگران بدون مرز: رسانه‌ها صدای ما هستند

رسانه‌ها صدای ما هستند! صدای ما تا پژواک فریاد بی‌صدایان باشیم. می‌دانیم ناگریز نباید گوش به زنگ برای دفاع از این یا آن سازمان مدافع حقوق بشر و به ويژه گزارش‌گران بدون مرز باشند. اما این را هم می‌دانیم وظیفه‌شان اطلاع رسانی آزاد و مستقل است. ما باور داریم بدون آزادی اطلاع رسانی آزادی بی معناست. هم از این روست که همیاری رسانه‌ها برای خبررسانی از روزنامه‌نگاران و رسانه‌های قربانی سرکوب را که آسان هم نیست، ارج‌گذاریم. دشوار است، چرا که قربانیان آنِ ما هستند، همه ما هستند. و از خود گفتن بیشتر باید با معیارهای حرفه‌‌کاری‌هم‌سنج باشد. امری که من و ما هم به آن پایندیم، اما ما «خودخواهانه» خود را چون صدای بی‌صدایان بی‌طرف نمی‌دانیم ! ما طرفدارانه از حقیقت آزادی بیان و آزادی برای خبرنگاران و رسانه‌ها دفاع می کنیم. با این باور رسانه‌ها برای ما «گاه پناه و گاه گزند» هستند.

نخستین مصاحبه‌ام را با صدای امریکا با زنده یاد بهروز عباسی انجام دادم، در سال‌های میانی دهه هفتاد که صدای آمریکا در میان سالی بود! از آن روز بیست سالی گذشته است. در همه این سال‌ها با ده‌ها مسوول و برنامه‌ساز و خبرنگار صدای آمریکا سر و کار داشته‌ام، گاه به تندی و گاه به نرمی همدیگر را نقد کرده‌ایم.

اینگونه بارها پژواک صدایی شده است و جانی را از حلقه دار و یا سلول تاریک زندان نجات داده است، و گاهی نیز ناگزیر سکوت و یا فریاد را فرو خورده است. در جایگاهی که هستم می‌توانم بگویم صدای آمریکاکه امروز رسانه‌ای دیداری است، به گمانم در ‌پیرانه‌سری جوان‌‌تر شده است. همچنان پناه است و گزند. اما دوستی ما برجاست.

حسن نائب هاشم، فعال حقوق بشر: صدای آمریکا بر واقعیات پرتو بیفکند

به نظر من صدای آمریکا در سال های اخیر تلاش کرده است که به عنوان رسانه ای مستقل از دولت فدرال آمریکا عمل کند و به رسالت رسانه ای و روزنامه نگاری خود پایبند بماند. من به سهم خود امیدوارم که در سال های پرتلاطمی که جهان و جامعه آمریکا با دستگاه مقننه و اجرایی جدیدش دارد، صدای آمریکا بتواند این رویه خود را ادامه دهد و در پرتوافکنی به واقعیات موجود در کل کشورها به ویژه جامعه آمریکا و ایران موفق باشد.

حق حقیقت یا حق برخورداری از دانستن حقیقت از بنیادی ترین حقوق بشر است و روزنامه نگاری آزاد و استفاده از «حق آزادی بیان» با در نظر گرفتن «حق داشتن حریم خصوصی» و دیگر حقوق انسانی، در ارتقاء و حفظ حقوق بشر، تاثیر به سزایی دارد. به ویژه با توجه به تأثیرگذاری بیشتر رسانه های سمعی و بصری، امیدوارم صدای آمریکا در این عرصه بتواند کماکان موفق بماند.

دکتر مسعود نقره کار، نویسنده و محقق: درباره حکومت ایران سیاست یک بام و دو هوا نداشته باشید

صدای امریکا با برنامه های خبری، آموزشی و روشنگرانه نقشی ارزشمند در افزایش آگاهی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مردم میهنمان داشته است. این سخن به این معنا نیست که صدای امریکا ضعف و لغزش و خطا نداشته است.

امید من به عنوان یکی از همکاران صدای امریکا این است که مسئولان صدای امریکا دقت بیشتری بکنند. نمی توان در امر اطلاع رسانی و روشنگری، آنهم در بارۀ یک حکومت مستبد مذهبی، سیاست یک بام و دو هوا اتخاذ کرد. صدای امریکا ادعا کرده است صدای آزادی، دموکراسی و حقوق بشر است، اینگونه نخواهد بود اگر در رفع لغزش ها و ضعف ها و خطاها گام های جدی بر ندارد.

محمد نوریزاد، مستندساز: نقش مهم شما در آگاهی رسانی به مردم ایران

در ورطه ای که تمامی رسانه های داخلی ما به هر دلیل زبان بکام برده اند و با دیدن فورانی از آسیب ها و زشتی ها فریادی بر نمی آورند، ظهور رسانه ای که آزادانه و البته با رعایت ادب و نظافت خبری، به رویدادهای ایران چشم دارد، می تواند به ترمیمِ روان خراش خورده ی ایرانیان بینجامد.

صدای آمریکا با هر برآیند و فرایندی که دارد، در آگاه سازی مردمان ایران سهمی انکار ناپذیر داشته است. مگر می شود آواری را که صدای آمریکا مثلا با افشای قاریِ خانه زادی چون سعید طوسی بر سر نظام اسلامی فرود آورد نادیده گرفت؟ گاه تلقی جماعتی بر این است که صدای آمریکا چون اسم آمریکا بر آن است حتما باید ریسمان منافعش به منافع آمریکا بند باشد. خب این نه چیزی است که بشود انکارش کرد. هر رسانه ای به سیاست های سرمایه گذارش متمایل است. اما من - محمد نوری زاد - شخصا می گویم: ایرانیانی که در صدای آمریکا دست به کار تهیه و تولید خبر و تحلیل های خبری اند، کشورشان ایران را دوست دارند و به رهایی کشورشان از بند جهالت اصرار می ورزند. درست مثل خود ما. برای همگان هموطنانم در صدای آمریکا بهروزی آرزو می کنم.

صدای آمریکا ۷۵ ساله شد؛ پیام رئیس صدای آمریکا

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG