مسابقات فوتبال جام دوستی در ایالت کالیفرنیا در مدت سه روز و با حضور سی و شش تیم برگزار شد.
پیشکسوتان زیادی در این مسابقات چه به عنوان بازیکن و چه به عنوان میهمان شرکت داشتند. از جمله حسین کلانی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران و پرسپولیس، منوچهر زندی، نایب رئیس انجمن ورزشی نویسان جهان، محمد بیاتی دروازه بان سابق تیم ملی فوتبال ایران و جعفر نامدار، رئیس سابق کمیته داوران هم در این مراسم حضور داشتند که در گفتگو با علی عمادی خبرنگار ورزشی صدای آمریکا، به بیان نقطه نظراتشان پرداختند.
ابتدا حسین کلانی کاپیتان و بازیکن سابق تیمهای ملی فوتبال ایران و پرسپولیس در مورد این رقابتها گفت:
"این یک تجمعی هست که جوانان را با هم آشنا میکند و قدیمیها هم همدیگر را میبینند. ایرانیان اینجا، کشورشان را بیشتر از آنی که کسی فکرش را بکند دوست دارند. باید از برگزار کنندگان این مراسم تقدیر بشود، حتی به نظر من دولت ایران هم باید از این مراسم استقبال کند. سوال اینجاست که آیا نسل سومیهای اینجا بهشان اجازه داده میشود که خودشان را ایرانی بدانند؟ ما مشکل زیاد داریم اما اگر بخواهیم این مشکلات را عنوان کنیم حمل بر کارشکنی میشود. ما همش در حال چوب لای چرخ همدیگر گذاشتن هستیم. جوانان ما استعداد دارند و ما با حمایت از آنها باید بهشان کمک کنیم. "
منوچهر زندی نایب رئیس انجمن ورزشی نویسان جهان هم در گفتگو با صدای آمریکا، از این بازیها استقبال کرد:
"من برای دیدن خانواده ام به آمریکا آمدم و اینجا چند تن از دوستان مثل دکتر زادمهر و آقای کلانی رو دیدم و از طریق اونها از این مسابقات با خبر شدم. من هم یک روز سفرم رو عقب انداختم تا این بازیها رو ببینم. "
زندی در مورد ورزش ایران گفت:
"برای من نتیجه المپیک مهم نیست. برای من این مهمه که ورزش در مسیر درست و رو به جلو حرکت کند. بارها شده که در المپیک مدال نگرفتیم، گاهی هم مثل سیدنی چند تا مدال گرفتیم اما نتیجه ای نگرفتیم. وقتی نظم و اصول در ورزش جریان ندارد، مدال مهم نیست. ما باید با یک استاندارد خاص حرکت کنیم، مثل کشتی روسیه که همیشه جواب میدهد یا فوتبال برزیل که همیشه جواب میدهد و اگر هم یک بار جواب ندهد استثناست. "
منوچهر زندی همچنین در باره انتخاب وزیر ورزش گفت:
"من نمیدانم این انتخاب با پیش بینی صورت گرفته یا نه. به نظر میاد که کار عمیقی برای تبدیل سازمان ورزش به وزارت ورزش اتفاق نیوفتاده است. الگوهای زیادی برای این کار هست و من امیدوارم که الگوهای موفق جهان بررسی بشوند. یکی از نقطه ضعفهایی که در کشور ما وجود دارد، عدم استفاده از پیشکسوتهاست. ورزشکاران در ایران پس از پایان دوران قهرمانی کنار میروند و تجربه شان از بین میرود. حتی تغییراتی که هر چهار سال یک بار در دولت اتفاق میوفتد، دامن ورزش را هم میگیرد و روسایی که سابقه ورزشی نداشتند و تازه تجربه کسب کردند، کنار میروند تا باز آدمهایی بی تجربه سر کار بیایند."
محمد بیاتی دروازه بان سابق تیم ملی فوتبال ایران هم این گونه مسابقات را برای نزدیکی ایرانیان خارج از کشور مفید دانست:
"یکی از خصوصیات این بازیها اینه که همه دور هم جمع میشوند و با هم تبادل نظر میکنند. چون خانمهای ایرانی هم زیاد اینجا هستند و فوتبال بازی میکنن من پیشنهاد میدهم که رقابتهای خانمها هم برگزار بشود. "
جعفر نامدار رئیس سابق کمیته داوران ایران هم با اشاره به سابقه این مسابقات، حضور خانواده ها را از نقاط مثبت آن دانست:
"جام دوستی از ۲۸ سال پیش که من به آمریکا آمدم برگزار میشد. اول برادران یحیی پور این مسابقات را برگزار کردند، بعد ۱۴ سال آقای سیامک رحمانی با کمک خانوادشان و پیشکسوتان این مسابقات را اداره می کردند. الان هم ۷ سال هست که آقای حسین زما مسئولیت اداره این مسابقات را دارند. منظور ما از برگزاری جام دوستی این هست که خانواده و فرزندان فوتبالیستها را به میدان بکشیم. من به برگزار کنندگان این مسابقه پیشنهاد میکنم که خانواده ها و پیشکسوتها را به این مسابقات بکشانند تا جنبه مثبت تری پیدا کند."