وزارت امور خارجه آمريکا در تاريخ ۲۰ ام ماه می سال جاری قانون صدور رواديد دانشجويی برای دانشجويان ايرانی را تغيير داد. قانون جديد تسهيلات قابل ملاحظه ای در اختيار دانشجويان ايرانی مقيم آمريکا قرار می دهد.
به موجب قانون جديد رواديد دانشجويی و ديدار کنندگانی که در چارچوب قوانين مبادلات آموزشی و آکادميک به آمريکا سفر می کنند، واجد دريافت رواديدهايی با اعتبار دو ساله و با امکان ورود مکرر هستند.
از زمان اعلام اين خبر مهم سئوالات بی شماری در زمينه چگونگی درخواست رواديد دانشجويی و اصولاً روند آغاز فعاليتهای تحصيلی در آمريکا مطرح شده است.
نخستين سئوالی که مطرح می شود اين است که برای درخواست ويزای دانشجويی اصولاً از کجا بايد آغاز کرد؟
نخستين گام برای درخواست رواديد دانشجويی، دريافت مدارکی به نام I-20، ياDS-2019 است که مخصوص دانشجويان يا ديدارکنندگانی است که در چارچوب مبادلات آموزشی قصد سفر به آمريکا را دارند.
همچنين مدرکی که به اختصار SEVIS ناميده می شود، پس از اخذ پذيرش از دانشگاهها ومؤسسات علمی ايالات متحده، و آموزشگاههای تحت حمايت وزارت امور خارجه آمريکا، توسط همان مؤسسات صادر می شود.
از نکات عمده مربوط به درخواست رواديد دانشجويی از آمريکا، اين است که بايد با توجه به فرصت موجود تا شروع کلاسها داشت. با در دست داشتن مدارک لازم، از جمله فرمهای SEVIS، DS-2019 يا I-20 از سفارت آمريکا درخواست مصاحبه کرد.
اطلاعات بيشتر درباره رواديد دانشجويی و فرم درخواست ويزا در وب سايت www.usembassy.gov موجود است.
بايد توجه داشت که سفارت يا کنسولگری آمريکا پيش از ۱۲۰ روز مانده به زمان شروع کلاسها ويزای دانشجويی صادر نخواهد کرد.
نکته ديگر اينکه دانشجويانی که برای اولين بار قصد سفر به آمريکا را دارند، حتی با در دست داشتن ويزا، اجازه ندارند بيش از ۳۰ روز قبل شروع کلاسها وارد خاک آمريکا شوند.